Baldur's Gate II: Shadows of Amn

Sisällysluettelo

Tietoa

Baldur's Gate II: Shadows of Amn on jatkoa Baldur's Gate tietokoneroolipelille, jolle on pelisarjan tarinan päättävä lisäosa Baldur's Gate II: Throne of Bhaal. Pelistä on myöhemmin tehty uudemmilla alustoilla toimiva Baldur's Gate II: Enhanced Edition.

Kulmapaikka-pelit

Tänne on koottu moninpelissä pelattuja pelejä. Ryhmäkertomukset sisältävät juonenkäänteitä tästä ja aiemmista sarjan osista.

BG2:EE-ryhmäpeli, peruskampanja, 16.4.2016 - 1.7.2017, 85,5 h

Baldurin portissa roistot kukistaneet sankarit jatkavat seikkailujaan.

Pelaaja Hahmo Rotu & Sukupuoli Luokka Alignment STR DEX CON INT WIS CHA
lanxu Haran Marblefire Kääpiö/M Cleric Chaotic Good 18 17 19 9 21 8
cb Berduin Kääpiö/M Bounty Hunter Lawful Neutral 16 17 16 14 11 17
fitzhood Gopar Gorefist Kääpiö/M Barbarian Chaotic Neutral 18/00 18 20 7 10 6
asdfas Ragnar Ihminen/M Inquisitor Lawful Good 19 18 17 10 13 18
NPC Neera Puolhaltia/N Mage/Wild Mage Chaotic Neutral 11 17 14 17 10 11
NPC Rasaad yn Bashir Ihminen/M Monk Lawful Good 16 16 14 11 14 14
Haran
Berduin
Gopar
Ragnar
Neera
Rasaad

Matkakertomus (sisältää pelin juonenkäänteitä)

Ensimmäinen peli-istunto: Outo tyrmä

Otteita Berduinin päiväkirjasta: 34. peli-istunto: Pimeä porttola ja penseä parantola Havahduin järjettömään kipuun oudossa paikassa. Kaikki tuntui sekavalta. Jokin outo mahtaileva maagi leikki ajatuksillani ja tuntemuksillani kuin mikäkin nukkemestari. Maailma oli tuskaa ja kaikki pimeni jälleen.

En tiedä voinko luottaa enää aistihavaintoihini ja muistoihini, kaikki on niin mieletöntä. Tuhosiko tuo katala taikuri viimeisetkin järjenrippeeni, vai sekoittaako jumalainen verini kuolevaiset tuntemukseni? Koska ei edes mieleni ole omani, alan pitämään tätä päiväkirjaa, jos edes jotkut asiat jäisivät pitämään menneisyyttäni paikallaan. Tai sitten hullun miehen viimeisiksi raapustuksiksi jälkipolvien ja ystävieni ihmeteltäviksi.

Havahduin jälleen oudossa tyrmässä, kaikki paikat tulessa, kun vankihäkkini ovi avautui. Jostain käsittämättömästä syystä sen avasi Imoen, tuo kasvattitoverini Kynttilälinnakkeesta, jonka näin kuukausia tai ehkä jopa vuosia sitten kaatuvan kuolleena maahan Beregostin kaupungin eteläpuolella katalien suurhiisien nuoliin. Muistan lopulta väsyneeni ystävän ruumiin raahaamiseen ja jätin hänet lepoon Korkealinnakkeen maagintornin varjoon, puiden katveeseen. Kerta toisensa jälkeen matkojemme aikana näimme tuon elottoman, mutta luonnottoman hyvin säilyneen ruumiin paikassa johon sen jätimme, ajan ja eläimien koskematta. Mutta siinä hän oli. Pelastajani. Yhtä sekaisin ja kidutettuna kuin minäkin, käskien minua nousemaan häkkini pohjalta ja pakenemaan tästä paikasta. Missään ei ollut järkeä. Kaiken lisäksi tuo aikoinaan kuollut tuttavani alkoi lausua mahtisanoja kuin mikäkin arkkivelho. Mistä tuo nuoruudestaan asti huoleton lurjus on taikoja oppinut?

Häkistäni ulos kömmittyäni havaitsin, että tyrmässä oli muitakin vankeja, pari oudompaa ja rakkaat taistelutoverini Baldurin portin selkkauksesta. Vapautin heti Imoenin avustaessa Ragnarin, Haranin ja Goparin häkeistään, eivätkä hekään vaikuttaneet asioista juuri tietävän. Imoenin hoputtamina kiirehdimme vanginvartijan huoneeseen, joka paljastui yllättävän miellyttäväksi kaiken tämän hulluuden keskellä. Sen nurkassa seisoi mieletön golemi ja pöydällä ja arkussa lojui heikkotasoisia mutta paremman puutteessa kelpaavia varusteita karanneille vangeille. Kiinnostavan taulun takaa löytyi outo ansamekanismi ja lukko, joiden takaa paljastui loihdittu tikari ja tutunhajuiset kultaiset pitkät kalsarit. Varusteet puettuamme ja aseet käsissämme nappasin vielä avaimen vartiopöydältä ja yritin selvittää tilannetta Golemilta, mutta tämä ei juuri järkeä virkannut. Jossain hässäkässä kimppuumme kävi outo lentävä usvalepakko tai mikälie toisten olemassaolotasojen otus, jonka paikan omistaja tänne oli vanginnut. Onneksi se osoittautui helpoksi vastukseksi. Pakotie vartijanhuoneesta oli lukittu, joten palasimme tyrmään.

Tyrmässä odotti vielä kaksi äänekästä ja vaativaa hahmoa, jotka vaikuttivat lähes sekopäiltä. Toisen, haltiamaisen naisen muistin nähneeni ehkä joskus lapsuudessani ja ainakin kerran Ystävällisen käden majatalossa. Tämä puhui minulle kuin vanhalle tutulle ja väitti matkanneensa seurassamme useaan otteeseen, vaikka muistini väitti muuta. Muistan vain järjettömän tahtojen taiston syvällä Baldurin portin alla, jossa kohtasin ystävieni kanssa tuhoa koko seudun ympäri kylväneen puoliveljeni Sarevokin, ottoisäni surmaajan. Olimme voitokkaita, mutta kaikki sen jälkeinen on kuin usvaa. Ehkä kohtasimmekin Jaheiran ja tämän aviomiehen Khalidin tuon kahakan jälkeen, mutta kuka tietää? Mikä on todellista?

Otimme huolestuneen ja valittamisherkän druidittaren matkaamme avaten hänen häkkinsä vartijan avaimella, mutta toinen häkki osoittautui vaikeammaksi. Sen sisällä raivoava mieletön otus oli rikkonut häkkinsä lukon riehuessaan ja huudellessaan sekavia. Ehkä itsekin olen vastaavanlaisessa kunnossa, vain niin sekaisin etten sitä enää itse tiedosta. Kuolaavana häkkini pohjalla, mieleni vankilassa. Raivopääkin väitti matkanneensa kanssamme yhdessä lemmikkinsä Boon kanssa, jolle tämä jatkuvasti keskusteli. Hatarien muistieni mukaan tuo samainen hullu hyökkäsi kimppuumme Nashkelissa, kun taistelukiireidemme keskellä emme suostuneet ottaa häntä mukaamme pelastamaan jotain noitaa. Gopar itsepuolustukseksi tainnutti tai surmasi hänet, mutta muistoihini ei voi enää luottaa. Vieressäni matkaa kuolleeksi uskomani Imoenkin. Kuitenkin koin raivoavan mielipuolen vaaraksi ryhmällemme ja häkin avaamisen osoittauduttua mahdottomaksi, päätin jättää tämän virumaan tähän kauheaan ja kolkkoon paikkaan, eihän muuta ollut tehtävissä. Mutta tämä mielipuoli apinan raivolla kimpaantui niin, että murskasi häkkinsä oven auki omin voimin, väittäen lopulta, että autoin häntä. Totesin tälle Minsciksi itseään kutsuvalle raivopäälle, että ehkä meidän olisi parempi hajaantua, jotta kiinnijääntimahdollisuudet pienenisivät ja tämä yksinkertainen sielu räntäsi hymyillen teille tietämättömille. Kaikkien onneksi.

Tyrmän ympäristö kuhisi outoja siivekkäitä kvasielementaaliotuksia ja maagisia laitteita. Joku henki vaatimalla vaati vastaamaan johonkin hypoteettiseen kysymykseen, josta palkkiona mokoma lähetti kimppuumme jättimaagin, jonka Gopar ja Ragnar peittosivat helposti. Pian hengen kohtaamisen jälkeen kimppuumme kävi joukko resuisia gobliineita, joilta Gopar sai toisen kirveen vanginvartijan tuvasta löytämänsä kaveriksi. Imoenille tarjosimme lyhyen jousen ja gobliinien nuolia. Uusi outo golemi odotti meitä osaamatta vastata järkevästi mihinkään ilman jotain omistajaksi tunnistautumiseen tarvittavaa kiveä, mutta kertoi meille mistä sen löytää. Huoneesta löytyi kivoja lumottuja esineitä menetettyjen kaappaajamme varastamien tilalle. Haran löysi jopa kadottamansa kultaisen salamoivan sotavasaransa rojujen joukosta, käyden ahnaasti kiinni sen varteen ja suudellen kultaista salamoivaa päätä, saaden samalla partansa rätisemään sähköisesti ja sojottamaan ympäriinsä.

Gobliinien ja kvasielementaalipirulaisten lisäksi löysimme ansoja, outoja tankkeja täynnä jotain puolieläviä otuksia. Kun löysimme tankkien aktivointiin tarvittavat voimasolut ja huoltogolemin ohjastamiseen tarvittavan käskykiven tapasimme myös erään tankin surkean asukkaan, joka halusi, että tietoja vastaan lopetamme hänen surkean elämänsä. Hän kuulemma oli ollut tyrmää pyörittävän maagin "arvostettu apuri", joka kuolemansa jälkeenkin sai jatkaa palveluaan tavalla tai toisella. Olimme selkeästi olleet kauhistuttavan mielipuolen armoilla.

Käskytin golemin avaamaan tyrmän ovia tarkempaa tutkimista varten, toivoen että jonkin oven takaa löytyisi pakotie ja luolastossa olevien maagisten portaalien käyttöön vaadittu avain. Yritin jututtaa myös muiden outojen säiliöiden asukkaita, mutta he eivät olleet keskustelukykyisiä kokemiensa kauhujen jäljiltä. Onneksi pääsimme ajoissa vapaaksi, emmekä joutuneet tuohon kauheaan elämän ja kuoleman väliseen tilaan odottamaan ikuisiksi ajoiksi nesteiden sekaan hullun maagin mielivaltaa.

Käytäviä tutkiessa löysimme jälleen varusteistamme kadonneen kuuluisan Balduranin kypärän, joka tällä kertaa päätyi Goparin päähän. Huoneesta löytyi yllättävä määrä ansoja ja avaimia, muutenkin ulkoasu oli huomattavasti muusta tyrmästä poikkeava. Läheltä löytyi myös suuri puu ja metsänhengettäriä, jotka toivoivat vapautumista joidenkin tammenterhojen avulla. Kaikki toiminta ei ollut kovin onnistunutta, kun ojensin Imoenille suuren kasan arvokkaita taikakääröjä opeteltavaksi. Vaikka kaikkien tietojen perusteella Imoenin olisi pitänyt oppia taiat helposti, käärö toisensa jälkeen katosi savuna ilmaan ilman tulosta. Kaiketi kuukausien viettäminen ruumiina puiden katkeessa vei oman osansa taikojenoppimiskyvystä. Muutenkin Imoenin maaginlahjat ihmetyttivät, mistä hän oli moisia kykyjä oppinut... Kaiketi joku Gorionin tapainen useamman magialajin harrastaja oli herättänyt hänet henkiin ja ottanut oppiinsa. Vaikea tietää kun tyttörukka ei tunnu asioista juuri puhuvan.

Epäonnistumisia esiintyi myös ansojenpurkukyvyssäni, sillä laukaisin hälytykset, joiden vuoksi jotain vähäisiä mutagolemeja rynni kimppuumme tutkiessani rauhallista makuuhuonetta, joka ei todellakaan kuulunut tämän tyrmän ankeaan ympäristöön. Gopar ja Ragnar hoitivat mallikkaasti otukset Haranin avustuksella, itseni tutkiessa huoneen ansoja laukoen niitä lisää. Onneksi löysin lisää avaimia tyrmän oviin ja portaaleihin sekä jonkin arvokkaan näköisen jalokiven, jonka annoin Jaheiran haltuun maagisen äpärämiekan kanssa. Myös muut jostain syystä oppivat minun onnistuneista lukkojen avaamisistani ja ansojen purkamisistani.

Vihdoin opimme myös meidät kaapanneen pahamaineisen velhon nimen, Irenicus.

Goparin journalista puuttuu useita sivuja, mutta jatkuu tästä kohtaa:

 • Häkist heräsin, ajatuksii keräsin
 • Maagi Berduinia tulella korvensi, samal ku potentiaalist horisi
 • Multa varasti kirveen, teki pahan virheen
 • Muistiinpanoni kans anasti, sankarimatkaamme kai fanitti,
 • Häkkiin ei jääty, Imoen pelastajaks pääty
 • Mitenköhän kuolleist tuli takas, raato tienposkes kuukauden makas,
 • Kostoretki nyt alkaa, kohta kirves katkoo maagin jalkaa
 • Kynän ja paperii kaapista poimin, saagan loppuun kirjotan verellä maagin

Ragnarin kommentteja:

 • Imoenin uudet maaginkyvyt (?) herättävät mielenkiintoa
 • Lisäksi Imoen tuntuu olevan poikkeuksellisen hyvin säilynyt ja eläväinen, kun ottaa huomioon miten hänelle kävi erään maagitornin luona
 • Vaatii inkvisiittorin herkeämätöntä huomiota ja aihepiirin lähempää tarkastelua

Ensimmäisen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 2 7 % 440 5 % Usvaotus
Haran Marmorituli 0 0 % 0 0 %
Ragnar 6 21 % 1550 18 % Otyugh
Gopar Hurmenyrkki 16 57 % 6150 74 % Vähäisempi savigolemi
Imoen 3 10 % 60 0 % Hiisi
Jaheira 1 3 % 20 0 % Hiisi
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 10 80 4 Kevyt varsijousi 14 1-8 1
Haran Marblefire 8 80 1 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9  1
Ragnar 8 104 0 Kaksikätinen miekka 9 10-19 2
Gopar Hurmenyrkki 8 141 -1 Taistelukirves, Taistelukirves 8, 10 9-16, 9-16 3 (2 + 1)
Imoen 8/7 57 2 Lyhytjousi 15 1-6 2
Jaheira 8/7 63 4 Linko 12 2-5  1,5

Palkkiokultapussin sisältö: 59 kultapalaa.

Toinen peli-istunto: Salamurhaajia ja seonnut hippi

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • gobliineja, vangittuja demoneja ja pimeitä kääpiöitä, kolinaa
 • joku varas
 • hengellä Sarevokin verta imevä miekka, Paladiinin kunniakas ase
 • portaaleja
 • khalidin ruumis
 • jaheira on mulkku, pölli kamat
 • imoen hengissä mut ei sit voinut ees yrittää khalidia
 • ansoja joita ei voinut purkaa
 • vampyyri ja salamurhaajia
 • lasikaapissa muodonmuuttaja
 • suuri maagitaisto, imoen ja irenicus vangittu

Goparin kirjoitelmia:

 • Ulos tyrmästä aseet veres päästiin,
 • Parasta taisteluraivoo maaginmurhaan säästin,
 • Ulkona hakemani maaginhyypiö muille velhoille uhos,
 • Ja kymmenen vastustajaa kädenkääntees tuhos,
 • Hetken epäröin pärjäänkö ilman loitsittui varustei ,
 • Mut sit ryökäle loitsi ittensä kadoksiin, Imoenin mukanaan vei,
 • Pakko saada kirveet uudet eeppiset, näpit syyhyy,
 • Kun se maagi mut jälleen näkee, verensä hyytyy

Ragnarin kommentteja:

 • Naisväki ei tämän poppoon mukana tunnu kauaa viihtyvän...
 • Toisaalta, etäisyyden ottaminen maageihin ja niihin liittyviin ilmiöihin voi olla välillä paikallaan.

Toisen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 8 10 % 1940 4 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 7 8 % 7120 15 % Cambion
Ragnar 11 13 % 2845 6 % Otyugh
Gopar Hurmenyrkki 53 67 % 34850 74 % Otusportaali
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 4 Kevyt varsijousi 13 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -1 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9 1
Ragnar 8 104 0 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 7 12-21 2
Gopar Hurmenyrkki 8 141 -2 Taistelukirves, Taistelukirves 8, 10 9-16, 9-16 3 (2 + 1)

Palkkiokultapussin sisältö: 1314 kultapalaa.

Kolmas peli-istunto: Suurkaupingin kauppoja ja seonnut sirkus

Goparin mietelmiä:

 • Kyseltiin Imoenin olinpaikasta, tietoa sai irti harvasta,
 • Sirkusteltassa oli ongelmia magian kans, joku kaapannu paikan loitsuillans,
 • Taikakirveeseeen satsattiin ryhmän rahat, jotta voi estää sirkusvaltaajan aikeet pahat,
 • Ovella henki mut pysäytti, oudon kysymyksen mulle esitti,
 • Prinsessa kuinka vanha tää, jos prinssin iän kahdesti ynnää, tai jotain sinne päin, kummissani katsomaan jäin,
 • Kirveellä meinasin arvoituksen ratkaista, mut muu ryhmä ei halunnu taistella, korvaani kuiskas vastauksen, jonka henki hyväksyi poistuen,
 • Teltasta löytyi jätti kaunisääninen, johtaja ryhmän jäseneksi hyväksyi sen, siipihaltiapapiksi itteensä luulee, kaikkea sitä kuulee,
 • Parannustaiat kyl hyödyks on, mut jätin seurassa oon levoton, isookaan korstoa en pelkää, mut voiko sekopäälle kääntää selkää

Ragnarin kommentteja:

 • Varsinainen sirkus

Kolmannen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 8 8 % 1940 3 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 8 8 % 7120 13 % Cambion
Ragnar 15 16 % 5215 9 % Talonpoika
Gopar Hurmenyrkki 58 65 % 38530 72 % Otusportaali
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 3 Lumottu tikari +1 14 3-6 1
Haran Marblefire 9 90 -1 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9 1
Ragnar 8 104 0 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 7 12-21 2
Gopar Hurmenyrkki 8 141 -2 Lumottu taistelukirves +1, Taistelukirves 7, 10 10-17, 9-16 3 (2 + 1)

Palkkiokultapussin sisältö: 758 kultapalaa.

Neljäs peli-istunto: Amniin ja Athkatlaan tutustumista

Goparin raapustuksia:

 • Tervehti meit huputettu ukko, puheest mieleen tuli kiekuva kukko,
 • Sano kaiken tietäväns, Imoenin löytäväns,
 • Palvelumaksuu tulis vain kerran, hintana kultapaloi lohikäärmeen painon verran,
 • Luottaako hämäräheppuun joka pieksee suuta, lupailee taivaalta kuuta, mut ei keksitty ratkaisuu muuta,
 • Tavoitteena seikkailijoiden kysyntä kartoittaa, suunnattiin kohti kapakkaa,
 • Ehkä saamme tiedustelun eteneen, kunhan käärimme juoksupoikina rahaa,
 • Vois kyl sijoittaa olueen huurteiseen, se rauhoittaa kaljamahaa

Ragnarin kommentteja:

 • Täällä Amnissa poltetaan ihmisiä roviolla omankäden oikeuden nimissä eikä ketään kiinnosta...
 • Maageilta vaaditaan kuitenkin "ajokortti", osa varmaan vilauttelee ihan mielellään muutakin...

Neljännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 8 8 % 1940 3 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 8 8 % 7120 11 % Cambion
Ragnar 15 16 % 5215 8 % Talonpoika
Gopar Hurmenyrkki 60 65 % 48530 77 % Cohrvale
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 4 Kevyt varsijousi 13 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -1 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9 1
Ragnar 8 104 0 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 7 12-21 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +1, Taistelukirves 6, 9 10-17, 9-16 3 (2 + 1)

Palkkiokultapussin sisältö: 1849 kultapalaa.

Viides peli-istunto: Murhatutkimuksia sillalla

Goparin aatoksia:

 • Kaupungin sillalla joku kodittomia elävältä nylkee
 • Tappaa ja ruumiiden päälle sylkee
 • Tällästä toimintaa en arvosta
 • Pelkuri puukottaa avuttomia varjosta
 • Ruvettiin tätä tutkimaan itse
 • Näin pätemättömii lainvartijoit ei kukaan tarvitse
 • Ekat vuosikymmenet kans taivasalla vietin
 • Kelmille nyt suolistustapaa mietin

Ragnarin kommentteja:

Viidennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 9 8 % 2665 3 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 9 8 % 7207 9 % Cambion
Ragnar 17 16 % 6235 8 % Mukiloija
Gopar Hurmenyrkki 65 64 % 55600 77 % Cohrvale
Hexxat 1 0 % 480 0 % Orjakauppias
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 4 Kevyt varsijousi 13 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -1 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9 1
Ragnar 8 104 -2 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 7 12-21 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +1, Taistelukirves 6, 9 10-17, 9-16 3 (2 + 1)
Hexxat 11 49 5 Lumottu tikari +1 14 2-5  1

Palkkiokultapussin sisältö: 2875 kultapalaa.

Kuudes peli-istunto: Murhaajia ja epäkuolleita

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • murhatutkimusta, syyllinen selvisi, mutta epäkuolleiden ja maagin avulla karkasi
 • hautojen koluamista, surevia vanhempia, surevaa ylimystöä, haudan takaa hautajaisiin tyytymätön setä tappoi veljenpoikansa
 • elävältä haudattu nuorukainen, epärehellinen haudankaivaja
 • älytön määrä alemman tason olentoja ja epäkuolleita hautojen pimennoissa
 • hexxat löysi dragomirin haudan, pahaenteisiä haamuja ja ääniä
 • pikkupojan haamu valitti nallen puutetta kun joku mulkku sen tappoi
 • haudassa tappelua ja ansoja, vartija ja aika heikkopeikko vampyyri jota ei kukaan ennen pystynyt kukistamaan
 • hexxatin tappoi joku vampyyri joka olikin oikea hexxat... kunnon kusiaivo, koitti komennella, piestiin mokoma
 • väijytys kadulla, joku haluaa satamaan pahasti haavoittuneena
 • temppelialueelle eksyttiin, lähdettiinkin slummiin josta pikkupojan murhaaja hyökkäsi kimppuun kesken kuulustelun
 • haamu haudan lepoon nallensa kanssa
 • kauppa-alueella varjovarkaat ja vampyyri tappeli, haran otti osumaa ja menetti taitojaan, mutta Aerie auttoi parantamaan valumat, Ragnar tappoi vampyyrin ja sai varjovarkailta kiitosta
 • myytiin kamat

Goparin journalimerkintöjä:

 • Murhist nahkuri paljastui, pahan hajunsa vuoksi,
 • Mut kirveet nähtyään katosi, karkuun juoksi,
 • Seuraamme johtolankaa, se nylkijä vielä ilmaantuu,
 • Se päivä kun koittaa, kirveenterä kalloonsa kiilaantuu,
 • Mulkeroit maailmas kuritettavaks riittää, etusijal kuitenki Airenikus,
 • Se meit kaltoin kohdellu maagin kuvatus, tavaramerkkinään verisuonikampaus,
 • Kuulemma merirosvosaarel nyt asustaa, kera rommipullon huutaa hiiohoi,
 • Sinne ensi tilas tää kääpiö suunnistaa, velhon rusikoituaan kuupan amputoi

Ragnarin kommentteja:

 • Täällä on kyllä kirveelle töitä, onneksi mukana on Gopar
 • Kumma juttu, en muista kauppa-alueen varjovarkaista tai vampyyreistä yhtään mitään...
 • Toivottavasti en ole taas huitonut sivullisia ajatuksissani
 • Harvoin näkee ruumista, joka ilmaisee tyytymättömyyttään omiin hautajaisiinsa.

Kuudennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 9 6 % 2665 1 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 10 7 % 11207 7 % Cambion
Ragnar 27 20 % 29710 19 % Hareishan
Gopar Hurmenyrkki 81 62 % 102370 68 % Kryptakuningas
Aerie 2 1 % 2650 1 % Varas
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 4 Kevyt varsijousi 13 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -1 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9 1
Ragnar 8 104 -2 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 7 12-21 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +1 5, 8 11-18, 10-17 3 (2 + 1)
Aerie 7, 8 34 7 Linko, lingon ammus 14 2-5 1

Palkkiokultapussin sisältö: 10254 kultapalaa.

Seitsemäs peli-istunto: Ulos Athkatlasta Kauppatapaamisen ongelmia selvittelemään

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Satamaan sairasta viemään
 • Varjovarkaat tarjosi juttuseuraa
 • rahapalkkio
 • Xzar huuteli Goparille, horisi harpunsoittajista
 • orjuuttajat oroggien kanssa väijyttivät, Haran kuolemankielissä selvisi Ragnarin viskomalla parannuspullolla
 • Berduin hurmasi persoonallaan (ja maagisella sormuksella) yhden orjuuttajan avuksi
 • Ostettiin puolella omaisuudella, 5000 kultapalalla lisenssi käyttää magiaa Athkatlassa
 • Talsittiin kaupungin porteille, jotain draamaa kauppatapaamisen kaupungissa
 • levättiin heinissä, nähtiin hallusinaatioita kynttilälinnakkeesta, imoenista, irenicuksesta
 • jotain huumekauppaa portilla...
 • Etsittiin Neera, jossain vahtijan linnakkeessa käytiin jotain Helmin palvojien hirnoita kuulemassa, sitten kauppatapaamisen kaupunkiin
 • Eläinongelmia, ennustuksia, tarinoita kertovia seikkailijoita "viihdyketeltassa"
 • Henkiä ja rakshasha shu sha shu ongelmia, Rasaad ja vakoilutouhut... Haranilla ongelmia pään kasassa pitämisen kanssa
 • Joku druidi kuulemma vankina

Goparin mietteitä:

 • Kadulla kohdattiin kaljupää, hetki kesti miettii kuka hulttio tää,
 • Sit muistui tumpelo nyrkkisankari, tuhannnen hudin Rasaadi,
 • Mihin se seurueest viimeks läks, saattoi olla kaikkien hyväks,
 • Nyt se jälleen kulttia jahtaa, vääräuskoisia alati lahtaa,
 • Berduinkin tästä kiinnostui, mukaan munkin kutsui,
 • Oiskohan munkin taidot karttunu, pätevyys muilta tarttunu,
 • Ehkä sil voi taistelus vastuuta jakaa... ellei heti ruumiina katuojas makaa

Ragnarin kommentteja:

 • Rasaad ja kultit, aina sama laulu... Tuhannen ja yhden hudin tarinoita.
 • Meillä on nyt lupa taikoa!

Seitsemännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 9 6 % 2665 1 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 10 7 % 11207 7 % Cambion
Ragnar 32 23 % 32410 21 % Hareishan
Gopar Hurmenyrkki 87 63 % 105545 69 % Kryptakuningas
Rasaad 0 0 % 0 0 %
Neera 0 0 % 0 0 %
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 4 Kevyt varsijousi 13 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -1 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9 1
Ragnar 8 104 -2 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 7 12-21 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +1 5, 8 11-18, 10-17 3 (2 + 1)
Rasaad 9 72  1 Nyrkki (Lumottu +1) 9 3-14  2,5
Neera 10 40 7 Linko, lingon ammus 15 2-5 1

Palkkiokultapussin sisältö: 7120 kultapalaa.

Kahdeksas peli-istunto: Druidimetsikön puhdistus

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • druidi vankina, sanoi että osaa hoitaa asian, päätettiin auttaa
 • vanha samooja saarnasi tuomiopäivää
 • Temppelissä hiljaista
 • murmeleita, peikkoja, druideja
 • autettiin druideja, kävivät kimppuun, neera kivetti
 • lisää druideja jotka taikoivat ikäviä niskaan
 • neera ja rasaad olivat tulessa... ihme kyllä ei metsä
 • tyhjä jätin torni... tai rasaadille miekka
 • rakshasha kävi kimppuun provosoimatta, tiukka taistelu taikojen keskellä
 • petolliset sienet jotka pistivät jälleen Ragnarin pään pyörälle, mokoma hippi
 • outoja unia pariin otteeseen, imoenilla ei mennyt niissä hyvin
 • druidi haastoi "vahingoittumattoman" varjodruidin, muuttui ihmissudeksi ja söi siltä pään hetkessä
 • loppu hyvin, kaikki hyvin, henget jättivät kaupungin rauhaan ja metsä rauhallinen, kauppa voi taas jatkua kauppatapaamisessa

Goparin kertomuksia:

 • Suolla tarvottiin, suuntaa arvottiin,
 • Druidit syyttä alko raivoon, loppu kun teräs uppos aivoon,
 • Varjot näit druidei kiinnostaa, tekevät kaupungis ilkivaltaa, mut taisivat oivaltaa,
 • Et ei parane turhaan uhota, kun me niilt tapettii johtaja,
 • Kaupungis druidinpieksentää arvostettiin, jalokivil seuruetta palkittiin,
 • Väkivalta se on mikä kannattaa, huvin lisäks vallanpitäjät meit rahottaa

Ragnarin kommentteja:

 • Druidit päässeet pahasti radikalisoitumaan, mutta ongelma on nyt kitketty juurineen päivineen
 • Tuli käytyä sienestämässä, ei mennyt vahvasti
 • Tunarimaagi Neera taikoi itsensä vahingossa sudeksi, palautin takaisin kädelliseksi, näköjään omatkin taiat tehoaa.
 • Metikössä vietettiin aikaa, oli harvinaisen rasittavaa

Kahdeksannen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 10 5 % 3115 1 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 15 7 % 14696 6 % Cambion
Ragnar 36 18 % 36650 15 % Hareishan
Gopar Hurmenyrkki 95 49 % 130780 54 % Kryptakuningas
Rasaad 9 4 % 12925 5 % Varjodruidi
Neera 28 14 % 43090 17 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 4 Kevyt varsijousi 11 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -4 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9 1
Ragnar 9 117 -2 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 6 13-22 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +1 5, 8 11-18, 10-17 3 (2 + 1)
Rasaad 9 72 1 Belm (Lumottu käyräsapeli +2) 8 4-11 2,5
Neera 10 40 7 Linko, lingon ammus 15 2-5 1

Palkkiokultapussin sisältö: 15104 kultapalaa.

Yhdeksäs peli-istunto: Ihonvaihtajat ja hautakiista

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Palkkiot kauppatapaamisen pelastamisesta
 • jotain luihuja ylimyksiä yritti houkutella hankaluuksiin
 • jonkun poika tartti apua
 • kaupoilla kiertelyä
 • kapakkatappelu
 • neera oppi taikoja todennäköisyyksistä huolimatta. kai
 • ihonvaihtajia
 • hyödytön haran taikoi ja heti oli muka väsy
 • joku hautaesine kiista
 • jotain varjovarkaita

Goparin muistiinpanoja:

 • Aatelisluupäät väitteli kovin, kumman suku perusti hovin,
 • Todisteeks tarvittiin viitta kuolleen kaulasta, johtajan harmiks piti ryöstää haudasta,
 • Epäkuolleet kyl takas nukkumaan saatiin, arvoesineet pois häiritsemästä vietiin,
 • Muinaismuisto pormestarille meni, ikivanhan kiistan ratkoi, seuraavana päivänä uusi riita alkoi

Ragnarin kommentteja:

 • Piti käydä paskalla, mutten kerennyt

Yhdeksännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 10 4 % 3115 1 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 15 7 % 14696 6 % Cambion
Ragnar 40 19 % 44650 17 % Hareishan
Gopar Hurmenyrkki 97 48% 132180 52 % Kryptakuningas
Rasaad 10 4 % 12940 5 % Varjodruidi
Neera 30 14 % 43220 17 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 4 Kevyt varsijousi 11 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -4 Ashideena +2 (Lumottu sotavasara +2) 13 6-9 1
Ragnar 9 117 -2 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 6 13-22 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +1 5, 8 11-18, 10-17 3 (2 + 1)
Rasaad 9 72 1 Belm (Lumottu käyräsapeli +2) 8 4-11 2,5
Neera 10 40 7 Linko, lingon ammus 15 2-5 1

Palkkiokultapussin sisältö: 28514 kultapalaa.

Kymmenes peli-istunto: Katala väijytys ja panttivankitilanne

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Rahahuolia
 • Ostettiin mahtisotavasara joka palautuu heiton jälkeen käteen
 • Haranin vanha kullattu sähköshokkivasara lensi roskiin, ei palautunut inventaarioon
 • joku hirviöjoukko jättien ja skorpionikärmesten voimin kävi kimppuun
 • olivatkin ritareita, puhdas lavastus
 • loordi olikin joku kieroilija, onneksi saatiin apua
 • kidnappaus... maineen palautukseen
 • pikkuhirmuja ja ihmissusia
 • höpöhiisi-taistelu
 • rasaad edelleen heikkopeikko, sille linko käteen ja kiviä taskuihin
 • osaa kuitenkin loimuta

Goparin taisteluraportti:

 • Rasaad taas taistelus koitti taitojaan näyttää, lopputuloksena vihollinen munkkia lattiaharjana käyttää,
 • Luulis et askeetti kaiken jälkeen iskuja kestää, köyhyyslupaus kai oppitunnit estää,
 • Liian usein heikko eturintamassa haastaa, pelastusoperaatiot alkaa mun hermoja raastaa,
 • Surkuhupaisaa kun munkki alati pinteessä nyyhkii, joku jätti sillä persettään pyyhkii,
 • Mahtaako Selune tietää kuka nimissään pahennusta kerää, kenties Rasaad kohta taikavoimitta herää

Ragnarin kommentteja:

 • Luultiin että rahat oli pöllitty, mutta olikin laskuvirhe...
 • Rasaad poltti päreitään
 • Kohta päästään taas ryöstelemään temppeliä

Kymmenennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 20 8 % 3765 1 % Salamurhaaja
Haran Marmorituli 18 7 % 14912 5 % Cambion
Ragnar 46 18 % 64760 22 % Hareishan
Gopar Hurmenyrkki 113 45% 1393550 48 % Kryptakuningas
Rasaad 17 6 % 16985 5 % Varjodruidi
Neera 35 14 % 49775 17 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 4 Kevyt varsijousi 11 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -4 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 11 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 9 117 -2 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 6 13-22 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +1 5, 8 11-18, 10-17 3 (2 + 1)
Rasaad 9 72 1 Linko, lingon ammus 9 3-6 1,5
Neera 10 40 7 Linko, lingon ammus 15 2-5 1

Palkkiokultapussin sisältö: 18075 kultapalaa.

11. peli-istunto: Haudankoluamista ilman suurempaa syytä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Höpöhiisiä ja väijyviä vampyyrimaisia usvia
 • Örkkiväijytys ja salaovia
 • Armoa anelevia örkkejä
 • Peikkokokki, melko tärähtänyt
 • vampyyrejä ja outo otus
 • Haudanryöstöä ja voimakkaita tulisija vartijoita
 • Haudoissa vietetty pari viikkoa nokosilla
 • Edes haudanryöstö ei kannata kun palkan maksun sijaan saa kerätä korvaukset ruumiilta

Goparin ajatelmia:

 • Tuliset henget matkaamme koittaa estää, ei auta, voitossamme vain kauemmin kestää,
 • Turhaan hirviöt kimppuumme käy, taistelun jälkeen ei elossa mörköä näy,
 • Sen kuin kelmit riehuu, lopuksi päämajassaan Goparin lippu liehuu

Ragnarin kommentteja:

 • Peikkokokilla ruoka-aineet omasta takaa, varsinaiset nakkisormet
 • Jotain idiootteja taas koko katakombi täynnä, mikseivät tajua lopettaa ajoissa...
 • Ei vaikea arvata mitä tapahtuu kun meinaavat meitä huijata ja kokeilevat onneaan taistelussa.
 • Tulta heittäviä vartijoita sammuteltiin. Enää puuttuu, että tulisi lohikäärme vastaan. Näin tuskin käynee...
 • Maagi-Neera koetti tähdätä tulipalloa ovenlävestä sisään, ei oikein meinannut onnistua.

11. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 24 7 % 5045 1 % Vampyyrinen usva
Haran Marmorituli 24 7 % 35442 7 % Holhooja
Ragnar 60 19 % 105215 22 % Hareishan
Gopar Hurmenyrkki 139 45% 228960 50 % Kryptakuningas
Rasaad 21 6 % 21405 4 % Varjodruidi
Neera 40 12 % 61760 13 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 11 82 2 Kevyt varsijousi 11 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -4 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 11 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 9 117 -2 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 6 13-22 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +2 5, 7 11-18, 11-18 3 (2 + 1)
Rasaad 9 72 0 Linko, lingon ammus 9 3-6 1,5
Neera 11 41 7 Linko, lingon ammus 15 2-5 1

Palkkiokultapussin sisältö: 18433 kultapalaa.

12. peli-istunto: Panttivankitilanteen selvittely

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Golemeita
 • Orogeja, vanha (tapettu) tuttu Baldurin portista, joku kapteeni riiteli alaistensa kanssa
 • Golemeita
 • Susihmisiä
 • Ärsyttävä maagi ja tylsistynyt hirviö

Goparin pohdintoja:

 • Moni siinä meni yö, kova oli tappotyö, kun mörrimöykkyä jos jonkinlaista lyö,
 • Hirviöt tieltä kerettiin raivata, näitä kurjimuksia ei kaivata,
 • Luolan pohjalla vastaanotti käärme lohinen, pitkäksi kävi odottaessa aika sen,
 • Taisteluun mielenkiinto siltä lopahti, kätyrinsä panttivangin kimppuun silti usutti,
 • Kätyrin suolilla seinät koristettiin, vanki pelastetttiin,
 • Nyt mietityttää, vaivaa dilemma, haastaisko taisteluun tän, tappokone kuulemma,
 • Pitäskö iso käärme henkensä uhalla päiviltä päästää, vaiko hyvää tuuria tärkeempiin taisteluihin säästää

12. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 25 7 % 5220 0 % Vampyyrinen usva
Haran Marmorituli 28 8 % 61637 11 % Adamantiittigolemi
Ragnar 65 19 % 136310 25 % Suurempi Susi-ihminen
Gopar Hurmenyrkki 147 44% 249075 45 % Kryptakuningas
Rasaad 24 7 % 23075 4 % Varjodruidi
Neera 43 12 % 75935 13 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 12 84 2 Kevyt varsijousi 11 1-8 1
Haran Marblefire 9 90 -5 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 11 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 9 117 -4 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 6 13-22 2
Gopar Hurmenyrkki 9 158 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +2 5, 7 11-18, 11-18 3 (2 + 1)
Rasaad 9 72 0 Linko, lingon ammus 9 3-6 1,5
Neera 11 41 6 Linko, lingon ammus 15 2-5 1

Palkkiokultapussin sisältö: 22169 kultapalaa.

13. peli-istunto: Umarin kukkulat

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Juteltiin pelastetun tyttären isälle, oli kiitollinen, mutta sanoi kammoavansa lohikärmeksen hengissäoloa
 • Umarin kukkuloille suunnattiin, kuulemma noita, varjo- ja jättiongelmia
 • Rakkaustarinoita, kanasalaliittoja, matkamuistiinpanoja, kauppiaita ja ylivarmoja maageja
 • Joku tyyppi halus lähteä Athkatlaan tappamaan jotain kaukaista sukulaistaan maagipallossa, ei mahtunut just mukaan
 • Jätit oli ihan ok, sopimus aluilleen
 • Jäljittelijä-arkku luolassa, veret sen velholle joka ne halus ja golemiprobleemit lähti tulille
 • seikkailijoita ja paikallinen samooja kadonneet jonnekin sudenpesään, sinne seuraavaksi

13. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 26 6 % 5640 0 % Vampyyrinen usva
Haran Marmorituli 35 9 % 65047 11 % Adamantiittigolemi
Ragnar 74 19 % 141860 24 % Suurempi Susi-ihminen
Gopar Hurmenyrkki 167 44% 264130 45 % Kryptakuningas
Rasaad 31 8 % 28235 4 % Varjodruidi
Neera 44 11 % 78935 13 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 12 84 2 Kevyt varsijousi 11 1-8 1
Haran Marblefire 10 92 -5 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 10 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 9 117 -4 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 6 13-22 2
Gopar Hurmenyrkki 10 161 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +2 4, 6 11-18, 11-18 3 (2 + 1)
Rasaad 10 74 -1 Lumottu nyrkki +1 8 3-14 2,5
Neera 11 41 6 Linko, lingon ammus 15 2-5 1

Palkkiokultapussin sisältö: 43609 kultapalaa.

14. peli-istunto: Metsän ja temppelin varjoissa

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Varjo metsän varjo varjoihin
 • Varjoja, varjoruumiita, varjoihmissusi varjoraadon vieressä
 • Varjosusia, varjotemppelin varjot täynnä varjoja
 • Joku hämyloordi, siltä otti pataa varjoihmissusi
 • Jotain valotemppuja
 • varjoisan varjo temppelin varjo varjoihin
 • Vangittu puolituisritari, varjoja
 • Aumanatorin riittejä ja valojalokiviä varjoineen
 • Lattia on laavaa, mutta Gopar etsi aarteet
 • Hirviöt yllätti
 • Haran hyödyllinen, pelotteli varjoja
 • Rasaad sai kananmunan muotoisen jalokiven päänsä päälle, jonka takia alkoi paranemaan nopeammin
 • Varjolohikäärmeen varjoissa varjo Berduin laittoi varjoansoja
 • Vaikean taistelun päätteeksi, jota ei olisi tarvinnut edes käydä Haran loitsi loharin kuoliaaiksi
 • Ruumiilta aarteita ja jonkin mahtiesineen teko-ohjeet

Ragnarin kommentteja:

 • Varjojen mailla koluttiin hämyisissä tunneleissa
 • Rasaad oli suorastaan tulessa muutenkin kuin laavan seurauksena
 • Neera taikoi, luultiin että kullat levisivät pitkin maailmaa

14. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 29 6 % 8560 1 % Varjovihulainen
Haran Marmorituli 63 13 % 132467 18 % Thaxll'ssillyia (VARJO(!!!)lohikäärme)
Ragnar 89 19 % 172990 24 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 189 41% 284170 39 % Kryptakuningas
Rasaad 42 9 % 36835 5 % Varjodruidi
Neera 47 10 % 80275 11 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 12 84 2 Lyhyt jousi, nuoli +1 (Lumottu nuoli) 10 1-6 3
Haran Marblefire 10 92 -5 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 10 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 2
Ragnar 9 117 -4 Kaaoksen Miekka +2 (Lumottu kaksikätinen miekka) 6 13-22 3
Gopar Hurmenyrkki 10 161 -2 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +2 4, 6 11-18, 11-18 4 (3 + 1)
Rasaad 10 74 -1 Lumottu nyrkki +1 8 3-14 2,5
Neera 11 41 6 Mhaltian minuuttimeteorit (Lumottu kasa tulipalloja) 10 4-7 6

Palkkiokultapussin sisältö: 47510 kultapalaa.

15. peli-istunto: Umarin pelastus ja tasopallolle

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Hämyherra otti pataan, joku varjoportti ja varjovartija oli sillä
 • Tavaraa satoi taivaalta, kauppiaat osti, uusi ketjupanssari Goparille
 • Mahtava nahkapanssari palkkioksi ja naurettavan pieni määrä kultaa
 • Jäteiltä kilpi
 • Rasaad lähti lätkimään, luvattiin auttaa Valygar-metsäläistä sukuriitojen ratkomisessa
 • Palattiin Athkatlaan, jotain hämypysäyttelijöitä kadulla tämän tästä
 • Seppä takoi varjolohikäärmeen suomuista uuden panssarin, Goparille jälleen
 • Ragnarilla pahoja ongelmia suuntien ja seuraamisen kanssa
 • Hieman taisi päässä katkoa, aivan kuin ei olisi aina paikalla, vaikka kokenut olikin
 • Kauppaan meni Imoenin pelastusrahat, Haranille Tarkkailijoilta suojaava kilpi, Ragnarille parempi kypärä
 • Neeralle turhia kääröjä, kunnes huomattiin, että voimavyö olisi ollut parempi
 • Orjuuttajia laittomasti kadulla, lahjoivat vartijoita, pysäytettiin mokomat
 • Vampyyri ja varjovarkaita sovussa, ihme menoa
 • Saavuttiin tasopallolle

15. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 30 7 % 8760 1 % Varjovihulainen
Haran Marmorituli 63 14 % 132467 18 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 91 21 % 174155 24 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 193 45% 311570 43 % Hämyherra
Valygar 1 0 % 2400 9 % Varjovaras
Neera 50 11 % 80830 11 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 12 84 0 Lyhyt jousi, nuoli +1 (Loihdittu nuoli) 10 1-6 2
Haran Marblefire 10 92 -5 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 10 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 2
Ragnar 10 120 -5 Sydänetsijä +3 (Lumottu pitkäjousi), nuoli 5 3-8 2,5
Gopar Hurmenyrkki 10 161 -4 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +2 4, 6 11-18, 11-18 3 (2 + 1)
Valygar 9 90 -2 Corthala-perheterä (Lumottu katana), katana 8, 12 6-15, 4-13 3 (2 + 1)
Neera 11 41 6 Arla-meijerin lohikäärmeenturma +3 (Loihdittu linko), luoti 12 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 11100 kultapalaa.

16. peli-istunto: Tasopallon tutkimista

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Jätettiin Valygaari tasopallolle ja lähdettiin pois
 • Joku ihme puoliörkki tuppasi väkisin matkaan ja lähti samantien
 • Neeraa heitettiin käyräsapeleilla
 • Kloonibandiittien hyökkäys kahdesti
 • Rasaad mukaan ja takaisin, parin päivän talsimiset
 • Neera pelkäsi aiheuttavansa ongelmia ihmisasutuksen keskellä, oli lähellä aiheuttaa selkkauksen
 • Tasopalloon Rasaadin kanssa
 • Jotain ritareita
 • Golemeita, kalaihmisiä ja verenhimoisia puolituisia, jotka imee luuytimetkin luista
 • Vanhempi pallo
 • Paha riivattu manaaja
 • Ansoja ja muuta menoa
 • Voimakkaan demonin sydän tarvittaisiin paluuseen

Ragnarin kommentteja:

 • Luultiin että annettiin väärää tietoa puolituisten fanaattisuudesta Tasopallossa, mutta ei sittenkään ollut väärää
 • Melko riivattua meininkiä
 • Käydään viemässä demonin sydän, mahtaa taas olla helppoa, hauskaa ja mukavaa...

16. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 42 8 % 54855 6 % Vanhempi pallo
Haran Marmorituli 68 13 % 138567 15 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 100 21 % 196755 19 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 209 40% 365660 40 % Hämyherra
Rasaad 50 9 % 68985 7 % Mogadish
Neera 50 9 % 80830 8 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 13 86 0 Kevyt varsijousi, vasama 10 1-8 1
Haran Marblefire 10 92 -5 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 10 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 10 120 -8 Peridan +2 (Lumottu pitkämiekka) 6 10-17 1,5
Gopar Hurmenyrkki 10 161 -4 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +2 4, 6 11-18, 11-18 3 (2 + 1)
Rasaad 10 74 -1 Belm +2 (Lumottu käyräsapeli) 6 9-16 2,5
Neera 11 41 6 Arla-meijerin lohikäärmeenturma +3 (Loihdittu linko), luoti 12 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 14896 kultapalaa.

17. peli-istunto: Paluu tasopallosta syvyyksien kautta

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Tasopallossa putsattiin nurkkia
 • Syvyydessä voimakkaita demoneita
 • Rasaad oli heikoilla
 • Melko sekava taistelu jonkun maagin kanssa ilman mitään syytä
 • Tasopallon sydämelle demoninsydän, golemeita...
 • Viimein takaisin Athkatlassa

Ragnarin kommentteja:

 • Hilkulla oli ettei jääty jumiin tasopalloon
 • Tavattu maagi (Tolgerias) ei ollut puhetuulella, keskustelut jäivät yrityksen tasolle
 • Tolgerias kiemurteli kuin ankerias, kunnes Rasaad teki siitä lopun

17. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 46 7 % 74915 6 % Vanhempi pallo
Haran Marmorituli 73 12 % 151187 13 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 111 19 % 240415 21 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 230 39% 439250 39 % Hämyherra
Rasaad 69 11 % 112075 10 % Tolgerias
Neera 51 8 % 81250 7 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 13 86 0 Kevyt varsijousi, vasama 10 1-8 1
Haran Marblefire 11 94 -5 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 9 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 10 120 -8 Peridan +2 (Lumottu pitkämiekka) 6 10-17 1,5
Gopar Hurmenyrkki 11 164 -4 Lumottu taistelukirves +2, Lumottu taistelukirves +2 3, 5 11-18, 11-18 3 (2 + 1)
Rasaad 11 76 -1 Belm +2 (Lumottu käyräsapeli) 5 9-16 2,5
Neera 12 42 6 Arla-meijerin lohikäärmeenturma +3 (Loihdittu linko), luoti 12 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 22085 kultapalaa.

18. peli-istunto: Orjuuttajien jahtausta ja viemäriarvoituksia

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Tasopallolta myymään tavaroita Kuparikruunuun
 • Jotain hämärää paikassa, päätettiin tutkia
 • Saatiin lahjonnalla ja suostuttelulla pääsy takahuoneisiin
 • Orjataisteluita, peikkoja ja muuta
 • Päätettiin pysäyttää toiminta
 • Siviilit aluksi meinasivat puolustaa orjuuttajia?
 • Nopea lyhyt jousi ainoa vaivan palkka
 • Kuparikruunu vaihtoi omistajaa, samalla myytävien esineiden laatu parani
 • Goparille kunnon liekehtivä kirves
 • Viemäreihin lisää orjuuttajia etsimään
 • Outoa menoa, höpöhiisiä ja limoja sekä pikkukoiraihmisiä
 • Arvoitus, jonka palkkioksi saatiin puhuva idioottimiekka idiootti-inkvisiitosorille

Ragnarin kommentteja:

 • Annettiin käteen miekka joka mölyää niin että viholliset kuulee jo kaukaa seurueen tulon...
 • Vähän samaan tyyliin kuin Berduin asettaessaan ansojaan

18. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 51 8 % 78355 6 % Vanhempi pallo
Haran Marmorituli 76 12 % 152622 13 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 118 18 % 247965 21 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 249 39% 454905 40 % Hämyherra
Rasaad 80 12 % 113957 10 % Tolgerias
Neera 53 8 % 81272 7 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 13 86 0 Tuiganijousi (Lumottu lyhyt jousi +1), nuoli 9 2-7 3
Haran Marblefire 11 94 -5 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 9 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 10 120 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinen mölyävä miekka +3) 4 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 11 164 -4 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Mauletarin taistelukirves (Lumottu taistelukirves +2) 2, 5 12-19, 11-18 3 (2 + 1)
Rasaad 11 76 -1 Belm +2 (Lumottu käyräsapeli) 5 9-16 2,5
Neera 12 42 6 Arla-meijerin lohikäärmeenturma +3 (Loihdittu linko), luoti 12 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 37103 kultapalaa.

19. peli-istunto: Orjuuttajien loppu ja mahtiesineitä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Viemäreissä sieniongelma
 • Muksuja ja peikkoja orjakauppiaiden vankina
 • Orjakauppiaat aika tusinaa
 • Rahaa ja mainetta ja tusinatavaroiden myyntiä
 • Rasaadille uusi vyö, Haranille jätin voimat
 • Riidan haastoa majatalossa, lisää varallisuutta
 • Vierailu temppelialueella, Helmin pappi tarvitsi apua
 • Demoneita ja muita kavereita, haastava taistelu avoimesta ovesta kävelystä
 • Rasaadille uusi miekka, tavaroiden koluamista kaikkien iloksi
 • Ryysyistä rikkauksiin, DeArnisen linnoitusta kohti... rosmoja vielä matkalla

Ragnarin kommentteja:

19. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 54 8 % 86955 7 % Vanhempi pallo
Haran Marmorituli 78 11 % 152622 12 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 127 18 % 280285 23 Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 262 38% 484279 39 % Hämyherra
Rasaad 88 13 % 126347 10 % Tolgerias
Neera 63 9 % 87002 7 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 13 86 0 Tuiganijousi (Lumottu lyhyt jousi +1), nuoli 9 2-7 3
Haran Marblefire 11 94 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 8 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 10 120 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinen mölyävä miekka +3) 4 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 11 164 -4 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Mauletarin taistelukirves (Lumottu taistelukirves +2) 2, 5 12-19, 11-18 3 (2 + 1)
Rasaad 11 76 -1 Nyrkki +1 (Lumottu nyrkki) 4 9-20 2,5
Neera 12 42 6 Arla-meijerin lohikäärmeenturma +3 (Loihdittu linko), luoti 12 5-8 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Berduin 16 17 16 14 11 17 (18)
Haran Marblefire 18 (18/00) 17 19 9 21 8
Rasaad 16 (19) 16  14 11 14  14

Palkkiokultapussin sisältö: 61321 kultapalaa.

20. peli-istunto: DeArnisen linnoitus

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • DeArnisen linnoitus on peikkojen ja käärmeihmisten hallussa
 • Ihme palvelijoita ja nurkkien putsausta
 • Uusöröghi pihalla, peikkojen lumoamia heppuja
 • Tosi tympeä aatelisrouva
 • Golemeita vartioimassa aarteita, meinasi tulla turpaan
 • Kellareihin käy matka... jostain syystä pääsi van korkeimmasta mahdollisesta kohdasta

Goparin kootuissa muistiinpainoissa tähän kohtaan kuuluvia sivuja ei ole löydetty, tässä ensimmäinen merkintä puuttuvien sivujen jälkeen:

 • Varsta maaginen käsiini päätyi, sillä kun iski niin peikko jäätyi,
 • Toista iskiessä lensi happo, peikon julmasti tappo,
 • Kolmatta liekit nuoli, peikko tuskahuutoineen kuoli,
 • Aseen magia tulee kolmesta päästä, vihollist ei kärsimyksilt säästä,
 • Parasta mitä maagit koskaan loihti, Aikojen Varsta on ehdoton hitti,
 • Taistelu vaa jatkuu, lisää peikkoi, mut varstan eessä ne o heikkoi,
 • Peikot huutaa, epäreiluu, ei kuolevaisen kädes kuuluis tuollasen heiluu,
 • Mun vastalause tulee kolmes osas, on hyytävä, liekehtivä ja hapokas,
 • Yhel iskul kolme rumilust vaikenee, loput armoa anelee,
 • Kolmen kertotauluu en voi muistaa, mut taistelut silti hyvin luistaa,
 • Tarvis muillekin tapettavaa jättää, varstal vaan on liian kiva mättää,
 • Iironikus jos nyt mut kohtaa, kysymys ja huutomerkki päänsä yllä hohtaa,
 • Ku kääpiövarstapyörremyrsky iskee, jää maagist jäljel vaan veriroiskeet

Ragnarin kommentteja:

 • Liian hapokasta, sanoivat peikot
 • Ei tartte Neerankaan mitään taikaa arpoo, kun Gopar Aikojen Varstaa käyttää aikoo

20. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 68 9 % 103505 7 % Vanhempi pallo
Haran Marmorituli 79 11 % 165622 12 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 130 18 % 290285 22 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 276 39 % 517004 39 % Hämyherra
Rasaad 91 12 % 141347 10 % Tolgerias
Neera 63 8 % 87002 6 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 14 88 0 Tuiganijousi (Lumottu lyhyt jousi +1), tulinuoli 9 2-7 3
Haran Marblefire 11 94 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 8 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 10 120 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinen miekka) 4 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 11 164 -5 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 2, 4 12-19, 13-18 3 (2 + 1)
Rasaad 11 76 -1 Nyrkki +1 (Lumottu nyrkki) 4 9-20 2,5
Neera 12 42 6 Arla-meijerin lohikäärmeenturma +3 (Loihdittu linko), luoti 12 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 62725 kultapalaa.

21. peli-istunto: Käynti villiin metsään

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • DeArnisen kellarit olivat täynnä marvelin sankareita ja ties mitä muuta
 • Pääpahispeikko haasteli ja kävi voimain tunnossa kimppuun
 • Tuskallisen kömpelöä tohelointia villin magian keskellä
 • Illuusioita, käärmeitä ja Neeran metkuja
 • Jätit oraviksi ja oravat jäteiksi, ei hyvä ansa
 • Ansoja joka puolella
 • Rasaad rakasti murjoa kaiken kuoliaaksi metsän siimeksessä

Goparin aivoituksia:

 • Pistin merkille taistelus, Rasaadin taitoihin tullut parannus,
 • Päättikö vihdoin olla olematta tiellä, kykyjä kasvatti verellä ja hiellä,
 • Hieman arveluttaa kyllä meno, kun Rasaad kaiken liikkuvan telo,
 • Linnut lingolla pudotti puusta, palasiks repi, höyhenet pöllys suusta,
 • Matkaa tehdessä välil Rasaad ohi huristaa, siellä se jotain peuraa kuristaa,
 • Sudenkin se pusikossa tapasi, niskat nurin väänsi, syntiseksi solvasi,
 • Onko fanatismi järkeä vienyt, kohti hulluutta käy tie nyt,
 • Puolustaa vaahdossa suun, uskontoa kuun, näkee vääräuskosii takana jokasen puun,
 • Raivo taistelus barbaarii auttaa, siitäkö munkki mallia ottaa,
 • Kokenu munkki kai puoljumala on, potentiaali ukolla rajaton,
 • Tilaisuuden uuden vois antaa, jospa Rasaad otteitaan parantaa,
 • Seurue alkaa nyrkkisankariin luottaa, kengänkuva persuksiin jos pettymyksen tuottaa

Ragnarin kommentteja:

 • Huomattiin myös että sekoomus-taian kohteeksi joutunut Gopar on melko vaarallinen
 • Rasaad nykyään monottaa etulinjassa refleksinomaisesti ja jakelee samalla uskonnollissävytteisiä kommenttejaan
 • Neeran villimaagiryteikköön matka jatkui, kaikki taiat siellä arvotaan
 • Myös Haran pääsi kokeilemaan villiä magiaa omasta takaa
 • Mitenköhän villiä menoa jatkossa on luvassa...
 • Karhut taas kiusasivat

21. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 73 9 % 122202 8 % TorGal
Haran Marmorituli 81 10 % 166692 12 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 136 18 % 304920 22 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 288 38 % 528729 38 % Hämyherra
Rasaad 101 13 % 150747 11 % Tolgerias
Neera 74 9 % 91300 6 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 14 88 0 Tuiganijousi (Lumottu lyhyt jousi +1), tulinuoli 9 2-7 3
Haran Marblefire 12 96 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 9 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 11 123 -8 Peridan +2 (Lumottu pitkämiekka +2) 5 10-17 1,5
Gopar Hurmenyrkki 11 164 -5 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 2, 4 12-19, 13-18 3 (2 + 1)
Rasaad 12 78 -2 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 12 42 6 Arla-meijerin lohikäärmeenturma +3 (Loihdittu linko), luoti 12 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 65872 kultapalaa.

22. peli-istunto: Villimaagikissanpaskatehtäviä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Kissojen jahtausta
 • Oluen rahtausta
 • Timantteja idiooteille
 • Punaisten velhojen väijytys
 • Joko pääsee eläkkeelle?

Goparin matkaraportti:

 • Tätä en aatellu ku seikkailuist haaveilen: kissapaimenena leipääni ansaitsen

Ragnarin kommentteja:

 • Villimaagien kylässäkin taiat lähtevät miten sattuu. Pahuuden havainnointi toi vain muutaman marjan taskuun...
 • Parempi pari marjaa taskussa kuin tulipallo naamalla
 • Misukisuja metsästettiin, valtaisa rage kohtasi seurueen karkailevien kissojen takia.
 • Olisi maagileirillä ollut isompiakin kissoja silitettävänä, tosin taisivat kaikki olla jo "omistettuja"
 • Kauaa ei leiri kasassa pysynyt, joku senkin jo kerkesi polttamaan...

22. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 73 9 % 122202 8 % TorGal
Haran Marmorituli 81 10 % 166692 12 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 137 18 % 308920 22 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 290 38 % 535729 38 % Hämyherra
Rasaad 102 13 % 151167 11 % Tolgerias
Neera 74 9 % 91300 6 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 14 88 0 Tuiganijousi (Lumottu lyhyt jousi +1), tulinuoli 9 2-7 3
Haran Marblefire 12 96 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 8 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 11 123 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinenmiekka +3) 3 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 11 164 -5 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 2, 4 12-19, 13-18 3 (2 + 1)
Rasaad 12 78 -2 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 12 42 6 Mhaltian minuuttimeteorit (lumottu meteori) 10 4-7 5

Palkkiokultapussin sisältö: 73456 kultapalaa.

23. peli-istunto: Thaylaisen järjestön uudelleenjärjestelyä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Vartijaa ei kiinnostanut
 • Neera hullun kiilto silmissä halusi murhata kaikki
 • Kävin kauppaa, mutta pidemmälle ei päästy ilman taistelua
 • Onneksi melu, veri ja irtoraajat viereisessä huoneessa ei häirinnyt vartioivien palkkatappajien oluenjuontia
 • Palkkasotureille olutta, orjille avain, mikä sen mukavampaa
 • Thaymaagit murjottiin hengiltä
 • Reput täynnä roskaa, palautettiin arkkuihin moskaa
 • Villimaagit jälleen pelastettu, pystyi rauhassa Neera opiskelemaan epäonnistuvia taikoja
 • Thaylaisten tavarat viereisille kauppiaille, kauppa kannattaa

Goparin teurastusraportti:

 • Mistä punamaagi ilonsa saa? Ihmisii ku orjuuttaa, ja yleisesti kurjuutta aiheuttaa,
 • Mistä huppumaagi ilonsa saa? Lahjuksii ku punamaagilta velottaa, laittomuuksilt silmänsä ummistaa,
 • Mistä Gopar ilonsa saa? Punamaagin päivän kun pilaa, yhdeltä pääkopan rusentaa, toiselta vatsan auki sivaltaa,
 • Amnissa mulkku maagi on sääntö, ei poikkeus, esimerkkinä sonta-aivo Iironkus,
 • Se kaks tonnii ku viimein kokoon saadaan, saarilomaltaan mulkero kiinni napataan, ja valmistuu maagimuhennos Goparin tapaan

Ragnarin kommentteja:

 • Punaisten maagien toimitilat ratsattiin, maagit eliminoitiin
 • Hyvät äänieristykset, rajujen taisteluiden äänet eivät kantautuneet viereisiin huoneisiin, siellä täysin tietämätöntä porukkaa
 • Kaikki ovet avattiin ja taisteluiden jäljet paljastettiin, kukaan ei reagoinut mitenkään...
 • Taisi olla punamaagien normipäivä

23. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 73 9 % 122202 8 % TorGal
Haran Marmorituli 85 10 % 1192192 13 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 139 17 % 316420 21 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 300 38 % 571229 39 % Hämyherra
Rasaad 107 13 % 162167 11 % Tolgerias
Neera 76 9 % 96300 6 % Henkipeikko
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 14 88 0 Tuiganijousi (Lumottu lyhyt jousi +1), Lumottu nuoli +1 9 2-7 3
Haran Marblefire 12 96 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 9 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 11 123 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinenmiekka +3) 3 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 11 164 -5 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 2, 4 12-19, 13-18 3 (2 + 1)
Rasaad 12 78 -2 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 12 42 3 Arla-meijerin Lohikäärmeenturma (Lumottu linko +3), Lumottu ammus +2 10 7-10 1

Palkkiokultapussin sisältö: 86572 kultapalaa.

24. peli-istunto: Koiranpaskaa kengässä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Paluu villimaagien leiriin, pikkutyttö kadoksissa ja kaikki vaan meinaa jatkaa matkaa, kukaan ei välitä.
 • Palkkioksi saatiin rihkamaa ja villimagiassa hyödyllinen petturimaagin kaapu.
 • Petturimaagi Kauppatapaamisessa, humalassa, 500 kultapalaa maksoi petos, juokoon iljetys idioottimaisuuteensa. Omissa taskuissa vain vajaa 90 tuhatta kultapalaa.
 • Kidnappauksia tutkimaan, karkuun lähteneen punakaapuisen epäillyn Rasaad löi lihamössöksi yhdellä iskulla. Yhden iskun mies.
 • Joku nainen pelastettiin ja lunnastietoja saatiin.
 • Törmättiin talossa outoon arkkuun, jonka vierestä ponkaisi elementtitaikurikalmo.
 • Mätänevä elementti kutsui kuoppavihulaisen, jota Rasaad juoksi henkihieverissä karkuun Athkatlan kaduille.
 • Onneksi vihulainen jumitti avoimeen oviin kun Rasaad piilotteli umpikujan päässä.
 • Gopar ryntäsi aseineen pelastamaan ja yhdellä iskulla lopetti vihulaisen.
 • Mätänevä elementtikalmo ei paljoa kestänyt iskua kun lähti Goparin perään suojatta.
 • Neera heitti palavan kiven ja taikuri räjähti kappaleiksi. Palkaksi saatiin kullattu rintakehä.
 • Suuren urotyön jälkeen Neera huomasi koiranulostetta kengässäni ja pakotti minut putsaamaan sen jollain rätillä.
 • Palkkioksi sentään sain melko intohimoisen suudelman, muut katsoivat hieman hölmistyneestä vieressä.
 • Romanttisin paskarätti ikinä, ehkä pitäisi hommautua tästäkin eroon. Mistä tätä tavaraa reppuuni oikein kertyy?
 • Yritettiin löytää lunnaiden maksajaa, turhaan. Ainoastaan jotain kätyreitä kujalla vastassa.
 • Käytiin jututtamassa varjovarkaita, minulle tarjottiin omaa palkkionmetsästäjien kiltaa tutkimustyötä vastaan.

Ragnarin kommentteja:

 • Berduinin ja Neeran vispilänkauppa saa yhä erikoisempia muotoja

24. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 73 9 % 122202 8 % TorGal
Haran Marmorituli 85 10 % 192192 12 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 140 17 % 319420 21 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 303 38 % 571629 38 % Hämyherra
Rasaad 110 13 % 164182 11 % Tolgerias
Neera 77 9 % 118300 7 % Elementtitaikurikalmo
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 14 88 0 Tuiganijousi (Lumottu lyhyt jousi +1), Nuoli 9 2-7 3
Haran Marblefire 12 96 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 9 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 11 123 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinenmiekka +3) 3 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 12 167 -5 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 1, 3 12-19, 13-18 3 (2 + 1)
Rasaad 12 78 -2 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 12 42 3 Arla-meijerin Lohikäärmeenturma (Lumottu linko +3), Lumottu ammus +2 10 7-10 1

Palkkiokultapussin sisältö: 86697 kultapalaa.

25. peli-istunto: Berduinin palkkionmetsästäjäkilta?

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Juoksenneltiin Varjovarkaiden juoksupoikina
 • Tyhjennettiin varmuuden vuoksi kilta ansoista, esineistä ja avattiin lukot
 • Epäilyttävä kiltapomo pakotti tutkimaan Talosin temppelin
 • Lisäksi vanha tuttu seonnut punakaapuinen thaylainen velho antoi murha-tappo-surma ja tiedonhankintatehtäviä
 • Palkkiota vastaan palkkion metsästystä, näin se aina menee...
 • Alkaakohan isäni verenperintö kihelmöidä liikaa suonissani
 • Merirosvot olivat vallanneet paikallisen Meren Palkkio -juottolan takahuoneen, jossa oli outo aarteita täynnä oleva lammikko
 • Paha sai viimein ansionsa mukaan ansoista, olisin toivonut kokemuksekkaampaa taistelua
 • Nyt on oma kilta ja yli satatuhatta kultarahaa
 • Vielä pitää kerätä ainakin luvattuja palkkioita ympäri kaupunkia, ennen kuin Irenicuksen ja kuolleen Imoenin perään rynnätään

Ragnarin kommentteja:

 • Varkaiden killassa huoneen täydeltä lukittuja ovia, yksi olikin vielä lukitsematta ja ansa purkamatta
 • Meinasi käydä köpelösti
 • Jollain tyypillä oli makuuhuoneessaan 6 sänkyä, mihin niitäkin niin paljon muka tarvitaan...
 • Kävimme paladinien palatsissa, viimeisen päälle puunattu ja laadukkaista materiaaleista rakennettu
 • Mahtoiko budjetti ylittyä ja miten paljon...

25. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 74 9 % 122622 7 % TorGal
Haran Marmorituli 87 10 % 196612 12 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 143 17 % 328840 20 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 309 38 % 601049 38 % Hämyherra
Rasaad 117 14 % 197022 12 % Tolgerias
Neera 80 9 % 132300 8 % Elementtitaikurikalmo
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 15 90 -2 Arbanen ketteryyden miekka +2 (Lumottu lyhyt miekka +2) 11 4-9 1
Haran Marblefire 12 96 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 9 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 11 123 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinenmiekka +3) 3 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 12 167 -5 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 1, 3 12-19, 13-18 3 (2 + 1)
Rasaad 12 78 -2 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 12 42 3 Arla-meijerin Lohikäärmeenturma (Lumottu linko +3), Lumottu ammus +2 10 7-10 1

Palkkiokultapussin sisältö: 108441 kultapalaa.

26. peli-istunto: Valehtelevia varkaita ja rikkoutuneita ritareita

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Uusi kilta hallinnassa, mutta pitäisi maksaa lisenssimaksuja Varjovarkaille.
 • Ovimies ei ollut tunnistaa, mutta lupasin muuttaa killan toimintaa, puuttumatta mihinkään.
 • Joku hämärä hempukka halusi väijytyspuuhiin, vanhan vangin mukaan oli epäilyttävä.
 • Tutkittiin sekopäisen maagin pyynnöstä harpunsoittajien kiltaa, sekopäitä kaikki tyyni.
 • Ainakin hulluja taikureita pääsi hengestään ja kokemus vallanhimoisten hullutuksista karttui.
 • Yöllinen väijytys olikin väijytys, varkaat olivat köykäisiä, mutta perään hyökänneet vampyyrit olivat kovempi pala purtavaksi.
 • Ritareiden puolesta tutkittiin langenneita luopioita, tappelivat salakuljettajien kanssa ja halusivat kupin.
 • Vietiin kuppi, mutta taistelu siitä tuli, onneksi ritarit sentään olivat kiitollisia.
 • Neera vihjaili jotain hauskanpidosta.

26. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 78 9 % 127642 7 % TorGal
Haran Marmorituli 88 10 % 199112 12 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 145 17 % 330840 20 % Luugolemi
Gopar Hurmenyrkki 312 37 % 619049 37 % Hämyherra
Rasaad 124 14 % 213702 13 % Tolgerias
Neera 81 9 % 140800 8 % Elementtitaikurikalmo
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 15 90 0 Kevyt varsijousi +1 (Lumottu kevyt varsijousi +1) 8 2-9 1
Haran Marblefire 13 98 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 7 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 11 123 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinenmiekka +3) 3 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 12 167 -5 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 1, 3 12-19, 13-18 3 (2 + 1)
Rasaad 13 80 -2 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 1 10-21 3
Neera 13 43 0 Arla-meijerin Lohikäärmeenturma (Lumottu linko +3), Lumottu ammus +1 10 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 100842 kultapalaa.

27. peli-istunto: Viheliäisiä viemäreitä ja mielennylkijöitä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Heti viemäreissä joku rosmojoukko vastassa, vaativat rahaa, palkittiin teräksellä naamaan.
 • Salaoven takana outo paikka, täynnä hurmattuja otuksia ja mielennylkijöitä.
 • Aivojen syönti vaikutti olevan vaarallinen kohtalo, onneksi Haran herätteli aivottoman Goparin ja Rasaadin henkiin.
 • Palkkioksi Ihmetyksien sauva ja Vasamien vasara, melko vaivan takana olivat.
 • Erikoista oli, että epäkuollut mielennylkijä joka oli paikan pomona oli tusinasolttujaan heikompi.
 • Koboldilauma oli käydä kohtaloksi, onneksi viimein osasin piilotella varjoissa ja harventaa laumaa.
 • Rakshasa jostain syystä johti otuksia, no ainakin viemäriviitan sai Gopar sen päättömiltä harteilta.
 • Outoja otuksia viemärit täynnä, meripeikkokin tapettiin erään kauppiaan iloksi.
 • Kulttilaisten viemäreissä varjoja ja ansoja, mutta suhtautuivat rauhanomaisesti neuvotteluihin.
 • Tärkeitä tavaroita ei kulttilaisilta löytynyt, mutta suostuttiin tutkimaan jotain viemäreiden alaisia raunioita.
 • Ex-kulttilaiset halusivat, että löydetään joku sauva kultin jumalana palvoman silmättömän tarkkailijan päänmenoksi.
 • Kuulemma olisi pitänyt pysyä sarkofagista kaukana, herätettiin Hämykalmotaikuri ja pitkän taistelun tuloksena voitettiin.
 • Hämmensi ja pelotti tilanne monia ja ainakin Haran eksyi sokkeloihin.

Ragnarin kommentteja:

 • Kaikki mahdolliset ja mahdottomat keinot käytettiin...
 • Ovien sulkeminen mielennylkijöiden nenän edestä auttoi asiaa, sekä Berduinin ansat
 • Koko kaupunki täynnä kulttilaisia ja keskenään identtisiä hautakammioita ja jotain ihme kahjoja

27. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 93 10 % 179475 9 % Ulitharid
Haran Marmorituli 91 10 % 199972 10 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 152 16 % 385497 20 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 338 37 % 723271 38 % Hämyherra
Rasaad 138 15 % 262787 13 % Ulitharid
Neera 96 10 % 151949 7 % Elementtitaikurikalmo
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 15 90 0 Kevyt varsijousi +1 (Lumottu kevyt varsijousi +1) 8 2-9 1
Haran Marblefire 13 98 -6 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 7 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 12 126 -5 Lilarcor (Lumottu kaksikätinenmiekka +3) 3 14-23 2
Gopar Hurmenyrkki 12 167 -6 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 1, 3 12-19, 13-18 3 (2 + 1)
Rasaad 13 80 -2 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 1 10-21 3
Neera 13 43 0 Arla-meijerin Lohikäärmeenturma (Lumottu linko +3), Lumottu ammus +1 10 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 115513 kultapalaa.

28. peli-istunto: Epäkuolleita, jumalia ja silmämunia

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Muinaisissa raunioissa hämähäkkejä ja muita ötöjä ilmestyi kuin tyhjästä, osoittautuen välillä yllättävän haasteellisiksi.
 • Ryhmän kestävin metallikasa Haran laitettiin eturintamaan pitämään yhden miehen kilpimuuria samalla kun tarkkailin ympäristöä turvallisesti taaempaa.
 • Haran joutui vastaamaan haastavaan silta-arvoitukseen arpoen lopulta Goparin suuren viisauden avustamana oikeat vastaukset.
 • Tarkkailevat silmämunapallokasat ja epäkuolleet viihtyivät hyvin samoissa tiloissa.
 • Jokin vanha temppeli ikuisesti uusiutuvine kärsivine palvojineen ihmetytti.
 • Temppelissä odotti demoni, joka halusi rangaistusta, mutta Haran paransi mokoman ja paikalle ilmestyi jonkin jumalan esiintymä.
 • Jumalankuvan jutuissa ei ollut juuri järkeä ja puhe oli vaivalloisen hidasta, saatiin kuitenkin sauva.
 • Kuulemma kulttilaiset tappavat meidät kun saavat sauvan, joten seurasimme palkkion perässä toista suositusta etsiä sen toinen osa.
 • Kulttilaisiin soluttautuneet ex-kulttilaiset auttoivat meidät ruumiskasojen läpi kohti sauvan puuttuvaa puolikasta.
 • Valitettavasti ruumiit houkuttivat myös epäkuolleita, joilla oli tunnontuskia elävien syömisessä.
 • Silti hyökkäsivät kimppuun, joten päästettiin koko porukka tuskistaan, pormestareineen kaikkineen.
 • Pormestarin ruumiskasoissa oli sentään mukava yöpyä ja parannella taistelusta saadut vammat.
 • Haran vaikutti kilpivalikoimineen varsin valmistautuneelta eri tilanteisiin, kun voimia syövän, mutta silmien katseilta suojaavan kilpensä kanssa etunenässä eteni sykkivien nännien täyttämissä visvaisissa luolissa.
 • Tarkkailijoita odotti joka kulman takana, pysähdyttäen meitä ja jopa yllättäen minut varjoista.
 • Onneksi Haran saapui pelastamaan hohtavan kilpensä kanssa.
 • Rasaadilla vaikutti olevan outo tapa halveksua kuolemaa ja rynnätä kohti vaaroja suin päin.
 • Lopulta saimme yhdistettyä sauvan ja Näkemätön silmä yllätti meidät.
 • Onneksi ehdin heiluttaa sauvaa poistaen sokean tarkkailijan mahtisuojaukset ja Gopar sai iskettyä munatonta otusta kerran kirveen hamaralla kuoliaaksi.
 • Palkkioksi Gopar kääri vähäisesti magialta suojaavan amuletin.
 • Käytetty, limainen ja haiseva mahtisauva palautettiin jumalankuvatukselle ja palvojille. Palkkioksi Haran sai uuden kilven kasaansa. Miten tuossa romukasassa voi kääpiö pysyä edes pystyssä.
 • Kulttilaiset eivät olleet kovin kiitollisia, vaan koittivat lopettaa epäjumalansasurmaajat epäonnisesti.
 • Helmin papit olivat sentään kiitollisempia, tarjoten vaivan palkaksi rupuisen nuijan. Onneksi Neera lupasi parempaa palkkiota seuraavan lepohetken saapuessa.
 • Kulttilaisten rojut ja muinaiset pyhäinjäännökset raahattiin Athkatlan viemäreistä kauppiaille hävyttömän pieniä rahapalkkioita vastaan ja lopulta vetäydyimme Kupariseen kruunuun juhlimaan onnistunutta seikkailua.

Ragnarin kommentteja:

 • Rasaadilla hiukan yli-innokkuutta, pahoinpiteli jopa ryhmän jäseniäkin vahingossa ja ryntäili vihollisten keskelle.
 • Neera tulipallotteli ryhmän jäseniä ja laittoi hidastustaian, joka kumottiin nopeutustaialla.
 • Parantavat välineet tulivat kulttilaisten limaisissa tunneleissa tarpeeseen.

28. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 108 10 % 218425 9 % Ulitharid
Haran Marmorituli 100 9 % 260622 11 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 163 16 % 435917 19 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 375 37 % 851041 38 % Epänäkevä silmä
Rasaad 163 16 % 314367 14 % Ulitharid
Neera 103 10 % 157254 7 % Elementtitaikurikalmo
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 16 92 0 Kevyt varsijousi +1 (Lumottu kevyt varsijousi +1) 8 2-9 1
Haran Marblefire 14 100 -7 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 7 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 12 126 -8 Peridan +2 (Lumottu pitkämiekka +2) 4 10-17 (kaksinkertainen vahinko lohikäärmeitä vastaan) 1,5
Gopar Hurmenyrkki 13 170 -6 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 0, 2 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 14 82 -5 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 13 43 0 Arla-meijerin Lohikäärmeenturma (Lumottu linko +3), Lumottu ammus +1 10 6-9 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Rasaad 16 (19) 16 (18) 14 11 14 14

Palkkiokultapussin sisältö: 137849 kultapalaa.

29. peli-istunto: Taikureita ja taso-otuksia

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Ostettiin outo superlinko oudolta kauppamieheltä, joka sinkoaa superkiviä tyhjästä.
 • Neera kävi ystävälliseksi levätessä.
 • Superkalmo kellarissa, Rasaad suojautui magialta ja hakkasi lingotuilla kivillä.
 • Supersormus superkalmolta Goparille, nyt super-Gopar.
 • Mielenkiintoinen teatterielämys, palkkauduttiin etsimään kadonnut näyttelijä ja jalokivi.
 • Planaariotuksia ja maaginpaskaa viemäreissä, ei keskustelemalla selvinnyt, maagi tapatti itsensä.
 • Tutun oloisia käytäviä, rankat takaumat iski, melkein yhtä lujaa kuin kasa minotaureja ja hulkkeja.
 • Roinaa kassit täynnä, piti tyhjentää useaan otteeseen.
 • Hieman muut tuttavat näkivät omiaan keskustellessani vihulaisbardin kanssa, planaarivankilaan kävi tie.
 • Ikävää menoa ja vääriä palkkionmetsästäjiä viemässä palkkioita, tehtiin selvää.
 • Goparkin suostui hiipimishommiin vankien vapauttamiseksi, Neera ja Rasaad yrittivät auttaa.
 • Vankien herra oli lopulta melkoinen pettymys, pääsisipä vielä tyhjentämään loputkin palkkiot.

Ragnarin kommentteja:

 • Neeran ja Berduinin yöllisten puuhien äänet kuuluivat varmaan Luskaniin saakka...

29. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 112 10 % 238425 9 % Ulitharid
Haran Marmorituli 101 9 % 267622 10 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 167 15 % 447337 18 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 397 37 % 953366 38 % Epänäkevä silmä
Rasaad 172 16 % 397787 16 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 104 9 % 158654 6 % Elementtitaikurikalmo
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 16 92 0 Kevyt varsijousi +1 (Lumottu kevyt varsijousi +1) 8 2-9 1
Haran Marblefire 14 100 -7 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 7 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 12 126 -8 Peridan +2 (Lumottu pitkämiekka +2) 4 10-17 (kaksinkertainen vahinko lohikäärmeitä vastaan) 1,5
Gopar Hurmenyrkki 13 170 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) 0, 2 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 14 82 -5 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 13 43 0 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5), Lumottu ammus +1 10 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 130449.

30. peli-istunto: Katujen koluamista ja lohikäärmeen lahtaamista

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Vieraan ulottuvuusvankilan kuopat olivat sulkeutuneet ja palkkiokasat jäivät pieniksi.
 • Näyttelijäseurue pelastettu, muita juoksupoikatouhuja löytyi vielä.
 • Erikoinen taiteilija tarvitsi erikoismateriaalia, haudoissa ryömi hämähäkkejä ja orvolle löytyi huoltaja.
 • Kaiken ohessa jokin lapsimurhaaja päästettiin hengestään ja päästä kerättiin palkkio.
 • Lisäksi pääni ympärille eksyi pyörimään osumista helpottava ja hieman elämää helpottava pikkukivi.
 • Päätettiin vielä haastaa riitaa suuren punaisen lohikäärmeen kanssa, jonka kanssa ennenkin oltiin vastakkain.
 • Neeran mahtitaiat ja Goparin legendaarinen kestävyys koituivat lopulta ansojeni avustuksella Firkraagin kohtaloksi.
 • Aarrekasassa oli sentään jonkin verran kultaa, ylivertainen mahtimiekka inkvisiittorillemme Ragnarille ja nyljimme vielä lohikäärmeen suomuja kasan matkaan.
 • Seppä tuntui ikuisuudelta kestävän ajan työstävän suomuja Athkatlan satamassa, mutta lopulta kunniakas paladiinimme oli urhean punaisessa sotisovassa.

30. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 126 11 % 245175 9 % Ulitharid
Haran Marmorituli 112 9 % 280232 10 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 180 15 % 453772 17 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 420 36 % 964326 37 % Epänäkevä silmä
Rasaad 192 16 % 411837 15 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 108 9 % 222684 8 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 16 101 0 Tuigani-jousi +1 (Lumottu lyhyt jousi +1) 6 2-7 3
Haran Marblefire 14 100 -7 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 7 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 13 129 -12 Peridan +2 (Lumottu pitkämiekka +2) 4 10-17 (kaksinkertainen vahinko lohikäärmeitä vastaan) 2
Gopar Hurmenyrkki 14 173 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -1, 1 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 14 82 -5 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 14 44 0 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 9 3-6 1

Palkkiokultapussin sisältö: 150315 kultapalaa.

31. peli-istunto: Temppelien puhdistusta

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Etsittiin Aamuherran puuttuvaa sormusta, löytyi slummeista.
 • Aluksi löydettiin oikea paikka, mutta yhteyshenkilölle piti puhua ennen kuin oli sormus paikallaan.
 • Valitettavasti jouduttiin leikkaamaan sormus irti sormesta puukolla.
 • Aamuherran palvojat olivat kiitollisia, jatkettiin matkaa kaupungin porteilta ulos.
 • Joku halusi värvätä meitä temppeliinsä, Rasaad innostui aiheesta.
 • Metsässä oli outo kauppamies, mikä riistohintaan tarjosi tietoa polusta, ei jaksanut kuvetta kaivaa huijarille.
 • Ansoja löytyi vino pino, muuten melko autiota. Huijari kävi uudelleen kimppuun susien kera huonolla menestyksellä.
 • Hirvet olivat vihaisia.
 • Aukiolla tapaaminen, eivät uskoneet järkipuheita vaan kävivät kimppuun.
 • Rasaadin ystävän ruumiin käsistä revittiin verinen lappu joka ohjeisti seuraavaan osoitteeseen.
 • Riitaantunut seikkailijaryhmä tappeli jostain rupuisesta vyöstä, yritin ohjeistaa, mutta raivoava maagi päätti tilanteen.
 • Velhon kuolonkorinoiden jälkeen saatiin hyödytön vyö omiin käsiin.
 • Matkalla harhaoppisten temppeliin Rasaadin vanhat kaverit yrittivät teloittaa Rasaadia harhaoppisena, mutta tilanne ratkesi puhumalla.
 • Samalla Rasaad sai jonkun vanhan kaavun, jonka avulla tämä pystyy heittelemään kuumia kiviä.
 • Temppelin lähettyvillä oli paljon harhaisia munkkeja, jotkut kävivät kyselyn jälkeen kimppuun.
 • Hieno on temppeli, mutta asukkaat sekaisin ja irtaimisto heikosti kiinni.
 • Testeihin menin, vaivan palkaksi saatiin joitain tavaroita. Rasaad tietenkin vältti kärsimykset ja sain kokea kaiken omissa nahoissani.
 • Ja kas kummaa, Sharin palvojat hyökkäsivät temppeliin, joka paljastui vain pahaksi juoneksi, kuten Rasaad jo alkujaan selitti.
 • Pelastettiin harhaoppiset, mutta eivät ottaneet totuuksista opikseen. Jatkoivat harhoissa oppimistaan.
 • Rasaad vaikutti hieman harhaiselta myös, vaikea sitä oli opastaa.
 • Mietittiin hullun maahisen vapauttamista vankilasta takuita vastaan, mutta yömyöhällä olikin paikka suljettu vierailijoilta.
 • Järjettömät kasat roinaa oli taas munkkien matkasta tarttunut, ehkä vähitellen voisi jatkaa Irenicus-jahtia.


Ragnarin kommentteja:

 • Kenelläkään ei ole itsesuojeluvaistoa, kun kaikki eläimet ja jannut käyvät suoraan kimppuun mitä pienemmästä syystä...
 • Kaikenlaisia kahjokulttejakin on niin paljon, että tarvittaisiin kokonainen inkvisiittoreiden armeija niitä hoitelemaan.
 • Puhuttiin Rasaadin puolesta kun jotkin tyypit halusivat pidättää sen murhasta epäiltynä. Onneksi he eivät olleet nähneet Rasaadia taistelussa, muutoin olisi ehkä ollut hieman vaikeuksia vakuuttaa, ettei hän tee pahaa kärpäsellekään.

31. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 130 10 % 254350 9 % Ulitharid
Haran Marmorituli 115 9 % 283607 10 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 191 15 % 480962 17 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 440 36 % 1001831 37 % Epänäkevä silmä
Rasaad 214 17 % 453462 16 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 113 9 % 226274 8 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 17 103 0 Kevyt varsijousi +1 (Lumottu kevyt varsijousi +1), vasama +1 5 2-9 1
Haran Marblefire 15 102 -7 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 6 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 13 129 -9 Peridan +2 (Lumottu pitkämiekka +2) 3 10-17 (kaksinkertainen vahinko lohikäärmeitä vastaan) 2
Gopar Hurmenyrkki 14 173 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -1, 1 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 14 82 -5 Nyrkki +2 (Lumottu nyrkki) 2 10-21 3
Neera 14 44 0 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 8 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 177667 kultapalaa.

32. peli-istunto: Hautojen puhdistusta

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Ostettiin Neeralle taikomista nopeuttava kaapu.
 • Maksettiin Varjo-tunareille 15 tuhatta kultapalaa, palkkioksi saatiin tapaaminen.
 • Vapautettiin rasittava maahinen vankilasta, maksoi 800 kultapalaa, vastineeksi ei saatu kuin slummihullun mutinoita.
 • Varjovarkailla mahtipontinen päämaja, oma kiltani paljon hienompi ja kompaktimpi.
 • Varjotunareiden johtaja antoi pari helyä, Neeralle suojaava kaulakoru ja Haranille lähes nahkapanssaria vastaava sormus.
 • Jouksupojiksi päästiin järjetöntä kultakasaa vastaan, paskat on Varjomulkkujen palkkiot.
 • Lopulta päästiin vampyyreitä teurastamaan, tunari varjovarkaiden palkkaama maagiapuri tapatti itsensä suoraan.
 • Piikeillä oli kiva kävellä ja verilammikoihin sukellella.
 • Teleporttaavat vampyyrit viimein hiljenivät kun arkkuun palanneille kalmoille antoi puuseivästä sydämeen.
 • Saa luvan Varjovarkaiden palkkio olla luvatun mukainen tai päätyy päät viranomaisille palkkiota vastaan.

Goparin kynäilyjä:

 • Vaik nää aseet maagiset tehtävänsä täyttää, ei pelkkää hyötyä niist oo, silt näyttää,
 • Eilen illal oli muistiinpanot tallel, aamul pinkka palanu karrel,
 • Tulel ja hapol loitsitut aseet jäi viereen, näinkin voi mennä asiat pieleen,
 • Asiast toiseen, tietoihin arkkivihollisest isot rahat vaadittiin, nyt saatiin kokoon varat moiseen, meikän selkänahast ne raavittiin,
 • Vuosi hanttihommii raadettiin, jos jonkinlaista epäsikiötä kaadettiin, vallattiin peikoilta linnaa, juoksupoikana vaadittiin pinnaa,
 • Vuosi kulunu Irvokuusen näkemisest, ruma naama silti mieleen selkeenä piirtyy, kohta ukko kuolleiden kirjoihin siirtyy,
 • Berduin palkkionmetsästyskiltaa pyörittää, kilpailevii kiltoi markkinoilta vyöryttää,
 • Kiltansa joka jäsen selkee varas, mut siitä Berduinille mainitsematta paras,
 • Kiltaan rahaa menee enemmän ku tuottaa, mut Berduin unelmiinsa luottaa,
 • Paljon aikaa menny kiltasotiin, vampyyreit koitettu laittaa rotiin,
 • Miten killan käy kun megamaagin metsästysreissul kadotaan, takas ku tullaan niin ruumiita pinoon ladotaan,
 • Vampyyritkö palkkioita sillon metästää, vai varkaiden kilta hautakammiois rellestää

Ragnarin kommentteja:

 • Rasaad jo kaikkien suosikki, kun nyrkki kerran heilahtaa niin vihulainen lihoiksi paukahtaa
 • Toivottavasti Rasaad ei tule ovelle kolkuttelemaan

32. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 130 10 % 254350 9 % Ulitharid
Haran Marmorituli 116 9 % 285607 10 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 195 15 % 511962 18 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 446 36 % 1027206 36 % Epänäkevä silmä
Rasaad 225 18 % 497662 17 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 116 9 % 226274 8 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 17 103 0 Kevyt varsijousi +1 (Lumottu kevyt varsijousi +1), vasama +1 5 2-9 1
Haran Marblefire 15 102 -8 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 7 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 13 129 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -1 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 14 173 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -1, 1 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 15 84 -5 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) 0 11-30 3,5
Neera 14 44 0 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 8 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 153036 kultapalaa.

33. peli-istunto: Katsojanpidon katsomista ja merirosvosaaren sarastus

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Käytiin katsomassa Katsojanpitoa, jätettiin muistiinpanot hyllyille.
 • Ostin samalla voimakkaasti loihditut aseet, lyhyen miekan ja varsijousen, joka sytyttää vasamat tuleen.
 • Kokemuksia syöviä haamuja ja turhia hämähäkkejä vain hyllyjen välissä, sekä outoja patsaita.
 • Onneksi löytyi loputtomasti taiottuja nuolia ja vasamia sekä tilava lumottu ammussäiliö.
 • Ragnarille löytyi taistelukestävyyttä parantavat rannekkeet ja Rasaadille loihdittu tikka.
 • Vihaiselle kalmolle annettiin töppöset, siitä hyvästä kokemus karttui.
 • Päätettiin jättää vankilan sinettien korjaaminen, maailman pelastaminen ja käytävien koluaminen toiseen kertaan.
 • Athkatlan satamassa palkkiot kerättiin palkkionmetsästyskillasta ja siirryttiin Varjovarkaiden matkustuspalvelua käyttämään.
 • Kuulemma oltiin jatkuvassa Varjovarkaiden varjostuksessa alusta lähtien, he halusivat jostain syystä Irenicusta jäljittää.
 • Saarella kuulemma Huppuvelhojen parantola maagisesti poikkeaville, mutta yhteydet sinne katkenneet.
 • Kapteeniksemme esiteltiin hieno mies, Saemon Havarian, jonka jutut herättivät epäilyksiä heti alkuunsa.
 • Onneksi Varjovarkaat lähettivät mukaan iloisen oloisen kumppanin kapteenille.
 • Viimein merimatkan päätteeksi meitä odotti vampyyrien väijytys kapteenimme avustuksella ja merirosvoja täynnä oleva satama.
 • Outoa ja laitonta menoa, jospa tänne jotain järjestystä saisi ja palkkioita kerättyä merirosvojen päistä.
 • Oudosti käyttäytyvä Huppuvelho kävi kimppuumme ja virallinen kontaktimme tapettiin rakkaustouhujensa vuoksi.
 • Tutkimme lisää asiaa majatalossa rentoutumisen jälkeen, vieläkin voin hieman pahoin merimatkan jäljiltä.
 • Laivat eivät ole luonnollisia, jos kääpiö olisi tarkoitettu merimatkoille, hänellä olisi kidukset.

Goparin kuumapäisiä kuulumisia:

 • Merirosvosaarel viimein tultiin, pistämään Irvikusta multiin,
 • Aurinko kuumana porotti, vampyyrit vastassa odotti,
 • Missä se paskiainen lymyää, sen palvelijoit täytyy sen sijaan tylyttää,
 • Kirveeniskuista kuolleenkalpeat hyypiöt parkas, savupilvenä kätyrit karkas,
 • Airokuusen nimeä karjuin, vaadin tulemaan esille, heittämään hyvästit lomasaaren kesille,
 • Velhoa ei näkyville tullut, mua vaan tuijotti paikalliset hullut,
 • Ikuisesti ei se sontasäkki pakoile, meitä varjoista vakoile,
 • Kirveskäsittelyyn kun paikan päätti varata, ei vastaan auta harata, tai yrittää karata,
 • Legenda palasiksi revitystä maagista on syntymässä, tarinan iskijä on sen tasoinen tässä

Ragnarin kommentteja:

 • Muistaako Gopar väärin, mehän tultiin sille saarelle yöllä...
 • Tosin Gopar ja Rasaad tyhjensivät laivan koko tax-freen, ei ihme että saattoi mennä vuorokaudenajat sekaisin
 • Neera ja Berduin olivat hytissä koko ajan, mitä lie sielläkin taas tehty
 • Itse keskityin puhumaan politiikkaa Haranin ja muutaman miehistön jäsenen kanssa, kuulimme hyvin merkillisiä asioita Amnin eteläpuolisten maiden suhteiden kehittymisestä: Kuulemma Calimshan ja Tethyr ovat ajautumassa jo suoranaiseen kauppasotaan. Calimshanin syl-pasha Ralan el Pesarkhal haluaisi rakentaa muurin Tethyriä vastaan rajoittaakseen maahanmuuttoa pohjoisesta. Kaiken huipuksi Tethyrin tulisi hänen mukaansa maksaa siitä tavalla tai toisella, kuvitelkaa! Lisäksi hän raivoaa myös siitä että Tethyrin vaunupajat (monet vieläpä calimshanilaisten itse omistamia) valmistavat tuotteitaan myös Calimshanin markkinoita varten mukamas epäreilusti. Lisäksi on ollut uhkailuja tuontitulleista, vaikka Calimshan tuo huomattavia määriä elintarvikkeitaan Tethyristä. Calimshanin syl-pasha herättää ihmetystä jo Cormyrissä saakka... Saapa nähdä mitä tapahtuu jatkossa. Ainakin el Pesarkhal omien sanojensa mukaan aikoo tehdä Calimshanista taas "suuren ja mahtavan".

33. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 131 10 % 255250 8 % Ulitharid
Haran Marmorituli 116 9 % 285607 9 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 199 15 % 529462 18 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 460 36 % 1071506 36 % Epänäkevä silmä
Rasaad 234 18 % 497662 18 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 120 9 % 240474 8 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 18 105 0 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), vasama +1 0 5-12 1
Haran Marblefire 16 104 -8 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 5 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 14 142 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -2 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 15 176 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -2, 0 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 16 86 -6 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -1 11-30 3,5
Neera 14 44 0 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 8 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 130205 kultapalaa.

34. peli-istunto: Pimeä porttola ja penseä parantola

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Hieman levotonta on merirosvokaupungin kaduilla, täysin satunnaisia tappelupukareita.
 • Palkattiin pakokeino hädässä olevalle naiselle ja tämän veljelle.
 • Harvennettiin porttolan vartijoita Goparin juostessa raivoten sisään tarkoista suunnitelmistani huolimatta.
 • Porttolan emäntä oli melko ikävällä päällä ja meinasi teurastaa tapetun avustajamme vaimon, päätyi itse Goparin kirveen pilkkomaksi.
 • Saimme tietoa velhojen parantolasta, juttelimme myös merirosvoherralle joka ei jaksanut meitä kuunnella.
 • Parantolaan pääsi lopulta melko helposti hullulta velholta saamamme kiven ansiosta, joskin jotain kauhuhaamuja ja tyhjästä ilmestyviä liskomiehiä esteenä olikin.
 • Erittäin tutun kuuloinen ohjaaja lukitsi meidät sisälle ja esitteli ylpeänä parantolan potilaita.
 • Potilailla oli melko erikoisia kykyjä, mutta vaikuttivat erittäin epätasapainoisilta.
 • Eräs sekopääpappi Baldurin portista majaili myös huoneessaan, edelleen vakuuttuneena olevansa maailmankaikkeuden ruhtinas.
 • Ohjaaja esitteli meille erittäin huonokuntoisen Imoenin ja paljasti olevansa katala vangitsijamme Irenicus.
 • Mokoma oli järjestänyt tulomme saarelle ja myrkyttänyt ruokamme, aktivoiden myrkyn ja lamauttaen meidät.
 • Jostain syystä voimakas velho varasti jumalallisen sieluni, joskin sain taisteltua uninäyssä isäni Bhaalin vaikutusta vastaan.
 • Valitettavasti mieleni koki aika kovan kolauksen ja tunnen itseni tyhmemmäksi.
 • Irenicus paljasti myös Imoenin olevan Bhaalin jälkeläinen, mutten vieläkään käsitä mitenkä suurhiiden nuoleen kuollut ja vuosikausia tienposkessa mädäntynyt varas voi olla hengissä.
 • Veriviholliseni päätti meidän olevan täysin turhia ja hyödyttömiä sieluni varastamisen jälkeen ja päätti antaa meidät siskonsa, vampyyriprinsessa Bodhin tapatettavaksi.
 • Bodhi laittoi meidät jonkun paikallisen hullun johtajan rakentamaan sokkeloon ratkomaan arvoituksia omaksi huvikseen.
 • Haran oli arvoituksista innoissaan ja tarjosi runoutta ja hyvää tahtoa vastaukseksi kaikkeen.
 • Ragnar sai palkkiona parantumista helpottavan sormuksen, Gopar jonkin haarniskan portaalista ilmestyneeltä hengeltä.

Goparin kirjauksia:

 • Irtokuusta etittiin huorataloist, porttoi sai hätistää pois jaloist,
 • Vartija huus mulle äksyillen, mitä täällä norkoilen,
 • Ovelasti harhautin, asiakkaaks itteni julistin,
 • Vartijal puhumisest Berduin suuttu, mun takia suunnitelmat jotenki muuttu,
 • Epäselväks jäi missä vika, vartija kummiski teurastettiin ku sika,
 • Berduin kyseli mielipiteitä työntekijöiden, miten onnistuu hullujen huoneella vierailu öinen,
 • Sinne sit suunnattiin, katuja jäljiltämme verest kuurattiin,
 • Asuluumissa vastaanottomiestä huppu varjosti, magiast sontaa jauhoi ennen ku hupun nosti,
 • Se olikin Iirotus, se kirveitä varastava surkimus, jota oltiin haettu, ajatuksis jo palasiin jaettu,
 • Äkkiä maailma pimeni, tyrmässä joukkomme tokeni, mut kohta taas taju meni,
 • Sokkeloon meiät Berduinin kera raahattii, mitä helvettii, missä Irronus, meille paasas vaan vampyyrilurjus,
 • Berduinin sielu kuulemma pöllittii, eikös siihen pitäis kuolla, paranormaalii settii, totuus on ulkona tuolla,
 • Voiko ihmissaasta-Irkonuksen tappaa ilman et Berduinin sielu karkaa, tässä onkin työsarkaa

Ragnarin raapustuksia:

 • Ei ollut erityisen inspiroiva porttola tällä erää
 • Ryhmän kääpiöt kähisivät keskenään, koska peitetarinastamme oli epäselvyyttä vartijan läsnäollessa...
 • Ruokamme muka myrkytetty, ei tunnu missään!
 • Imoen jätettiin kävelemään omin avoin pois sokkeloista, koska jostain syystä luonnonlait eivät mahdollista 7-henkisen ryhmän muodostumista.
 • Ironikusi säästi muut ryhmäläiset yllättävän vähällä verrattuna Berduiniin ja Imoeniin

34. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 132 10 % 259250 8 % Ulitharid
Haran Marmorituli 121 9 % 295797 9 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 204 15 % 546247 18 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 465 36 % 1084206 36 % Epänäkevä silmä
Rasaad 242 18 % 562467 18 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 126 9 % 242994 8 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 18 105 -2 Naamion lyhyt miekka +4 (Lumottu lyhyt miekka +4) 7 6-11 1
Haran Marblefire 16 104 -8 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 5 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 14 142 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -2 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 15 176 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -2, 0 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 16 86 -6 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -1 11-30 3,5
Neera 14 44 0 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 8 5-8 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Berduin 16 17 16 13 11 17 (18)

Palkkiokultapussin sisältö: 137216 kultapalaa.

35. peli-istunto: Sokkeloita ja arvoituksia

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Sokkelon koluaminen oli väsyttävää, roinaa pursusi ovista ja ikkunoista, onneksi löytyi pitämisen säkki.
 • Eräs käytävä vaikutti vaaralliselta, en uskaltanut edes ansaa purkaa.
 • Hirviöitä riitti vikisevistä pienistä koiraotuksista suuriin minotaureihin ja peikkoihin.
 • Suuri osa esineistä oli täysin arvotonta rihkamaa, edes rotat eivät niitä olleet huolineet, mutta säkissä oli tilaa.
 • Viimein Bodhi uskalsi kohdata kätyreineen minut yksin, jostain syystä kaverit pysyttelivät hajuraon päässä.
 • Kaikkien suureksi ihmetykseksi muutuin jumalan välikappaleeksi ja yhden iskun jälkeen Bodhi kavereineen lähti parkuen pakoon, valitettavasti hallinnan takaisinsaamiseen meni aikaa.
 • Neerakin ihmetteli mitä tapahtui, edes villimagia ei ole ollut niin voimaisaa.
 • Outoon pelikoneeseen tungin pelimerkkejä, sain pari paria saappaita. Ragnarille annoimme kylmää vastustavat karvasaappaat, en tiedä minkä otuksen häpykarvoista kasatut.
 • Itselleni puin piiloutumista helpottavien saappaiden tilalle nopeuttavat Gepardin käpälöiksi ristityt kengät, jollaiset Goparilla jo olikin.
 • Sokkelon lopuksi jouduimme ratkomaan arvoituksia arvoituksien perään, piesten ja uhraten peikkoja alttarilla ja keräten Ragnarille sähköä vastustavan viitan.
 • Sokkelosta vapautuminen osoittautui palkitsevaksi kokemukseksi, josta voimaantuneena värväsimme parantolan potilaat taisteluun katalaa Irenicusta vastaan.
 • Mokoma paljastui päiväkirjamerkinnöistään langenneeksi ja kirotuksi haltiaksi, joka halusi sieluni kirouksen välttääkseen.
 • Taistelu eteni hyvin, mutta takapiru Irenicus katosi kuin suolikaasupörähdys tuuleen, jättäen meidät taistelemaan kloonejamme ja aivopestyjä varjovarkaita vastaan.
 • Olisimme voineet seurata Irenicusta portaaliin, mutta halusin keskustella petturikapteeni Saemon Havarianin kanssa, joka lupasi meille turvallisempaa ja palkkiorikkaampaa matkaa Irenicuksen kohteeseen.
 • Lopuksi vielä tutkimme Irenicuksen huoneet ja havaitsimme päiväkirjamerkinnöistä sieluni palauttaneen mokoman elinvoimaa, jota lurjus aikoo käyttää kostaakseen haltiakansalleen.
 • Onneksi pääsimme vielä merirosvosaaren kauppaan tyhjentämään kantamuksia, ennen kuin suuntaamme takaisin merille.

Goparin kirjaukset:

 • Irekutsk jälleen ilmaantui, kostoon tilaisuus uusi siunaantui,
 • Ympärilleen loitsi kloonit meistä, lihamuurit blokkaamaan veistä,
 • Taistelust ei tullu mitään, katsoi sitten länteen taikka itään, joka puolel tien tukkoa, velhon manaamaa klooniukkoa,
 • Taas pääs maaginrääpäle pakoon, katos jonnekin maanrakoon

35. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 148 10 % 276126 8 % Ulitharid
Haran Marmorituli 126 8 % 306617 9 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 231 16 % 651387 19 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 494 34 % 1203231 35 % Epänäkevä silmä
Rasaad 277 19 % 667457 19 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 144 10 % 252691 7 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 19 107 0 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4) 0 5-12 1
Haran Marblefire 17 106 -8 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 5 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 15 145 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -3 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 16 179 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -3, -1 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 17 88 -6 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -2 11-30 3,5
Neera 15 45 -1 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 7 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 166389 kultapalaa.

36. peli-istunto: Laivakommelluksia ja hai-ihmisiä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Myytiin Ragnarin hulluja huuteleva varamiekka, vaikka aika vaiva nähtiin moisen mahtiesineen saamiseksi. Ei kauppiaskaan siitä maksanut juuri mitään.
 • Näin hieman levottomia unia Imoenista, joka ei ollut Imoen, vaan kuulemma sisälläni vellova tyhjyys, Bhaalin esanssi.
 • Sain kyvyn muuttua Tappajaksi, tosin esanssin mukaan jokainen muutos vie minua kohti hulluutta, pahuutta ja kuolemaa. Kiitos ei.
 • Menetin Irenicuksen takia nähtävästi muut jumalaiset voimani, pidin enemmän pyhästä mahdista ja kevyiden haavojen parantamisesta kuin hirviömuodosta.
 • Saemon Havarianin laiva olikin jostain syystä käyttökelvoton, jouduttiin ottamaan haltuun merirosvokuninkaan alus.
 • Ragnar ryntäsi ekana rakastavaisten syliin, kun tarkoitus oli hiipiä hakemaan satamasta ulospääsyn takaava torni.
 • Merirosvot halusivat minusta satamaorjaa, ehkä epäpyhä murhanjumalan sieluton jälkeläishirviö olisi ollut hyvä soutaja. Kieltäydyin kuitenkin kunniasta.
 • Lähtö merirosvosaarelta ei onnistunut kovin helpolla, merirosvokuningas itse saapui vielä pysäyttämään meitä.
 • Tosin kunkku vaivautui vain teurastamaan uskottoman morsionsa, joka oli viihdyttänyt useampaa miestä, Saemon Havarian mukaanluettuna.
 • Kun viimein pääsimme matkaan, tyrkytti kapteenimme Saemon minulle outoa terää lähes väkipakolla, ei antanut mahdollisuutta edes kieltäytyä.
 • Matkan kuluessa olosuhteet muuttuivat lähes luonnottomiksi ja ylimaailmallisen oloinen alus pysäytti meidät.
 • Otukset osoittautuivat gityankeiksi, joista olen vain lukenut. Pahoja kaaoksen ulottuvuuden otuksia, jotka syyttivät Saemonia varkaaksi.
 • Valitettavasti otukset vain havaitsivat esineensä taikakeinoin aluksella ja halusivat tappaa kaikki.
 • Laivamme vaurioitui taistelussa pahoin ja otukset poistuivat hai-ihmisten ilmaannuttua jakamaan saalista.
 • Hyvä, ei läheskään petollisin ystävämme Saemon päätti siinä vaiheessa häipyä uppoavasta laivasta taikakeinoin. Paras kapteeni ikinä.
 • Kiitos Varjovarkaat, tästä maksan veroja ja kymmeniä tuhansia kultaa.
 • Onneksi emme hukkuneet, vaan päädyimme hai-ihmisten vangiksi. Joku papitar kuvaili meitä heidän jumalansa lähettämiksi pelastajiksi.
 • Muuten olisimme päätyneet hai-ihmisen ruuaksi, mutta pahat tuhoa rannikoille kylvävät otukset halusivat apua valtataisteluunsa.
 • Valitettavasti sekaisin oleva kuningas ja tämän hovi eivät olleet meistä samaa mieltä, vaan lähettivät meidät vaivaista kaksipäistä jättiläistä vastaan.
 • Ragnar ja Gopar peittosivat hetkessä itkevän koti-ikäväisen otuksen ja pääsimme taas valtataistelun välikappaleeksi.
 • Ehkä tästä voisi palkkion tai pari netota, hullu haikuningas lupaili palkkioita, tosin niin lupaili kai ylipapitarkin, joka suositteli kapinallisprinssiä parempana vaihtoehtona.
 • Jostain syystä kumpikaan osapuoli ei tuntunut kunnioittavan sopimusta, vaan kävi ahnaasti kimppuumme haikaupungissa.
 • En myöskään ymmärtänyt miksi alueelta löytyi epäkuolleita omasta kolostaan, onneksi Haranin rukoukset peittosivat kalmot nopsaan lumotun teräksen avustamana.
 • Onneksemme vihamielisiltä hai-ihmisiltä löytyi vahingoittavaa taikuutta heijastava viitta, joka pitkän neuvottelun perusteella päätyi taikuudelta hyvin suojatun Rasaadin niskaan.
 • Lopulta päädyimme etsimään avaimena toimivaa hammasmaista esinettä pimentohaltioiden muinoin valtaamaan kaupunginosaan.
 • Ensimmäisenä ryntäsin ansaan, joka lähes tappoi minut... Minun pitäisi olla maailman paras ansa-asiantuntija, mutta nähtävästi en aina ole.
 • Hämähäkki-ihmiset ja miekkahämähäkit sekä luugolemi halusivat toivottaa meidät tervetulleiksi, mutta valitettavasti kieltäydyimme kunniasta peitoten otukset nopeasti.
 • Lopulta kohteessamme oli ansojen lisäksi leikkisiä pirulaisia, jotka lumousten avulla esittivät arvoituksia.
 • Palkkioksi ratkaisusta saimme mahtavan suojaviitan Neeralle ja tavallisilta aseilta suojaavat saappaat Haranille.
 • Viimeinen vastustaja pimentohaltioiden jäljiltä oli erikoisen ystävällismielinen tarkkailija, silmästsyranki, joka kutsui itseään vain katselijaksi.
 • Kuulemma hänet oli kutsuttu vain vartioimaan arkkua, eikä häntä kiinnostanut taistelu. 100 vuotta pitkän sopimuksen ratoksi otus oli vain pelannut ristinollaa 60 vuotta pirulaisten kanssa.
 • Neera taikapullon avittamana älysi neuvotella itselleen pääsyn arkun sisältöön, muinainen pimentohaltiavelho kun oli käskenyt otusta vartioida vain arkkua, ei sen sisältöä.
 • Sisältönä olikin vain typerä hain hammas, joka toiminee haluttuna avaimena. Typertynyt katselija päätti poistua paikalta, koska kuka järkevä otus vartioisi 40 vuotta tyhjää arkkua.

Ragnarin raapustuksia:

 • Yllätinkin erikoisen porukan itse teossa kun satamasta ulospääsyä järjesteltiin, harvoin näkee yhtä monta ihmistä samassa sängyssä...
 • Valehtelijakapteenimme häipyi uppoavasta laivastaan ensimmäisenä ja jätti meidät kalanmaksaöljylle haisevien haityyppien vangeiksi.
 • Niiden kuningas on täysin seinähullu mätimaha
 • Lisäksi haityypit vieläpä valittelivat että koko laji on vaarantumassa, kannattaisi ennemmin kutea, eikä käydä keskinäistä sotaa
 • Voi olla että seurueemme ei lopulta ainakaan edistä ko lajin säilymistä...
 • Yllättävästi paikan monisilmäinen styranki oli koko paikan järkiperäisin olio, joka ymmärsi oman etunsa.

36. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 156 10 % 283176 8 % Ulitharid
Haran Marmorituli 132 8 % 311882 8 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 248 16 % 687662 19 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 508 33 % 1230356 35 % Epänäkevä silmä
Rasaad 301 20 % 728332 20 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 151 10 % 265691 7 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 19 107 0 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4) 0 5-12 1
Haran Marblefire 17 106 -8 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 5 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 15 145 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -3 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 16 179 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -3, -1 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 17 88 -6 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -2 11-30 3,5
Neera 15 45 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 7 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 169198 kultapalaa.

37. peli-istunto: Hai-ihmisten "pelastus" ja pudotus Alapimeään

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Kovin halusivat kapinalliset tapella, mutta lopulta niiden johtaja puheli omiaan ja tuntui aika turhalta.
 • Suostuttiin kuitenkin vallankumoukseen, vaikka hai katala oli huono suostuttelemaan.
 • Kunkku jäi ansaan, prinssin vallankumouksellisista ei ollut hyötyä.
 • Palkkioksi saatiin lumottu köysi kunkun ruumiilta ja avain kaappiin, jossa oli vain teksti mitenkä hai-ihmiset suunnittelevat hyökkäyksiä Kalparannikolle.
 • Päätettiin ennaltaehkäisevästi päästää siis myös prinssi päiviltä Ragnarin todettua tämän täydeksi pahikseksi.
 • Lopulta laskeuduimme Alapimeään, jossa Rasaad päätti heti sekoittaa Goparin pasmat kesken urhean kääpiön harjoitussession, mutta tilanteesta selvittiin.
 • Neerakin älysi lopulta, ettei olla enää Merirosvosaarella...
 • Mielennylkijät kolossa yllättivät, tosin Berduinin ansat yllättivät enemmän. Tulipallot eivät mokomiin tehonneet.
 • Jotain hämäriä kauppiaita löytyi, jotka myivät taikoja ja kertoivat maagin ja verenimijän juosseen jonnekin pimentohaltioiden kaupunkiin.
 • Toinen hämärähemmo kertoi jonkun maagin joutuneen vangituksi pohjoisempaan luolaan taikataiston päätteeksi.
 • Ragnar haki virvoikkeita ja muut turhautuivat tingatessani Neeralle uusia mahtiloitsuja.
 • Tuhottiin elementaaleja portaaleissa, syytä ei tiedetty mutta kokemuksena oli palkitsevaa.
 • Syvemmällä Alapimeän sokkeloissa hiipiessäni kohtasin joukon pimentohaltioita, jota eivät löytäneet minua tosinäkötaioista huolimatta.
 • Lopulta pieksimme lurjukset surutta, saaden ylivertaisia auringonvalossa hajoavia pimentohaltiapanssareita.
 • Myös oudot sieniryhmät sekoittivat päitä, vaikkeivät muuten aiheuttaneet ongelmia.
 • Viimein Neera loitsi kääröstä mahtiloitsun, joka vapautti mahtivelhon, joka jutteli mahti Haranille ja halusi mahtikätyreitä mahtiaarrejahtia varten.
 • Valitettavasti herran taikakirja oli kadoksissa, joten lähdimme sitä etsimään.
 • Urhea Rasaad esittäytyi minuna pimentomaahisille, päästiin onneksi kylään.
 • 300 kultapalaa vastaan saatiin mahtivelhon mahtikirja, jonkun pimentomaahiskauppiaan poika kadoksissa kuulemma.
 • Lisäksi paikallinen kaivospäällikkö kertoi heidän kaivaneen liian syvään ja herättäneen muinaisen pimeyden ja pahuuden.
 • Käytiin pieksemässä muinainen pimeys ja pahuus jostain syvyyden syövereistä ja romahdutettiin luola.
 • Samalla romahti Ragnarin mieli ja mies jähmettyi paikalleen, meidän muiden kerätessä palkkio.
 • Saimme jalokiven, jonka avulla pääsemme jonkun mahtavan olennon luokse, joka auttaa meitä pääsemään pimentohaltioiden kaupunkiin, jossa meitä odottanee Irenicus.

37. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 162 10 % 299571 7 % Ulitharid
Haran Marmorituli 133 8 % 314882 8 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 265 16 % 753342 19 % Ulitharid
Gopar Hurmenyrkki 525 33 % 1324396 34 % Epänäkevä silmä
Rasaad 324 20 % 852592 22 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 152 9 % 272691 7 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 20 110 0 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4) 0 5-12 1
Haran Marblefire 18 108 -8 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 5 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 15 145 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -3 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 17 182 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -4, -2 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 18 90 -7 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -3 11-30 4
Neera 16 46 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 6 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 160542 kultapalaa.

38. peli-istunto: Pimentohaltioita matriarkkaäidin oomme kaikki

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Vapautimme ulottuvuusvankeja.
 • Autoimme velhoa ulottuvuushankkeessa, saatiin paska palkka vaikka vaadittiin parempaa.
 • Pimentohaltiat väijyttivät, mutta sain sentään hyvän Alapimeässä toimivan varsijousen ja Haran mahtipanssarin.
 • Hopeinen lohikäärme oli jäänyt munistaan kiinni, kaipa sitä pitää auttaa, vaikka vain yhden mahtiesineen lupasi palkkioksi.
 • Liero muutti meidät pimentohaltioiksi jok'ikisen.
 • Pimentokaupungin porteilla kuulusteltiin, mutta sisään päästiin kun vieraileviksi hämärähaltioiksi ilmoittauduttiin.
 • Aika runsas rotuedustus kaupungissa ja julma meno... Kauppiaillakaan ei kovin kummoisia tavaroita, satunnaisia mahtiesineitä.
 • Haranille ostettiin kova kilpi.
 • Jouduttiin heti komento-orjiksi johonkin valtapeliin, prinsessan pelastukseen heti ensikättelyssä.
 • Mielennylkijät olivat ongelmallisia, oli hieman heikko kokemus kaikin puolin.
 • Palkkioksi saatiin haukut. Paskaa on palkkionmetsästäminen pimentohaltioille.

38. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 164 10 % 317571 7 % Ulitharid
Haran Marmorituli 134 8 % 318882 7 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 275 17 % 812162 20 % Raevilin Strathi
Gopar Hurmenyrkki 529 33 % 1349396 33 % Epänäkevä silmä
Rasaad 340 21 % 927192 23 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 155 9 % 274111 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 20 110 0 Pimentohaltiain nopeuden varsijousi +3 (Lumottu kevyt varsijousi +3) 2 4-11 3
Haran Marblefire 18 108 -14 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 4 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 2
Ragnar 15 145 -11 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -3 16-27 5
Gopar Hurmenyrkki 17 182 -10 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -4, -2 12-19, 13-18 4 (3 + 1)
Rasaad 18 90 -7 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -3 11-30 4
Neera 16 46 -5 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 6 6-9 2

Palkkiokultapussin sisältö: 158811 kultapalaa.

39. peli-istunto: Teki mielikalaa katalaa mieli miellyttää ja tavernassa tapella

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Palasimme pimentohaltioiden kaupunkiin mielennylkijöiden nyljentäreissulta, kun joku kääpiö jutusteli että hänen mestarillaan asiaa.
 • Mieliä nylkevä mielikala uhkaili paljastaa sala-asumme, ellemme tapa tiettyä papitarta ja tuo hänen aivojaan.
 • Mikäs siinä palkkioita metsästää, mutta kun ei ollut urhealla papittarella järkeviä palkkioita ja aivonesteet ikävästi sotki kullat säkissä.
 • Onneksi pääsimme jatkamaan tavernaan, jossa jututimme paikallisia juoppoja ja todistimme kapakkatappelua uskonkiihkoisten kesken.
 • Gopar päätti otella hirviöitä vastaan häkissä, tosin silmästyrankin hän jätti Rasaadin hoidettavaksi.
 • Gopar ja Neera taistelivat myös pimentohaltioita vastaan toisessa häkissä.
 • Gopar suoritti taistelunsa kunniakkaasti, mutta Neeran velhotaisteluihin mukaan eksyi Haranin loihdittuja esineitä jostain syystä.
 • Viihtyisässä kosteassa luolamaisessa majatalossa viihdyttyämme jatkoimme taas pimentohaltioiden mielivaltaisten tehtävien tekoa.
 • Silmästyranki piti syystä tai toisesta nylkeä, ei ehtinyt suuhunsa kehittää edes sylkeä. Neeran päälle kyllä jotain ejakuloi silmämunistaan.

Ragnarin raapustuksia:

 • Mielennylkyttäjät ja pimentohaltiat ovat ihan pimeää porukkaa.
 • Toisaalta muuten oli poikkeuksellisen helppo päivä, tarvitsi suurimmaksi osaksi vain seurata vierestä kun Gopar ja Neera ottelivat häkissä styrankeja ja maageja vastaan.
 • Me paladiinit emme tuommoisiin hömpötyksiin viitsi osallistua... Muutenkin saa muutaman killingin tähden vaarantaa itsensä...
 • Haltioiden majatalon yläkerrassa olisi ollut jokin Riemumajaksi kutsuttu laitos, sinne emme sentään menneet. Ilmeisesti kääpiöystävämme eivät ole innokkaita kaikenlaisiin aktiviteetteihin osallistumaan.

39. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 164 10 % 317571 7 % Ulitharid
Haran Marmorituli 135 8 % 329882 8 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 276 17 % 822162 19 % Raevilin Strathi
Gopar Hurmenyrkki 535 33 % 1405396 34 % Epänäkevä silmä
Rasaad 343 21 % 959192 23 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 157 9 % 282111 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 21 112 0 Pimentohaltiain nopeuden varsijousi +3 (Lumottu kevyt varsijousi +3) 1 4-11 2
Haran Marblefire 18 108 -12 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 5 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 16 148 -9 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -4 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 17 182 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -4, -2 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 18 90 -7 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -3 11-30 4
Neera 16 46 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 6 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 161261 kultapalaa.

40. peli-istunto: Pimeää valtataistelua ja pimentohaltiain palkkioiden metsästystä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Uusi tehtävä oli hämärämaahisten teurastus, mutta suostuteltiin vahti poistumaan ja diplomatialla saatiin hämärämaahispomon kypärä todisteeksi teurastuksesta.
 • Pimentohaltiavahtimme loukkasi korkea-arvoista johtoperheen tytärtä, joten saimme tehtäväksemme hänen eliminoimisensa.
 • Päädyimme jälleen diplomaattiseen ratkaisuun ja saimme palkkion tappamatta kohdetta.
 • "Palkkioksi" jouduin viettämään yön orjana mahtikaunottaren makuuhuoneessa. Pimeää menoa.
 • Seuraavaksi tapasimme itse kunnioitetun matriarkkaäidin, joka halusi meiltä jonkin pimentohaltioiden mahtavan vihollisen verta.
 • Jotain ongelmia oli mahtiäipän temppelistä poistua, lopulta päädyimme tutkimaan mahtavan pimentokalmotaikurin tornia.
 • Hieman huijatuksi tunsimme olomme, mutta lopulta kalmon aarteet keräsimme.
 • Päädyimme yllätten myös limajahtiin Haranin mielistellessä paikallista papitarkaunotarta, palkkioksi saimme vain haukkuja.
 • Lopulta puhdistimme myös erään pimentohaltiain suvun asumuksen sekä asujista että aarteista. Sentään kyselemättä kelpasivat kalleudet paikallisille kauppiaille, joten vihdoin sain kultaisen palkkioni.

Ragnarin raapustuksia:

 • Neera ei ilmeisesti arvostanut Berduinin suurella antaumuksella (?) suorittamaa tehtävää yön orjana...
 • Ihmettelimmekin kun osa seurueesta katosi sisälle pimeään murjuun ja muille lyötiin ovi nenän edestä kiinni.
 • Muut eivät portailla vietetyn yön jäljiltä juurikaan virkistyneet.
 • Ja näytti se kestävän Berduinillakin melko pitkään aamulla päästä talosta ulos...

40. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 165 10 % 323571 7 % Ulitharid
Haran Marmorituli 136 8 % 335882 7 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 280 17 % 841162 19 % Raevilin Strathi
Gopar Hurmenyrkki 539 32 % 1434396 33 % Epänäkevä silmä
Rasaad 358 21 % 1039347 24 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 162 9 % 298241 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 21 112 -1 Pimentohaltiain nopeuden varsijousi +3 (Lumottu kevyt varsijousi +3) 1 4-11 2
Haran Marblefire 19 110 -12 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 3 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 16 148 -9 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -4 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 18 185 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -5, -3 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 19 92 -7 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -4 11-30 4
Neera 16 46 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 6 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 193886 kultapalaa.

41. peli-istunto: Mielen- ja mielennylkijöiden nyljentää

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Poistuimme jälleen pimentokaupungista ja päätimme levollisten majatalojen sijaan yöpyä keskellä alapimeän pimeyttä, jostain syystä makoisat unet saaden.
 • Matkalla luolastoja tutkimaan pelastamamme pimentohaltia halusi tarjota meille valelohikäärmeen munia pimentoprinsessan huijaamiseksi, otimme tarjouksen vastaan.
 • Päädyimme mielennylkijöiden vangiksi ja jouduimme jätin opastamana areenataistelijoiksi.
 • Githyankien avulla kuitenkin vankina viettämämme aika jäi vähäiseksi ja päädyimme mielettöminä sekoilemaan mielennylkijöiden nurkkiin.
 • Illithidien jättipalvelija osoittautui yllättävän kestäväksi vastukseksi, mutta kukistui lopulta.
 • Orjien avustuksella saimme orjakaulureita, jotka tehosivat mielennylkijöihin.
 • Rasaad kävi nappaamassa avuliaaksi osoittautuneen, Haranin Bobiksi nimeämän mielennylkijän matkaamme,joka ovia avattuaan kävikin kimppuumme.
 • Jouduimme lopettamaan Haranin kauhistukseksi lyhyen, mutta ikimuistoisen suhteemme tähän niin rakkaaseen lonkeroihanuuteen.
 • Haranin kaoottiset komennot Rasaadiin ja Ragnariin osoittautuivat hyviksi rukouksiksi. Valitettavasti eturintaman peonieni vähä-älyisyys osoittautui haasteelliseksi aivoja gourmee-ateriana syövien otusten kanssa taistelussa.
 • Komentojen kaoottisuutta selittänee Haranin suuret älynlahjat, etenkin kun ottaa huomioon, että mahtava pappimme ei ollut suuresta viisaudestaan huolimatta osannut varautua Goparin aivokuolemaan.
 • Rasaad näihin verrattuna lähes älyn jättiläisenä pikaisesti herätti Goparin takaisin elävien kirjoihin mahtisauvaansa heiluttamalla ja taikanesteitä ruumiin päälle roiskimalla taistelun tiimellyksessä.
 • Kaikkien ihmetykseksi Gopar lähes salamana keräsi tavaransa maasta ja jatkoi taistelua, joskin häveliäisyysnormeista välittämättä. Jostain syystä vaatteiden pukeminen oli ainoa, johon tämä vauhtihirmu ei taistelun keskellä pystynyt
 • Haran oli lähes lamaantua tämän taidonnäytteen edessä, joskin vaatteetomana heiluva Gopar saattoi vaikuttaa asiaan. Neerakin pian tapahtuneen jälkeen järkyttyi pysähdyttävästi.
 • Haranin kaoottiset komennot eivät jo vaikuttunutta Neeraa valitettavasti auttaneet.
 • Kaoottisen taistelun jälkeen suuri mielennylkijäjoukko kaatui maahan ja Rasaad jatkoi yksinään salamana käytäviin juoksentelua. Vastaansa hän sai myös joitain seonneita vankeja, joilta hän nappasi sormeensa mahtitulisormuksen, joka suojaa tulelta ja antaa tulikykyjä.
 • Tulisena Selunen palvojana mies ihastui ikihyviksi.
 • Salaoven takaa löytyi lisää mielennylkijöitä ja lopulta altaita, jotka auttoivat suojaamaan mieleenvaikuttavilta asioilta pullotettuina. Tosin todella vähän aikaa.
 • Eräs ovi ei ilman mieletöntä apua auennut, joten Rasaad kävi jälleen nappaamassa uuden lemmikin matkaamme, tosin esin löi tätä nyrkillä lonkeroihin.
 • Haran nimesi uuden ystävämme Steveksi, joskin tämäkin ystävyys jäi lyhyeksi. Ystävällisen avaustapahtuman jälkeen emme uskaltaneet jättää Steveä lonkeroineen seuraamme, vaan Gopar ja Rasaad lopettivat suhteemme, jälleen Haranin kauhistukseksi.
 • Butlerit ja mahtiaivot jostain syystä sulkivat ja lukitsivat ovia, mutta Rasaad suurena älyn jättiläisenä päätti kivittää mahtiaivon kuoliaaksi mielennylkijöitä ja golemeita kuhisevan huoneen keskeltä oviaukon suojasta. Yllättäen tämä taktiikka toimi.
 • Mahtava munkkimme oli lähes yhtä hyvä kivien viskonnassa kuin itämaan ihmeellisten Dhalsim-tyylisten venytyspotkujen ja iskujen jakelussa.
 • Haranin rukousten loputtua turvauduimme lyhytkestoisiin mielennylkijäpulloihin ja siivosimme loput mielennylkijöistä. Vapautuneet orjat kiittivät ja häipyivät.
 • Päätimme tutkia vielä muutkin luolat, joskin Gopar pahastui törmättyämme jälleen silmästyrankeihin, joten lähdimme etsimään haasteita toisaalta.
 • Mielennylkijöiltä vapautuneet Githyankit halusivat jutella jostain varastetusta hopeaterästä, joka oli repussamme ystävämme Saemonin ansiosta. Päätin antaa terän takaisin, mitä sillä tekisimme ja selvästi se kuului noille hieman epäilyttäviltä vaikuttaville olennoille.
 • Komentoketjussa esiintyi katkoksia sekoillessamme alapimeän uumenissa, mutta lopulta päädyimme kuo-toa-kalaihmisten reviirille. Valitettavasti täälläkin ensimmäiset kohtaamamme hirmut olivatkin silmästyrankeja erikokoisina.
 • Saastuneita nutipäitä jostain syystä keräsin reppuuni, joskin totesimme, että lepotaukokin voisi tehdä hyvää.

Ragnarin raapustuksia:

 • Ovia paiskottiin puolin ja toisin
 • Mielenkiintoista että mielennylkijöiden mahtiaivot lojuivat vain keskellä lattiaa täysin suojaamattomina. Ilmeisesti dementia oli jo ehtinyt pitkälle...
 • Niihinhän voi vaikka liukastua pimeässä...

41. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 167 9 % 337571 7 % Ulitharid
Haran Marmorituli 141 8 % 354057 7 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 292 17 % 932162 19 % Raevilin Strathi
Gopar Hurmenyrkki 554 32 % 1557011 32 % Epänäkevä silmä
Rasaad 388 22 % 1263747 26 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 162 9 % 298241 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 22 114 -1 Pimentohaltiain nopeuden varsijousi +3 (Lumottu kevyt varsijousi +3), Kuo-toan-vasama (2d6) 1 5-15 2
Haran Marblefire 19 110 -12 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 3 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 16 148 -9 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -4 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 18 185 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -5, -3 12-19, 13-18 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 19 92 -7 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -4 11-30 4
Neera 17 47 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 6 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 195466 kultapalaa.

42. peli-istunto: Kalaihmisten ja pimentohaltioiden turmio

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Löytyi outo alttari, jota vartioivat patsaat. Jostain syystä Neera lähetti hämähäkkiystävänsä tutkiimaan Demogorgonin kuvaa, mutta alttarille eksyttyään olento tuhoutui.
 • Onneksi olin tavalliseen tapaani viritellyt ansoja luolaan urakalla kevyellä ranneliikkeellä.
 • Gopar, Rasaad ja Ragnar suoriutuivat kunniakkaasti ilmaantuneista demoniritareista ja saimme palkkioksi mahtiesineitä.
 • Gopar sai jääjättiläisen voimat vyöstä ja Haran mahtavasti loitsitun panssarin. Kahdenkäden miekka osoittautui heikommin loihdituksi kuin Ragnarin turha miekka, joten se meni myyntikasaan säkin pohjalle.
 • Kalaihmiset eivät osoittautuneet kovinkaan haasteellisiksi, haastavampaa oli kerätä kaikki niiltä jäänyt roska. Vasamia pursusi loihditut säiliöt pullollaan.
 • Nopeasti käväisimme silmätyrannien luolassa, tappaen samalla vihamielisiä pimentohaltioita. No ongelma ei ollut suuri, täytynee palata asiaan myöhemmin.
 • Pimentohaltioamatriarkan tehtävän suoritettuamme jouduimme vielä tämän tyttären hyppyytettäväksi, kuulemma pitäisi vaihtaa munia huijausversioihin.
 • Äkisti tyhjästä ilmestyi vielä vanha käskyttäjämme, joka jo aiemmin antoi meille huijausmunia, antaen lisää munia. Voi tätä munajuhlaa.
 • Neeran mahtitaian avulla munien vaihto-operaatio osoittautui menestyksekkääksi, parin vartijan jäädessä aseiden ruuaksi.
 • Palasimme vielä matriarkan tyttären puheille, joka innoissaan lähti kohti temppeliä, tämäkin väärien munien kanssa.
 • Hopealohikäärmeen pirulaisapuri kävi naureskelemassa petoksellemme ja ilmoitti, että paljastuisimme pian rituaalin jälkeen, mutta ettemme voisi paeta ennen matriarkan kuolemaa.
 • Edestakaisin juoksutuksen jälkeen päädyimme viimein todistamaan matriarkan mahtavaa operaatiota, joka koitui tämän turmioksi vähemmän aitojen munien johdosta.
 • Sama kohtalo samasta syystä päätyi myös tämän tyttärelle.
 • Rituaalissa kutsuttu alatasojen olento oli varsin huvittunut toiminnastani ja lähti hykerrellen takaisin kotioloihinsa.
 • Pimentohaltioita suuttui niskaamme kaupungillinen, mutta mokomista ei ollut mitään vaivaa.
 • Suurin ongelma oli kerätä kaikki näiden mahtiesineet ylitsepursuaviin säkkeihini, jotka rahtasin pimentokääpiöille hyvään hintaan.
 • Valitettavasti näytän edelleen pimentohaltialta, toivottavasti muutun takaisin omaan olomuotooni vähitellen.


42. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 172 9 % 352391 6 % Ulitharid
Haran Marmorituli 141 7 % 354057 6 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 304 16 % 973452 19 % Raevilin Strathi
Gopar Hurmenyrkki 584 32 % 1680411 33 % Epänäkevä silmä
Rasaad 419 23 % 1406697 27 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 169 9 % 308661 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 22 114 -1 Pimentohaltiain nopeuden varsijousi +3 (Lumottu kevyt varsijousi +3), Kuo-toan-vasama (2d6) 1 5-15 2
Haran Marblefire 20 112 -12 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 3 11-17 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 17 151 -9 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -5 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 19 188 -8 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Aikojen varsta (Lumottu varsta +3) -7, -5 15-22, 16-21 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 20 94 -7 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -5 11-30 4
Neera 17 47 -4 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 6-9 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Gopar 18/00 (21) 18 20 7 10 6

Palkkiokultapussin sisältö: 235482 kultapalaa.

43. peli-istunto: Silmästyrankien tuhonta ja viimein pinnalla vasarointia

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Kävimme vielä puhdistamassa alapimeää silmästyrankeista, jostain syystä Gopar ja Neera vahingoittuivat välillä rankasti.
 • Rasaadilla meinasi käydä kohtalokas kohtaaminen mielennylkijöiden kanssa, onneksi Ragnarin vakaa jousikäsi ja Goparin heiluvat aseet pelastivat tilanteen.
 • Oudosti leijuvilla tarkkailijoilla oli varastoissa rihkamaa, muttei juuri mitään hyödyllistä. Jostain syystä olivat rakennelleet portaikon, joka ei johtanut mihinkään.
 • Palasimme munimaan hopealohikäärmeen luo, joka palkitsi meidät saattamalla pimentohaltioiden vartioiman uloskäynnin luo.
 • Pimento- ja perushaltioita tulvi ovista ja ikkunoista, urakalla keräsin mahtiesineitä, jotka valitettavasti auringonvalossa muuttuivatkin pölyksi.
 • Haltiat eivät olleet kovinkaan vastaanottavalla päällä, onneksi diplomatian erikoislähettiläämme Gopar kultakielellään hoiti meidät pulasta.
 • Nämä pinnan haltiat osoittautuivat uumenalan serkkujensa veroisiksi idioottirasisteiksi.
 • Viimein pääsin outojen sotatieturihaltioiden kuulusteltavaksi ja jouduin selittämään teurastusreissuni alapimeässä.
 • Irenikuksesta kiinnostuneita olivat haltiat, eivät suostuneet kertomaan miksi, mutta mahtivelho oli hyökännyt haltioiden kaupunkiin ja estänyt sisäänpääsyn sinne.
 • Kuulemma Bodhilla saattaapi olla mahtiesine, jolla kaupunkiin pääsee. Lupasin hoitaa tehtävän mitä pikimmiten muilta kiireiltäni ehdin. Ystävälliset mulkkuhaltiat antoivat sentään varstoja ja pyhää vettä vampyyriuhan puhdistamiseksi.
 • Matkalla takaisin Athkatlaan diplomaattimme Gopar pääsi neuvottelemaan erikoisen seurueen kanssa, johon kuului myös eräs kääpiörotumme kuuluisa kuningas pilkankohteena ja rivisotilaana...
 • Pimentohaltia Drizzt, jonka kohtasimme Baldurin portin lähistöllä etsi jotain vaaleanpunaista vasaraa ja tarjosi apuaan, josta Gopar kieltäytyi.
 • Athkatlassa kävin hoitamassa palkkionmetsästyskiltaani, ennen kuin ryntäsimme innolla sepän puheille mahtiesineitä vasaroimaan.
 • Valitettavasti mahtiesineiden taonta osoittautui haastavaksi tehtäväksi ja näkö pimeni kaikilta, kunnes viimein onnistuimme tehtävässä. Liian monta seppää tekee huonoa työtä.
 • Gopar sai palkkioksi Haranin mahtiesineet tuhoten voimaisan vasaran, joka tuhoaa iskusta golemeita, peikkoja ja kaksipäisiä jättiläisiä.
 • Itselleni taoin salamia viskovan lyhytjousen.
 • Vielä kävimme seikkailijoiden marketissa, jossa pääsimme käsiksi tiskin alta parempaan valikoimaan.
 • Goparille ostimme mahtavasti loihditun punaisen panssarin, kun taas Neeralle aimo kasan mahtiloitsuja. Kultavarantomme valitettavasti hupeni puoleen.
 • Haran itkee hyödyttömyyttään, mutta nyt Goparin taistelumahti on jo lähes pysäyttämätöntä, jumalankaltaista tasoa.
 • Rasaad myös vei Haranilta mahtavan suojasormuksen, parantaen taistelukuntoaan.
 • Koska haltiat kävivät niin nokkaviksi, päätimme vielä käydä Helmin palvojia avustamassa näiden linnakkeessa, joskin operaatiota jatkamme myöhemmin.

Ragnarin raapustuksia:

 • Saatoin huitaista miekallani myös Neeraa epähuomiossa kun hän oli lumottuna silmästyrankien toimesta...
 • Pääsimme tutustumaan myös toisenlaisiin haltioihin, vastaanotto ei ole yhtään sen lämpimämpää kuin pimentohaltioiden loukoissakaan.
 • Asia voi olla jopa päinvastoin... (Berduin ainakin tietää!)
 • Täytyy sanoa että käytössäni oleva miekka on erittäin hyvä maageja vastaan, yksi isku poistaa kaikki suojataiat ja toinen itse maagin.
 • Haltioiden bisneksiä tulisi hoitaa ensi tilassa, päätimme kuitenkin lähteä ryöväämään kaukaista tornia muutamaksi viikoksi.
 • Tuskin ne itsestään haltioituneet edes huomaavat ajan kulumista, pitkäikäisiä kun ovat...

Goparin kirjoituksia:

 • Uumenenalan taakseen meikät jätti, mustahaltian raadot kummastust herätti,
 • Mielennylkijöit en kaipaamaan jää, saati silmäpalloi tai kalamiehii sen enempää,
 • Parannuksen asevalikoimaan viimein sain, ekan kunnon sotavarasarain,
 • Se käyttäjänsä voimia rutosti nostaa, tällä kelpaa Irankotilolle kostaa,
 • Jättiläiset ja muut korstot tää kerrast kylmää, salamaa vieläpä ympäristöön kylvää,
 • Sääennusteeks ei siis voi antaa poutaa, Aikojen varsta saunavihdaks joutaa

43. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 176 9 % 381391 7 % Ulitharid
Haran Marmorituli 142 7 % 354507 6 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 317 17 % 1069722 19 % Raevilin Strathi
Gopar Hurmenyrkki 594 32 % 1760411 32 % Epänäkevä silmä
Rasaad 435 23 % 1546967 28 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 171 9 % 321661 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 23 116 -2 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), Kuo-toan-vasama (2d6) -1 6-16 1
Haran Marblefire 21 114 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 3 11-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 17 151 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -5 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 19 188 -9 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -10, -10 20-27, 21-27 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 21 96 -9 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -6 11-30 4
Neera 17 47 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 6 6-9 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Haran 18 17 19 9 21 8
Gopar 18/00 (25) 18 20 7 10 6

Palkkiokultapussin sisältö: 128082 kultapalaa.

44. peli-istunto: Pahoja patsaita ja eläviä elementaaleja

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Valmistauduin johonkin rituaaliin ohjeiden mukaisesti, pelästyin hukanneeni rituaalin kirjan, mutta se olikin valmiina alttarilla.
 • Jostain syystä paikalliset patsaat suuttuivat heti kun asetin kynttilän ja kellon kirjan kaveriksi alttarille.
 • Mehiläisten surinaa kuulin joka puolelta, mutta yllättäen niitä ei näkynytkään kun Rasaad, Ragnar ja Gopar syöksyivät salamana rusikoimaan patsaita.
 • Valitettavasti Rasaad tyrmistyi välillä täysin, jääden jousiampujapatsaan armoille, pelastuen Haranin avulla viime tipassa.
 • Lopulta sain suoritettua pyhän portaalirituaalin. Lunttasin kämmenestäni: soitin kelloa, soitin kelloa uudelleen, sytytin kynttilän, avasin kirjan ja soitin kelloa.
 • Portaalista päädyimme oudon kromisen demonin eteen, joka halusi jorista ties mistä, en jaksanut mokomaa kuunnella. Otus vaihteli muotoaan mielensä mukaan.
 • Ansoitettuja ja vaarallisia kirjastoja löytyi demonin portaalihuoneen jokaisesta ilmansuunnasta.
 • Vampyyriusvat olivat koitua kuolemaksi, onneksi näkymättömyyspullo, Haranilta kilven nappaaminen ja Haranin rukoukset pelastivat henkeni.
 • Kirjastossa oli kirjojen seassa ties mitä roinaa, mutta myös voittamattomasta tulijättiläisestä varoitteleva kirjoitus, joka iski minuun syvän jätinpelon. Seuraava kirjasto olikin tulijättiläisen vartioima, joten pakenin huutaen ja paiskaten oven takanani kiinni muiden ihmetellessä.
 • Golemit vartioivat sähköistä ilman kirjastoa ja hämähäkit myrkkykirjastoa, joista jokaisesta saimme vihjeitä eri luonnonvoimallisten huoneiden ratkomiseksi, sekä kromisen demonin eri muotojen heikkouksista.
 • Lopulta pakon edessä uskaltauduimme jättiläisen vartioimaan kirjastoon, jossa jättiläisiä olikin useampia. Ne eivät osoittautuneet kuolemattomiksi, mutta melko voimakkaiksi rusikoiden Rasaadia lähes henkihieveriin.
 • Sisältö rojuineen oli yllätyksettömästi samanlainen, mutta eräällä ovella odotti outo pikkupirulainen, joka kertoi tuhat vuotta odottaneensa pomojaan. Nämä olivat kai seonneita velhoja jotka olivat päätyneet tappamaan toisensa.
 • Lopulta päädyimme ilman laboratorioon, joka oli täynnä voimakkaita elementaaleja. Haastavan taiston lopuksi pääsimme aktivoimaan tuulettimia hullujen velhojen ohjeiden mukaisesti.
 • Ilman laboratorio koitui myrkkyhuoneen kohtaloksi, myrkkyhuone jäähuoneen ja myrkkyhuurut jäähuoneen.
 • Lopulta jouduimme menemään kuolemattoman tulijätin vartioimaan tulilaboratorioon, josta vähitellen ilmaantuvat tulielementaalit juoksivat välillä eksyen perässämme jäätymään jäälaboratorioon.
 • Viimeistä elementaalia kestikin odotella, mutta viimein saimme kukistettua kuolemattoman jättiläisen.
 • Palkkioksi laboritorioiden putsaamisesta ärsyttävä krominen demoni vapautui ja hyökkäsi kimppuumme.
 • Onneksi olimme varautuneet eri luonnonvoimilla loihdituilla esineillä mokoman muodonmuuttajan eri muotoihin, lopulta Goparin kumauttaen katalan vihulaisen hengiltä aikojen varstallaan.
 • Käytäviä kolutessamme oli koko ryhmämme oppinut uusia mahtavia kykyjä ja taitoja, joista varmasti on hyötyä tulevissa haasteissa.
 • Irenikus ja Bodhi eivät lie kestä enää iskuakaan Goparilta, Rasaadilta tai Ragnarilta.

Ragnarin raapustuksia:

 • Katsojalinnakkeessa tuntuu olevan paljon katseltavaa ja koettavaa.
 • Paljon tekniikkaa ja taikuutta on käytetty linnakkeessa, jouduimme taas suorittamaan jotain rituaalejakin oikein urakalla.
 • Jos taikuuteen turvauduttaisiin maailmassa vähemmän, olisimme varmaankin riippuvaisia kaikenlaisista teknisistä vempeleistä.
 • Silloin inkvisiittoreiltakin loppuisivat työt kun ei tarvitsisi enää maageja vahdata.

44. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 178 9 % 381521 6 % Ulitharid
Haran Marmorituli 142 7 % 354507 5 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 323 17 % 1120787 18 % Raevilin Strathi
Gopar Hurmenyrkki 616 32 % 2090476 34 % Krominen demoni
Rasaad 451 23 % 1722967 28 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 172 9 % 330661 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 24 118 -2 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), Kuo-toan-vasama (2d6) -1 6-16 1
Haran Marblefire 22 116 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 1 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 18 154 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -6 16-27 2,5
Gopar Hurmenyrkki 20 191 -9 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -11, -11 20-27, 21-27 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 22 98 -9 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -6 11-30 4
Neera 18 48 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 6 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 128268 kultapalaa.

45. peli-istunto: Sokkelosekoilua

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Hullu mies oudossa siirrinsokkelossa, jonne eksyi kerran jos toisenkin. Olisin halunnut Yakmanin ryhmän johtajaksi, kaikki valitsijamiehet olisivat äänestäneet häntä.
 • Demoneita ja paholaisia, ansoja, villiä ja magiaa.
 • Ragnar veti miekan kivestä.
 • En halua painaa mieleen tästä paikasta mitään.
 • Paholaisille tehtiin lyhyt palkkionmetsästys työ, jonka jälkeen lähetettiin baatezut takaisin Baatoriin.
 • Ensimmäinen materiaalitaso ensimmäistasolaisille! Pitäisi kyllä tasojen välille rakentaa muuri.

45. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 189 9 % 421528 6 % Ulitharid
Haran Marmorituli 142 7 % 354507 5 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 334 17 % 1309788 18 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 640 32 % 2456476 35 % Krominen demoni
Rasaad 473 24 % 2025467 28 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 182 9 % 438161 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 25 121 -2 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), Kuo-toan-vasama (2d6) -1 6-16 1
Haran Marmorituli 22 116 -12 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) -1 17-23 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 19 157 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -7 16-27 5
Gopar Hurmenyrkki 21 194 -9 Kivituli +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -12, -12 20-27, 21-27 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 22 98 -9 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -6 11-30 4
Neera 19 48 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 6-9 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Haran 18 (24) 17 (23) 19 (25) 9 21 8

Palkkiokultapussin sisältö: 131444 kultapalaa.

46. peli-istunto: Hullun Lumin kone ja kaverit

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Vedonlyönti oudon puolipaholaisen kanssa epäonnistui, mutta päästiin eteenpäin. Sentään saatiin toivekäärö, mahtimiekka ja kasa kirouksia niskaani.
 • Portaalikin aukesi alemmalle sokkelontasolle.
 • Onneksi Haran osasi kumota kirouksia, muuten olisin ollut kuuro heikkopeikko lopun elämääni.
 • Hullu mies oudossa koneessa.
 • Erimoisia varjohirviöitä ja taikagolemeja, joihin tehosi vain loihtimattomat aseet. Rasaadin nyrkitkin olivat liian taianomaisia.
 • Mielennylkijöitä. Vanki, josta ei ollut paljoa apua ja joku avain, jolla sai litkuja.
 • Githyankeja.
 • Puoliepäkuollutvelhokalmo, Gopar maagisesti suojattuna hoiteli vasarallaan.
 • Suuri punainen lohikäärme, keskusteli sivistyneesti, valitti varkaista, järjestin varkaille ansoja. Rasaad suututti loharin, lohari kuoli ansoihin.
 • Mahtiesineitä ja muuta kakkaa.
 • Värisoihtuhöyryt sekoittivat monen päät, mutta viimein siitäkin selvittiin.
 • Vaikeuksien ja minotaurien kautta lasia vasaroimalla voittoon. Gopar nappasi kuolleelta minotaurilta mahtavan kirveen, joka sekä suojaa että palauttaa elinvoimaa.
 • Koneesta kivijättiläisen voimat ja kestävyyttä Ragnarille, viisautta Haranille, taikuudenhylkimistä Goparille ja itse imin viekkautta, nopeutta ja viehätysvoimaa.
 • Lisäksi käteen tipahti mahtisalamamoukari ja alemmille tasoille avautui tie.
 • Kävin lisäksi täynnä olevia ulottuvuuskassejani lävitse ja lahjoitin ylimääräistä sisältöä Helmin kauppiattarelle kultapaloja vastaan.

46. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 201 9 % 513528 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 143 6 % 356507 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 353 17 % 1387458 18 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 670 32 % 2658526 35 % Krominen demoni
Rasaad 499 24 % 2126327 28 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 185 9 % 443811 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 26 123 -3 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), Kuo-toan-vasama (2d6) -1 6-16 1
Haran Marmorituli 24 120 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 2 7-13 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 19 166 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -7 17-28 2,5
Gopar Hurmenyrkki 22 197 -10 Antautumattoman kirves +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -12, -12 20-27, 21-27 3,5 (2,5 + 1)
Rasaad 24 102 -10 Nyrkki +3 (Lumottu nyrkki) -6 11-30 4
Neera 19 49 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 6-9 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Berduin 16 18 16 14 11 18
Haran 18 17 19 9 22 8
Ragnar 20 18 18 10 13 18

Palkkiokultapussin sisältö: 202708 kultapalaa.

47. peli-istunto: Viimeinen hylje

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Syvemmälle Katsojan pidon syvyyksiin, vastassamme oli outoja sinettejä, jotka vaativat avaimia.
 • Törmäsimme outoon haamuun, joka kertoi, että meidän on ratkaistava haasteita.
 • Ensimmäinen haaste oli vain jokin örkkiluola lammikolla.
 • Toinen haaste oli Lohikäärme niminen lohikäärme.
 • Kolmas haaste oli Goparia arvuuttava pikkupirulainen.
 • Kaikista näistä selvittiin, ja palkkioksi saimme avaimen.
 • Seuraavaksi törmäsimme golemeihin, jotka kukistuivat nopeasti. Golemien huoneesta löytyi outo alttari, jolle edellisistä haasteista löydetty pääkallo kuului.
 • Jouduin ohjailemaan henkisoturia haastavan luolaston läpi, epäonnistuen aluksi etsinnöissä. Onneksi löysin parannuspulloja ystävien opastuksella.
 • Katala epäkuollut kalmo kukistui ja sain uuden avaimen.
 • Seuraava outo huone oli väripallurakoneen ja hämähäkkien valtaama, Neera hoiti hämähäkit, itse aloin tutkailemaan konetta.
 • Huoneeseen aina konetta ihmetellessä pukkasi uusia hirviöitä kaikkien haasteeksi.
 • Taistelut olivat uuvuttavia ja välillä jouduimme lepäämään, että Haran sai palautettua voimiamme. Lisäksi Gopar vangittiin mahtavan silmästyrankin toimesta, mutta lepäämisen jälkeen Neera osoittautui vapautuksessa avuliaaksi.
 • Vampyyreitä, kalaihmisiä, susi-ihmisiä, maaelementaaleja ja ties mitä otuksia tapoimme hiisien ohessa.
 • Lopulta väripallurakone oli ratkaistu ja kolmas ja viimeinen avain kätösissäni.
 • Opin sentään pullojen maagisen täyttämisen lisäksi myös käyttämään mitä tahansa esineitä, muut oppivat huomattavasti mahtavampia taitoja.
 • Kolmen sinetin avaaminen osoittautui haasteelliseksi tehtäväksi, sillä jokainen sinetti vapautti voimakkaita vastustajia.
 • Taistelimme outoja samannimisiä sotureita vastaan ensimmäisen sinetin tai hylkeen avauksella.
 • Toinen hylje antoi vastaamme mahtavia olentoja, alempien tasojen olennoista mahtaviin sotureihin ja maageihin.
 • Kolmannen hylkeen takana oli palavia kalloja ja mahtiloitsuja taikova epäkuollut taikuri.
 • Jostain outoudesta johtuen kaoottinen mutta hyvä Haranimme sai mahtavan kokemuksensa johdosta Helmin pyhän esineen, joka kädessä antaa mahtirukouksia papille, jos tämä ei vaan ole kaoottinen. Luulisi että Haranille olisi kuulunut tämän palvoman jumaluuden pyhäsymboli, jota voisi käyttääkin.
 • Lisäksi esine nostaa voimia ja antaa hieman vastustuskykyä magialle. Onneksi olin oppinut mahtiesineiden käyttäjä, joten sujautin pyhän esineen käteeni. Valitettavasti mahtirukouksia en oppinut.
 • Oudon käänteen johdosta Helmin mahtiesine katosi ja sen tilalle ilmestyi Haranin käsiin Aamuherra Lathanderin pyhä symboli, vaikka tämä Haela Kirkaskirvestä palvookin. Sentään tätä pappimme pystyi käyttämään, saaden huomattavasti enemmän jättiläisen voimaa ja lisärukouksia.
 • Viimein avasimme sinettihylkeen ja jäimme valmistautumaan yhden vangitun kohtaamista varten.

47. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 211 9 % 569668 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 149 6 % 385507 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 380 17 % 1656358 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 696 32 % 2868131 34 % Lohikäärme
Rasaad 525 24 % 2305467 27 % Kangaxx, se puolitaikurikalmo
Neera 202 9 % 523781 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 28 127 -3 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), Kuo-toan-vasama (2d6) -1 6-16 1
Haran Marmorituli 25 122 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 0 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 21 172 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -9 17-28 2,5
Gopar Hurmenyrkki 23 200 -10 Antautumattoman kirves +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -13, -13 22-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 25 104 -10 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -7 12-31 4
Neera 20 50 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 6-9 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Haran 18 (19) 17 19 9 22 8

Palkkiokultapussin sisältö: 206143 kultapalaa.

48. peli-istunto: Vangittu yksi ja Bodhin loppu

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Uskaltauduimme viimein avoimen sinetin läpi vangitun yhden vankilaan.
 • Otusta ei näkynyt, vain avoimia kahleita ja ikävää tunnetta.
 • Vangittu yksi vain viesti ikävillä mielikuvilla ja väitti Helmin palvojien valehdelleen meille.
 • Suostuttelusta huolimatta luin heidän antamansa käärön, huomaten valitettavasti vangitun olleen oikeassa, olimme vangittu yhdessä ikuisesti.
 • Vangittu otus ilmoitti minulle, että jos juttelisin helminpalvojille ja houkuttelisin heidät hänen luokseen, hän päästäisi meidät ulos raottamalla sinettiä.
 • Emme keksineet muuta vaihtoehtoa, joten suostuimme, joskin emme täysin rehellisesti.
 • Helminpalvojat hämmästyivät nähdessään meidät ja ennen kuin ehdin edes kysellä että niin mistä nyt on kyse, he vain ryntäsivät suoraan tarkastamaan vangin tilaa.
 • Jokin enkelimäinen Helmin lähettiläs ilmestyi kertomaan, että kavalat lurjuspalvojat eivät olleet itse rohjenneet seurata käskyjään ja sinetöidä Demogorgoniksi paljastunutta vankia itse.
 • Hän antoi meille vaihtoehdoiksi lähteä menemään, jolloin Demogorgon vapautuisi mellestämään maailmaamme tai mennä auttamaan katalia Helmin langenneita palvojia, jolloin voittoisina Demogorgon vapautuisi alemmille tasoille kuollessaan. Viimeisenä vaihtoehtona oli itsensä Helmin loihtima käärö, joka sinetöisi sekä Demogorgonin että petturipalvelijat vankilaan.
 • Demonien ruhtinas vaikutti jopa meille hieman voimakkaan oloiselta vastustajalta, eikä varsinaista palkkiota kohtaamisesta luvattu, joten tyydyimme sinetöimään vankilan jälleen.
 • Tapahtumat olivat rikastuttavia kokemuksia, mutta palkkioita jäimme vaille. Ehkä taas joskus sinetit heikkenevät, mutta se ei ole enää meidän murheemme.
 • Palasimme viimein suorinta tietä Athkatlan hautausmaalle katalaa Bodhi-vampyyriä jahtaamaan, jotta viimein pääsisimme sieluni vieneen Irenicuksen perään.
 • Mokoma verenimijä yritti väijyttää meidät heti hautuumaan porteille ja kaapata Neeran jostain syystä.
 • Neeran villimagia aiheutti kaappauksen epäonnistumisen, mutta valitettavasti vampyyrit onnistuivat lumoamaan minut.
 • Onneksi ystäväni hoitivat katalat vampyyrit nopeasti ja Haran pelasti minut taikojen viettelyltä, joten pääsimme jahtaamaan itse Bodhia hautojen uumeniin.
 • Vaikka haltiat olivatkin antaneet meille varstoja ja pyhää vettä epäkuolleiden kukistamiseksi, olivat nämä itsekin säilöneet varmuuden vuoksi varstoja omiin arkkuihinsa.
 • Elinvoimaa imevät vampyyrit osoittautuivat kiusallisiksi vastustajiksi, kunnes Neera ehdotti, että hänen taikomista nopeuttava amulettinsa, joka suojaa myös elinvoiman ryöstöltä voitaisiin antaa suurelle invisiittorillemme Ragnarille, vaikkei tämä osaakaan taikoa. Jostain syystä hän silti pystyi pukemaan amuletin.
 • Nyt uusi uljas eturintaman ritarimme ryntäsi vampyyrejä kohti mitään pelkäämättä, muiden hänen selkänsä takaa huitoessa ja ampuessa. Etenkin Rasaadin ketteryys ja venytysiskut osoittautuivat tehokkaiksi, Goparkin pilkkoi epäkuolleita kuin halkoja, tosin välillä naarmuista menettäen elinvoimaansa.
 • Välillä kävin taistelun ohessa lopettamassa vaarnoilla vampyyrit arkkuihinsa ja puhdistamassa verta pulppuavia lähteitä pyhällä vedellä.
 • Ansat osoittautuivat kasvaneista taidoistani huolimatta ongelmallisiksi, mutta viimein päädyimme itse Bodhin luolaan.
 • Ansoitin itsekin kostoksi oven, jonka taakse muu ryhmä jäi väijyksiin itseni hiipiessä syvemmälle verta pulppuavaan huoneeseen.
 • Bodhi väitti, että haltiat olivat pettäneet heidät, muttei kertonut sen enempää vaan hyökkäsi suuren vampyyrijoukon kanssa kimppuuni.
 • Peräännyin taktisesti ystävieni luokse tusinavampyyrien tuhoutuessa ansoihini ja Bodhin suunnatessa uljaan Ragnarin kaulaan kiinni.
 • Vaikka elinvoima ei imeytynyt paladiinimme kaulasta, olivat vampyyrijohtajan iskut varsin väkeviä.
 • Onneksi oma voimapetomme Rasaad hyppi ja pomppi Ragnarin takana jaellen jokaisesta mahdollisesta välistä mahti-iskuja lähes taianomaisesti hohtavilla nyrkeillään, lopulta kukistaen katalan vastuksemme.
 • Löysin turhaksi osoittautuneen mahtimiekan ja Bodhin arkkuun vetäytyneen ruumiin, jonka lopetin vaarnalla, poimien samalla haltioiden haluaman lyhdyn.
 • Olimme jostain syystä unohtaneet mitä osittain romahtaneissa hautaholveissa oli, joten tutkin ne vielä uudelleen, löytäen muutamia ansoja, vaarnoja ja taikakääröjä.
 • Vielä ystävieni mielenkiinnon ollessa mukana, tuhosimme muutaman luurankosoturin, jotka vielä vaeltelivat käytäviä. Tämän jälkeen oli kuin sielut olisivat jättäneet toverini ja he vain seurailivat minua kuin zombit.
 • Vielä kerran kolme katalaa hämähäkkiä väijytti minut, myrkyttäen vereni, mutta Neera Ragnarilta saamallaan amuletilla onneksi ehti poistaa kuolettavan vaikutuksen.
 • Taistelun jäljiltä päätin käydä myymässä tavaraa katukauppiaille ja ostamassa temppeleistä Neeran taikojenopettelua avustavia juomapulloja. Samalla kävin tarkastamassa palkkionmetsästäjäkiltani tilanteen, joka oli hieman tappiollinen tällä kertaa.
 • Neera päätti juoda älyä ja viisautta nostattavia pulloja kuin vettä ja opetteli suuren kasan taikakääröjä, taikoen vielä lopuksi rajoitetun toiveen.
 • Jostain syystä hän halusi seikkailuja, jonka seurauksena taskuuni ilmestyi kirje, joka liittyi silta-alueen majataloon.
 • Siellä olikin jotain ongelmaa Kongin takaisinperinnässä, joka olikin myyty eteenpäin.
 • Majatalosta jouduimme suuntaamaan temppelialueen viemäriin, jossa kauppias sanoi myyneensä kongin peikolle jossain Kauppatapaamisen lähistöllä olevassa peikkokummulla. Lähdimme siis sinne, tappaen viemärissä vastaan tulleen liman ja ostaen jostain syystä varastoon kylmyyden sauvan.
 • Kauppatapaamisen lähimetsissä vastaamme tuli peikkopoppamies, joka ei halunnut jutella, joten jostain syystä Haranin kanssa päätimme kurmottaa mokomaa. Viimeisen iskun iskin paljaalla nyrkillä, jolloin henkihieverissä ollut peikko antautui ja paljasti myyneensä kongin eteenpäin jättitaikurille, joka asuu läheisessä tornissa.
 • Jatkoin siis tornille, muiden törmäillessä ja eksyessä soisen metsän keskellä.
 • Tornissa odotti lehmänsä kanssa tuo taikova körmy, jonka asuinpaikka oli syystä tai toisesta täynnä ansoja.
 • Jätti ei haastanut riitaa, vaan sopuisasti ilmoitti, että luovuttaa kongin minulle kylmyyden sauvaa vastaan. Onneksi olinkin jostain syystä ostanut sellaisen, välttäen pitkät etsinnät ja tavaroiden vaihtaminen osoittautui antoisaksi kokemukseksi.
 • Lopulta eksymisten jälkeen päädyimme takaisin Athkatlaan palauttamaan kongin majataloon, josta palkkioksi saimme sekavan kokemuksen lisäksi voimakkaan käteenpalavan heittotikarin.
 • Ehkä viimein voisimme lähteä kohti haltioiden jatkuvan hyökkäyksen kohteena ollutta kaupunkia ja katalaa Irenicusta. Aivan kuin olisin välillä lähtenyt syyttä suotta harhailemaan sielunetsintäretkelläni...

48. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 213 9 % 579168 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 155 7 % 428407 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 391 17 % 1696533 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 704 31 % 2910331 33 % Lohikäärme
Rasaad 537 24 % 2512367 29 % Bodhi
Neera 203 9 % 532281 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 30 132 -3 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), Kuo-toan-vasama (2d6) -1 6-16 1
Haran Marmorituli 27 126 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 1 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 22 165 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -10 19-30 2,5
Gopar Hurmenyrkki 25 206 -10 Antautumattoman kirves +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -13, -13 22-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 27 108 -11 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -7 12-31 4
Neera 21 51 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 204640 kultapalaa.

49. peli-istunto: Haltiametsää ja haltiakaupunkiin

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Palasimme takaisin haltioiden sotaleiriin, jossa meidät otettiin varsin nihkeästi vastaan ja valheiden jakelua jatkettiin päin naamaa.
 • Lopulta ikävä haltia tunnusti, että enemmän kerrottavaa olisi jollain muilla haltioiden edustajilla. Meille "ulkopuolisille" ei asia kuulemma kuulu.
 • Eksyimme jostain syystä vaeltelemaan metsiin, joissa meidän kimppuumme hyökkäsi hiisiä, örkkejä, skorpionikäärmeitä ja ihmissusia tai susi-ihmisiä.
 • Tapasimme myös erään Coranin, jonka olimme viimeksi nähneet Viittametsässä, hän halusi apuamme Safanan pelastukseen. Epäileväisinä kävimme tutkimassa ensin miehen mökkiä, joka oli kauhuja täynnä. Samalla purin ansat ja keräsin tavarat talteen, ettei joku varasta niitä.
 • Valitettavasti tilanne osoittautuikin väijytyksesi, jossa petturi Safana yritti saada meistä lunnasrahaa susi-ihmisten kanssa. Huonosti tälle petturille kävi, valitettavasti Corankin kuoli susi-ihmisten alettua raivoamaan taistelussa.
 • Tutkimme pari muutakin metsäaukeaa ja yhden terävähampaisen solan, joskin melko unohdettavia paikkoja olivat. Hulluja Cyricin palvojia, vampyyrejä, käärmeihmisiä ja ties mitä muuta tuntui odottavan joka puun takana.
 • Lopulta etsiydyimme haltioiden salattuun kaupunkiin, jossa oli täysi taistelu menossa Irenicuksen kätyreinä toimivia illuusioilla juhlivia rakshashaksi haukuttuja tiikerimiesdemonipetoja vastaan.
 • Myös golemeja tuntui ilmestyvän lähes tyhjästä.
 • Jostain syystä paikallinen palatsi oli lukittu, avuksi tarvitsisimme jonkin jumalan ilmentymää, jonka kutsumiseen tarvitaan eri puolille kaupunkia hajaantuneita pyhiä esineitä.
 • Irenicus kuulemma saapui paikalle mustalla lohikäärmeellä ratsastaen, melkoinen mahtaileva hölmö. Missä ovat minun palkkionmetsästyslohikäärmeeni?

49. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 223 9 % 591763 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 157 6 % 447407 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 408 17 % 1764918 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 741 31 % 310176 34 % Lohikäärme
Rasaad 592 25 % 2616612 28 % Bodhi
Neera 207 8 % 541101 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 30 132 -5 Angurvadal +4 (Lumottu pitkämiekka +4) 5 6-13 1
Haran Marmorituli 28 128 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 1 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 23 168 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -10 19-30 2,5
Gopar Hurmenyrkki 26 209 -10 Antautumattoman kirves +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -13, -13 22-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 28 110 -11 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -7 12-31 4
Neera 22 52 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 4 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 204994 kultapalaa.

50 peli-istunto: Haltiakaupungin katujen lakaisua

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Kävimme järjestelmällisesti läpi haltiakaupungin kaoottisten katujen.
 • Varmistimme myös asuntojen turvallisuuden poistamalla tarpeettomat irtoesineet.
 • Jostain syystä jouduimme taistoon lohikäärmettä vastaan, onneksi olin ansoittanut metsäaukion. Yritin puhua käärmeelle järkeä, muttei halunnut kuin tapella.
 • Oikeastaan käärme halusi vain taikoa itseensä samoja taikoja uudestaan ja uudestaan, kunnes viimein päätti kävellä ansoihini ja kuolla.
 • Mahtava maagitaistokin tapahtui oudon pimentohaltian ja Neeran välillä, joskin manatut olennot ja maagi taisikin kukistua Goparin ja Ragnarin rusikointiin.
 • Sentään saimme ihailla kuinka aika pysähteli, hirmuolentoja ilmestyi tyhjästä ja taivaalta satoi meteoreja, happoa ja kuihdutusta kuin vettä kaatosateella.
 • Löysimme paikallisen papittaren, joka neuvoi temppelirituaalin paikallisen suojelevan jumalan huomion saavuttamiseksi.
 • Samalla meille paljastui, että Irenicus ja Bodhi olivat aiemmin haltioita, jotka suuressa ahneudessaan halusivat jumaliksi, yrittäen imeä itsensä Elämän puun voimat itseensä.
 • Yritys kuulemma keskeytettiin ja heiltä vietiin haltioiden pitkä elämä, jonka jälkeen rikolliset karkoitettiin.
 • Vihollisia riitti kaduilla, rituaaliin tarvittavat esineet löytyivät viimein taloista, yksi olikin arvoituksen takana, johon tarvitsimme outoa riimukiveä.
 • Reppu ja kassit täyttyivät arvotavarasta, joka oli meille täysin tarpeetonta.
 • Rasaadille löysimme mahtavan kivijättiläisen voimat antavan vyön, jolloin itse pääsin ujuttamaan itselleni vihdoin myös hauiksenkasvatusvyön. Haran sai tyytyä murskaukselta suojaavaan housunkannattimeen, joskin murskaavalta kritiikiltä vyö ei edelleenkään suojaa.
 • Onneksi viimein katujen puhdistamisen jälkeen pääsimme viimein temppeliin, jossa odotti nenäkäs suutaan soittava velho, glabrezu ja rakshasha.
 • Kauhistuneena odotin pitkää mahtien taistoa, mutta Ragnar, Rasaad ja Gopar lopettivatkin taistelun ensimmäisten sekuntien aikana huitoen kuin hullut silmien havaintokykyä suuremmalla nopeudella viholliset ympäri pyhän temppelin lattioita, kattoa ja seiniä. Ehkä haltioiden hailakka tyyli kaipasikin hieman punarusehtavaa väriä.
 • Viimein kutsuimme paikallisen suojelijan esiin, joka viisaana puhuttelikin heti Goparia, tuota mahtavaa soturia.
 • Jostain syystä Gopar käyttäytyi sivistyneesti ja jumaluus lähetti suojelushenget pysäyttämään Irenicuksen loputtomat kätyritulvat.
 • Onneksi paikallinen papitar suostui ottamaan kultaa vastaan pelastamamme haltiairtaimistot ja muut metsistä keräämämme tavarat. Olikohan niistä sitten tarjottu löytöpalkkiot jo kaaoksen keskellä?

Ragnarin raapustuksia:

 • Tyypillinen puumajoista koostuva haltiakaupunki, melko miellyttävä paikka varmasti.
 • Mahtaa haltioita harmittaa kun pääosin kääpiöistä koostuva seurueemme pyrkii auttamaan heitä osin haltioiden itse aiheuttamien sotkujensa selvittämisessä.
 • Ei ihme että piti oikein lypsää lisäinformaatiota, mikä lopulta oli Bodhin ja Irenicuksen suhde kyseisiin suippokorviin.
 • Ihme ettei Gopar alkanut haastaa riitaa kovalla äänellä puhuneen suojelijajätin kanssa, kuten yleensä.

Goparin kynäilyt:

 • Haltiakaupunkiin Irokallen jäljet johti, kiivettiin ison puun latvaa kohti,
 • Tappotapaa meikä pohti, tulikirveessäin liekit hohti,
 • Kaupunki oli täys tunkeutujii, golemeit suurii ja demoneit rumii,
 • Joku jumala mulle tuli puhuun, keskeytti mun lauseet, hiuksii halkoi, hermoille käymään ukko alkoi,
 • Mut auttaa se halus, avas sinetöidyn portin, että päästään kintereille sen arkajalan, kuspää Irokalan,
 • Joka täällä porukkaa tappaa ja riehuu, mulla jo päässä kiehuu,
 • Nyt portin läpi aika astua, kirveeni Irukoksin vereen kastua,
 • Turhaan saasta armoo anoo, kirveeni kostoo janoo,
 • Siinä on aikaa tekojaan miettii, Ironkus kun palasina saapuu helvettii

50. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 224 9 % 643763 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 157 6 % 447407 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 411 17 % 1795918 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 753 31 % 3222976 34 % Lohikäärme
Rasaad 601 25 % 2715612 28 % Bodhi
Neera 208 8 % 544101 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 31 134 -5 Angurvadal +4 (Lumottu pitkämiekka +4) 2 12-19 1
Haran Marmorituli 28 128 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 1 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 23 168 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -10 19-30 2,5
Gopar Hurmenyrkki 26 209 -10 Antautumattoman kirves +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -13, -13 22-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 28 110 -11 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -7 13-32 4
Neera 22 52 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 4 6-9 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Berduin 16 (19) 18 16 14 11 18
Rasaad 16 (20) 16 (18) 14 11 14 14

Palkkiokultapussin sisältö: 245267 kultapalaa.

51 ja pääpelin päättävä peli-istunto: Katala Irenicus

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Viimein suuntasimme haltiakaupungin läpi palatsille, matkalla haltiat juhlivat, että metsän henget ovat pelastaneet heidät. Mehän ei tehty mitään.
 • Palatsiin pääsi vihdoin, jokin puu pudotti pähkinöitä, jotka keräsin maasta.
 • Jostain syystä eteenpäin ei päästy ennen kuin asetin kaupungin eri osista löytämäni harpun ja torven patsaille, mitenköhän muut olivat tästä menneet. Kaiketi kaukosiirtymällä, tai sitten Irenicus oli lähettänyt kätyrinsä piilottamaan soittimet.
 • Kävin läpi toverini, kysellen uskaltavatko he lähteä mukaani mahtavaa Irenicusta vastaan. Neera vitsaili, Rasaad väitti lähtevänsä mihin vain vuokseni. Gopar tuskaili kuinka kauan on joutunut odottamaan maagin nylkemistä, Haran vaan höpisi omiaan, Ragnar paloi innosta päästäkseen tunkemaan suurta mahtiasettaan syvälle velhon sisimpään.
 • Haltioiden kuningatar lähetti näkyjäisen eteemme puhutellen Goparia Bhaalin jälkeläisenä, josta on paljon kuultu. Ei mitään uutta Torilin auringon alla. Jotkut syöpäläiset antavat Elämänpuun voimia Irenicukselle, joten ne pitää tuhota, puun pähkinät kuulemma auttavat kulkemisessa.
 • Elementaaleja suojeli loisia, mutta ne kuolivat varsin nopeasti Goparin, Ragnarin ja Rasaadin huitoessa.
 • Irenicuksen keskittyessä puun elinvoiman imemiseen asettelin rauhassa ansoja hänen ympärilleen.
 • Kävimme vielä tuhoamassa viimeiset loiset, jonka jälkeen Irenicus havahtui olemassaoloomme. Hän uhosi entiselle rakastetulleen haltiakuningattarelle ja väitti tuhoavansa meidät kuin itikat. Valitettavasti kesken uhoamisensa hän kompastui ansaani ja lävistyi sen piikkeihin kuoliaaksi. Oli mahtava näky kun hän ponnahti maasta ilmestyvistä piikeistä aina seuraavan ansan piikkeihin kuin mikäkin kuuma peruna lasten leikeissä.
 • Eipä paljoa maagi ehtinyt maassa maata kun ihmettelimme, että tässäkö tämä antikliimaksi olikin. Valitettavasti Irenicuksen kuolleesta ruumista nousi osa varastettua sieluani ja imi koko ryhmäni mukanaan Helvettiin. Voi Helvetti.
 • Hetken toettuamme olimme suuren oven edessä ja kaukaa kuului naapureiden loputon vaikerrus. Tutkailimme ympäristöä, kunnes lähdimme käymään läpi viereisiä portaikkoja.
 • Ensimmäisen portaikon päässä odotti haamuversio vanhasta velipuolestani Sarevokista, joka Baldurin portissa aiheutti suuria ongelmia. Hän yritti saada minua vihastumaan ja opastaa minua käyttämään Tappaja-muotoani, mutta kieltäydyin kunniasta. Onneksi Haran otti vastaan suurimmat vihat sukulaiseltani Goparin, Ragnarin ja Rasaadin huitoessa häilyvän Sarevokin jälleen manan majoille.
 • Kuulemma oleilemme Bhaalin entisillä konnuilla, koska olin hengissä sieluni siirtyessä tänne. Erikoista. Sarevokin voitosta sain Bhaalin kyyneleen, joilla suuren ovin kaiketi saa auki. Ne ovat kyyneleitä jokaisesta Murhanjumalan uhrista.
 • Seuraavaa kyyneltä etsimme paikasta, jossa ovella oli jokin alempien tasojen siivekäs otus, joka yritti houkutella minua tappamaan jonkin olennon. Valitettavasti tämäkin "palvelija" luuli Goparia minuksi ja osoitti sanansa vain hänelle. Onneksi sekaannuksilta vältyttiin ja Gopar antoi minulle saamansa mahtimiekan.
 • Kyyneltä vartioi vangittu henki, joka sanoi miekan vapauttavan hänet ja antavan minulle tarvitsemani. Päädyin antamaan miekan hänelle ja sain näin Bhaalin suolaisen tipan, vapauttaen samalla hengen sopimuksestaan.
 • Uuden portaikon päässä odotti jälleen pahamaisen oloinen palvelija, joka tällä kertaa päätti kaapata Goparin puhuttelun sijaan. Hän kertoi, että voisin valita. Joko Gopar kärsii tai minä. Valinta tapahtuu vain ovesta kulkemalla. Hieman sekoilin suunnissa ja kompuroin ovesta, ennen kuin tajusin mistä on kyse. Jostain syystä menetin hieman terveyttäni oven karmiin kompuroidessani. Lensin päistikkaa seuraavaan ovenkarmiin, johon ikävästi venäytin selkäni ja ketteryyteni kärsi. Silti lensin eteenpäin, kopauttaen pääni viimeiseen oveen, tämän lentäessä säleiksi ja unohtaen samalla kokemiani asioita.
 • En tiedä menikö paholaisen haaste aivan oikein, mutta tämä häipyi kaasupilveen vapauttaen Goparin ja jättäen minulle taas yhden kyyneleen.
 • Toisen puolen ovet toimivat huomattavasti helpommin, enkä enää loukkaantunut lisää.
 • Portaikkoja riitti vielä pari, kohta minua puhuttelikin taas yksi kieroileva alemman tason asukki, joka tarjosi minulle pelolta suojaavalla taikuudella täytettyä viittaa, jolla voisin voittaa edessäni olevat haasteet. Valitettavasti viitta oli varsin verinen ja tehty metsänhenkien nahasta, en juuri innostunut moisesta. Neera ystävällisesti suojasi minut pelolta, päästäen minut helposti kyneleen luokse. Aarrearkusta purin ansat ja avasin lukot, mutta sieltä löytyi vain pulloja.
 • Onneksi Haran oli ojentanut minulle tarkkailijoilta suojaavan kilpensä, sillä moiset päättivät hyökätä kimppuuni kyyneltä hakiessani viereisestä huoneesta. Ystävällisesti kumppanini ryntäsivät avukseni, joskin huvittavasti eräs vanhempi pallo katsoi kilpeeni ja hurmaantui ikihyväksi. Valitettavasti päätimme kuitenkin päästää tämänkin otuksen kärsimyksistään, sillä hän ei halunnut seurata meitä pidemmälle ja hänen hurmaantumisensa oli todennäköisesti vain lyhytaikainen ihastus.
 • Viimeisen portaikon päässä odotti jälleen Bhaalin kätyri, joka taas luuli Goparia minuksi. Tällä kertaa hän yritti usuttaa Goparia jonkin kyyneltä vartioivan pedon kimppuun, mutta koitin kovin toppuutella verenhimoista raivopäätä, sillä aavistelin että tulos vaikuttaisi minuun enemmän kuin häneen. Idioottipalvelijoita ollut isäpapalla, eivät edes tunnista kääpiötä toisesta.
 • Onneksi Gopar saatiin suostuteltua rauhanomaiseen ratkaisuun ja sainkin kyyneleen vain puhumalla huoneen perällä olevalle lohikäärmeelle.
 • Ulottuvuus, jossa olemme kuulemma on jonkinlainen sieluni ja mieleni ilmetymä. Viimein oven aukaiseminen pitäisi tuoda Irenicuksen luoksemme. Mietimme hetken lepoa kauhun- ja kärsimyksenkiljaisujen keskellä, mutta päätimme vain avata oven. Asetin kyyneleitä oveen yksikerrallaan.
 • Jostain syystä kyyneleiden käyttö paransi taianvastustuskykyäni, teki minut immuuniksi tavanomaisille ja heikosti loihdituille aseille ja lisäsi viisauttani sekä viehätysvoimaani. Viimeisen kyyneleen asettamisessa epäröin ja päädyin ansoittamaan oven lähistön, jos jotain ikävää tapahtuisi. Viimein asetettuani viimeisen kyyneleen ovet avautuivat ja Irenicus talsi suoraan ansoihin.
 • Hän uhosi meille pitkään, tarjoten jokaiselle kumppanilleni mahdollisuuden heittää huulta, tosin melko heikoin tuloksin. Neera, ehkä tarjosi osuvimman tokaisun, hieman huvittuneen sarkastisesti mahtailuille.
 • Ansoista vahingoittunut Irenicus kutsui voimakkaita alempien tasojen petoja avukseen, mutta niistä selvisimme varsin helposti. Ainoastaan taistelussa hieman heikommin pärjäävä pappimme kärsi suurempaa vahinkoa.
 • Jostain syystä taistelun kuluessa Irenicus oli vaihtanut Tappajan muotoon, parantuen vähitellen. Neera koko taistelun ajan poisti velholta taikasuojuksia muiden rusikoidessa häntä aseillaan. Ensin katala velho lähti karkuun ja vaihtoi muotoaan takaisin entiseen olomuotoonsa. Lopulta kuitenkin taistelu kävi vihulaiselle turhan raskaaksi ja tämä menehtyi oudossa taikataistelussa kanssani, vaikken mielestäni osaa taikoja.
 • Irenicuksen menehtyessä vapauduimme Helvetin syvyyksistä takaisin haltioiden keskelle. Nämä hieman rotusokeat ylimykset puhuttelivat jälleen Goparia minuna, mitähän mahtaa raivotaistelija olla asiasta mieltä. No asiat etenivät ja tekojamme kiiteltiin. Jonkinmoiset juhlatkin kunniaksemme järjestettiin ja sain taioilta suojaavan amuletin.
 • Pahaa aavistellen ja muualta maailmasta huhuja kuullen mietimme seuraavaa matkakohdetamme. Valitettavasti mitään rahallista palkkiota Irenicuksen päästä emme saaneet.

Goparin saaga:

 • Viimein on kostoretki ohi, Irrotus suolestettiin kuin lohi,
 • Sitä ennen se uhota jaksoi, taktisen edun se sille maksoi,
 • Berduin maastoon viritti sellaset ansat, niil olis tuhonnu pienet kansat,
 • Viimeset vaahdot kun Iiron suusta lensi, sanaisen arkkunsa tyhjensi,
 • Vasaman jos toisen vatsastaan löysi, irti ne kiskoi, suoli haavasta roikkui ku köysi,
 • Askeleen otti, taika-ansat kelmiä kurmotti, silmät suureni sil, tajus kuoleman olevan käsil,
 • Kirvestä käyttää ehtiny en, ku portti helvettiin nielaisi ruojan verisen,
 • Mut uusi tilaisuus tulikin heti, kun portaali koko seurueen mukanaan veti,
 • Helvetissä paholaisapurit pois tieltä raastettiin, Iropälli uudestaan haastettiin,
 • Sivalsin päätä, ruhoa ja raajoja, miettiny en taisteluoppaan kaavoja,
 • Tuli ukolle tutuksi kirveeni terä, aina ku lankesi maksettavaks kurituksen erä,
 • Verta suihkuaval Iruloosil oli pakoon taas hoppu, mut Berduin päätti et tää on mulkun loppu,
 • Johtajamme loitsut jostain kehitti, ohjukset sinkos, vastustajansa räjäytti,
 • Kuolevaisten maailmaan päästiin takas, siel haltiat demoneit pois kaduilt lakas,
 • Viimeinkin rauhas saa lekotella, ei tarvii sen kuvatuksen verisuonista naamaa katella

51. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 225 9 % 652763 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 157 6 % 447407 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 417 17 % 1934918 20 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 756 31 % 3284976 34 % Lohikäärme
Rasaad 607 25 % 2763612 28 % Bodhi
Neera 208 8 % 544101 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 31 132 -5 Angurvadal +4 (Lumottu pitkämiekka +4) 2 12-19 1
Haran Marmorituli 28 128 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 1 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 23 168 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -10 19-30 2,5
Gopar Hurmenyrkki 26 209 -10 Antautumattoman kirves +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -13, -13 22-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 29 112 -11 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -7 13-32 4
Neera 22 52 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 4 6-9 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Berduin 16 (19) 17 16 14 12 19

Palkkiokultapussin sisältö: 246181 kultapalaa.

BG2:EE-ryhmäpeli, Throne of Bhaal -lisälevykampanja (suoraa jatkumoa pääpelin tarinalle), 4.7.2017 - 23.8.2017, 20 h

Matkakertomus (sisältää pelin juonenkäänteitä)

Sankarimme saivat hetken levätä haltiakaupungin puiden katveessa, kunnes levottomat uutiset kuuluivat maailmalta: Bhaalin jälkeläiset olivat aloittaneet verilöylyn ympäri maita ja mantuja. Viiden mahtavan jälkeläisen armeijat etsivät heikompia sisaruksiaan teurastaen heitä ja vapautaen Murhanjumalan sielun palasia yhä enenevissä määrin. Edes rauhallisen oloinen Berduin ei välttynyt enää haltiakaupungissa levottomilta katseilta sankaruudestaan riippumatta, verenperintöään ei voi kieltää.

Ensimmäinen peli-istunto: Murhayritys, helvetillinen paikka ja piiritetty kaupunki

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Haltiakuningatar halusi meidän puhuvan kivisille päille tulevaisuudestani, jostain syystä ne vain lueskelivat loruja. Petturuutta, kuolemaa ja muita karmeuksia kuulemma luvassa.
 • Kivipäitten luona ihmettelimme, kun yhtäkkiä nopeaksi itseään kehuva ja mahtaileva Bhaalin jälkeläinen hyökkäsi ryhmineen kimppuunsa.
 • Varsin nopeasti tämä kumppaneineen kukistui ja kerätessäni palkkioita ruumiilta ja antaessani murhanhimoisen sisareni saappaat papille jostain syystä imeydyin taas helvetilliseen ulottuvuuteen ystävieni kera.
 • Nyt minua tervehti heti saapuessani jokin jumalien lähettilääksi itseään tituleeraava enkelimäinen olento, joka ei kuitenkaan paljoa mitään suostunut kertomaan. Jotain ennustusta ja verenperintöä ja muuta turhaa. Kuulemma olen joutunut isäni Bhaalin entiseen valtakuntaan Syvyyden syövereissä, joka joskin on muotoutunut rajallisen kuolevaisuuteni ympärille joksikin tasku-ulottuvuudeksi.
 • Seuraavaksi enkelin häivyttyä paikalle ilmaantui jälleen Sarevok kummittelemaan, tällä kertaa hän vaati osaa sielustani vastineeksi tiedosta, etenkin siitä, miten helvetillisestä ulottuvuudesta pääsisi pois.
 • Tapasin myös oudon pikkupirulaisen tai minkä demonin onkaan, joka vaikutti hieman erikoiselta. Hän väitti olevansa Bhaalin entinen hovimestari ja osaavansa tehdä mahtiesineitä mukanani kulkevasta romusta. Päätin kuitenkin viivästyttää siivekkään olennon pääsyä palkkioihini.
 • Lopulta totesin, että joudun väkisinkin antamaan elinvoimaani katalalle Sarevokille, joka palasi takaisin elävien kirjoihin. Kuulemma hän ei sentään enää ole Bhaalin jälkeläinen ainakaan jumalallisessa mielessä, mutta lupautui kertomaan asioita tasku-ulottuvuudesta, joskin niukkasanaisesti. En kuitenkaan ottanut häntä mukaani, vaan mies jäi kyyhöttämään yhteen ulottuvuuteni osaan.
 • Jouduin kohtaamaan jonkun seonneen kuolleen Bhaalin jälkeläisen, joka tällä kertaa kertoi, että kosto seuraa veritekojen perässä ja ulottuvuuden osa täyttyi mitä eriskummallisimmista vihollisista. Pienistä räksyttävistä koiraihmisistä viimein itse Ironicukseen ja Bodhiin. Aika helposti otukset kukistuivat ja viimein sain uloskäynnin hallintaani.
 • Kuulemma uloskäynti vie minut sinne jossa minun tarvitsee olla, saa nähdä.
 • Ilmaannuimme Saradushin linnan portille kuin tyhjästä keskelle jotain paikallista riitaa. Vartijat eivät meistä oikein välittäneet vaan kävivät heti kimppuun, tosin he eivät kauaa eläneet.
 • Kuulemma Bhaalin jälkeläiset ovat kerääntyneet paikalla olleen Melissanin toimesta kaupungin muurien taakse suojaan. Pahaksi onneksi eräs velikulta, tulijättiläinen piirittää armeijallaan kaupunkia ja haluaa kaikki hengiltä.
 • Melissan tiesi hieman liikaa juttuja minun menneisyydestäni ja yleensäkin toimistani, mutta kaikki pitävät häntä mahtavana ihmisenä.
 • Kaupunkiin satoi jatkuvasti tulipalloja piirittäjien toimesta, ryhmämme kärsi paikallisten ohessa vahinkoa. Jostain syystä päätin herättää erään pojan isän henkiin, koska tämä oli menehtynyt palavaan ammukseen. Resursseja riittää, jotenka ongelmaa ei tullut. Henkiinherätyksen kalleutta kyllä herätetty kauhisteli... Olisipa ollut nuorena varaa Imoenin henkiinherätykseen, eikä Beregostin metsiköihin jättämiseen. Jostain syystä Imoen kyllä tuntuu joidenkin mielestä olevan mukana kuvioissa.
 • Jostain syystä paikallinen Bhaalin jälkeläinen ja mahtava örkkikenraali on tähän asti suojellut kaupunkia, mutta nyt linnoittautunut linnaan, eikä suostu tapaamaan ketään. Ihmiset puhuvat hänen tulleen hulluksi ja tämän armeijan harjoittavan vain mielivaltaa ja julmuuksia kaupungissa.
 • Temppelissä kerrottiin, että vankilan kautta pääsee linnaan, mutta siellä saattaa olla hirveitä epäkuolleita. Pappi antoi meille kuitenkin avaimen.
 • Tavernassa oli ihmisiä, muttei juuri ystävällisiä, myin tavaroita, ostin samalla liikkumista nopeuttavat saappaat Ragnarille.
 • Kirjastonhoitaja kertoi, että hänen kirjansa on pöllitty, ilman sitä hän ei suostunut myymään mitään. Jotkut pienet jalanjäljet olivat ainoa johtolanka.
 • Palasin vielä taskutasolleni jututtamaan hovimestariani, joka ystävällisesti penkoi reppujamme ja yhdisteli esineitä paremmiksi.
 • Goparille hän takoi mahtavan jäälohikäärmeensuomuisen panssarin.
 • Bardin hanskat, jotka antaisivat laulutaitureille lisätaikoja, mutta itse saisin hieman osumistarkkuutta ja suojausta.
 • Paladiinin rannesuojat, joitten avulla voi parantaa ja herättää kuolleista kerran päivässä.
 • Loputtoman nuoliviinin ja vasamakotelon, joista voi ampua lumottuja +2 ammuksia.
 • Kävin myymässä suuren kasan ylijääneitä jalokiviä paikkaamaan Cespenarin yhdistelyyn käyttämiä kultavaroja, samalla poistin säkeistäni turhaksi käyneet +2 ja sitä heikommat nuolet ja vasamat.

Ragnarin kommentoinnit:

 • Eipä sitä rauhaa kauan kestänyt, nyt taas kaikki on uudelleen ajautumassa kaaokseen ja seurueemme henki on totuttuun tapaan uhattuna.
 • Kumma kun samoja vihollisia saa aina nitistää yhä uudelleen ja uudelleen, monesko kerta tämä jo oli Ironicuksen suhteen...
 • Sarevokkikin on taas mukana kuvioissa, jouduttiin jopa tekemään diili sen kanssa että päästiin pois jostain ihmeloukosta. Nyt Sarevok on taas elävien kirjoissa, taitavat "Vokin" tavat jatkua entisellään...
 • Ja mistä näitä Bhaalin jälkeläisiäkin oikein tulee?
 • Jokin juoni meidän päämme menoksi on taas menossa arvatenkin...


Ensimmäisen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 233 9 % 656398 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 159 6 % 461907 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 418 17 % 1942918 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 772 32 % 3361976 34 % Lohikäärme
Rasaad 619 25 % 2801132 28 % Bodhi
Neera 211 8 % 544476 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 31 132 -2 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), Kuo-toan-vasama (2d6) -1 6-16 1
Haran Marmorituli 29 130 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 0 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 23 168 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -10 19-30 2,5
Gopar Hurmenyrkki 27 212 -12 Antautumattoman kirves +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -13, -13 22-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 29 112 -11 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -7 13-32 4
Neera 22 52 -3 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 4 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 262535 kultapalaa.

Toinen peli-istunto: Palkkionmetsästystä, vankilan, parakkien ja viemäreiden siivousta

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Lepäsimme raivoisan pommituksen keskellä, onneksi saimme nukuttua sikeästi.
 • Selvitimme kirjavarkautta, katulapset olivat syyllisiä, tunnustivat viidestä kultapalasta, aluksi vaativat tuhatta.
 • Kuulemma tavernassa työnantaja, joka taas tunnusti, mutta vaati kirjaa vastaan teleportaatiokääröä.
 • Kirjastonhoitaja Lasarus antoi käärön mielellään, tosin kertoi samalla, että kaupungin piirittäjät ovat estäneet teleportaation ja yritys johtaa kuolemaan.
 • Kääröä vastaan saimme taikakirjan, mutta varoitimme myös varasta käytön vaaroista.
 • Kirjakaupasta sai vihdoin ostettua pari tarvitsemaani kääröä, sekä pullosäilön, pitämisen säkin, tulelta suojaavan sormuksen sekä liikkumista nopeuttavat saappaat Neeralle.
 • Vain Rasaad on ilman identtisiä lenkkisaapikkaita, tosin mokoma juoksee ilmankin riittävän nopeasti. Selkeästi todella harvinaisia mahtiesineitä, tosin eivät nopeuta hyökkäyksiä.


 • Kaduilla yritettiin taisteluistakin huolimatta rähinöidä, yllättäen rähinät loppuivat kun rähinöitsijöille sanoi, että olen Bhaalin jälkeläinen. Kaikki vain juoksivat kirkuen sisälle. Ihme ettei taivaalta jatkuvasti satavilla tulipalloilla ollut yhtä hyvää vaikutusta.
 • Menimme tutkimaan vankilaa, jotain haamuja ja vampyyrejä oli tyrmät pullollaan, jostain syystä kokoajan oli hieman loppuunimetty olo.
 • Haamun pään ja Goparin havaitseman kaulakorun ansiosta saimme sen haudanlepoon, tosin pyhän veden avustamana. Palkkioksi saimme maagintaikoja lisäävän pikkukiven.
 • Vampyyrit hyökkäilivät salaovista ja muuttuivat rotista ja lepakoista kimppuumme hyökkääviksi verenimijöiksi. Yksi vampyyri halusi jutella Goparille mutta lopulta kävi kuitenkin kimppuun.
 • Juttelimme eräälle Bhaalin jälkeläiselle, joka kertoi kauhutarinoita Gromnirin hulluudesta. Päätimme perääntyä takaisin kaupunkiin etenemättä linnan tyrmiin.
 • Kaupungissa tutkimme vielä parakkeja ja muita rakennuksia, jostain syystä Gromnirin palkolliset eivät tykänneet Goparista, vaan Neeran piti kuihduttaa heidät. Saimme kuitenkin parakeista avaimen viemäreihin, joita lähdimme tutkimaan seuraavaksi.
 • Viemärit olivat pullollaan vihamielisiä örkkejä, harmaakääpiöitä ja ties mitä epäkuolleita otuksia. Selvisimme kuitenkin suhteellisen helposti niistä ja oudoista vauhkoontuneista mumisijoista sisälle linnan kellariin. Taistelujen tuoksinnassa vastaamme tuli myös sekoittavia hurjimuksia, jolloin Haran ystävällisesti heitti minulle sekaannuksilta ja mielenmuutoksilta suojaavan kilven.
 • Kellarissa odotti aarteita arkuissa ja puoliörkkipuolijättisotureita, kuulemma olivat eliittiä, joskin eivät kauaa taistelua kestäneet. Suurin ongelma olikin outo tusinataikuri, joka onnistui pysäyttämään ajan ja jumittamaan Ragnarin aiheuttamalle tälle järjettömän seisokin. Lopulta tajusin soittaa muusikoille suunnatulla harpulla erittäin huonoa musiikkia, joka palautti miehen taistelukuntoon.
 • Tusinataikuri valitettavasti alkoi laulaa musiikin säestyksellä niin kauhistuttavasti rääkyen, että Neera tipahti kuolleena maahan äänen kuultuaan. Jouduin herättämään hänet taistelun tuoksinnassa Paladiinin rannesuojilla, jotka Cespenar oli minulle tehnyt... Outoa että alempien tasojen otus viitsi vain pyhillesotureille suunnattuja esineitä väkertää. Onneksi neuvokkaana palkkionmetsästäjänä pystyin vakuuttamaan esineelle olevani suuri pyhä palkkionmetsästäjä ja kas kummaa ne toimivat!
 • Kaikesta sekasotkusta huolimatta Neera selvisi henkihieverissä lopun taistelua hengissä. Linnan tyrmä oli vielä täynnä ansoja ja vankeja, jotka vapautimme.
 • Linnaan nousimme portaita, jossa meitä odotti taas typeriä taikureita ja tusinasotilaita. Valitettavasti tämäkin taikuri oli opetellut mahtitaikojen lomassa epävireistä laulamista, ja vasta henkiinherätetty Neera menetti jälleen elintahtonsa. Onneksi Haran innoissaan päätti heilutella sauvaansa Neeran ruumiin päällä, kunnes tämä nytkähti kauhuissaan jälleen eloon, jostain syystä jälleen ilman vaatteitaan ja varusteitaan.
 • Viimein pääsimme itse Gromnirin puheille, tosin Melissan oli ehtinyt ensin. Gromnir meinasi, että Melissan huijaa kaikkia Bhaalin jälkeläisiä ja juonee meidän päänmenoksemme. Lisäksi hän nimitteli minua salamurhaajaksi, vaikka verhojen takaa koitin huudella olevani PALKKIONMETSÄSTÄJÄ! Jostain syystä huudot kantautuivat kuuroille korville ja Gromnir päätti surmauttaa meidät suoraan.
 • Gromnirilla tuntui olevan mahtavia liittolaisia, kaksi taikuria ja muita apureita. Edelliskerrasta oppineena Neera päätti kutsua mahtavan ylempien tasojen olennon auttamaan. Haran yritti samaa, mutta epäonninen yritys päätyi poistamaan miehen lähes kokonaan pelistä.
 • Lopulta taistelu oli ohi ja Haran sai jälleen kehonsa hallintaansa, joskin tällä tuntui olevan outo kiire pois kehostaan jälleen.
 • Keräilin taistelukentän tavarat reppuuni samalla kun Melissan ryntäsi huutaen saliin, vaatien että sopisimme asiat. Jouduin selittämään keskustelujen epäonnistuneen ja kyselin mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.
 • Kuulemma pitäisi voittaa voittamaton tulijättiläinen, joka on myös Bhaalin lapsi. Voittamattomuuden salaisuus piillee jossain suolla tai vuorien kätköissä temppelissä. Sinne siis pitäisi yrittää, tosin hieman epäilyttävän peittelevä Melissan oli tietojensa suhteen. Hän ei myöskään antanut minun siirtää hädänalaisia omaan ulottuvuuteeni suojaan tai sen kautta muualle.
 • Kävimme kaupungin vartijoiden puheilla, heitä ei näyttänyt paljoa kiinnostavan rikosten selvittely, joku tosin oli päästänyt viholliset kaupunkiin. Kuulustelimme syylliseksi väitettyä, joka vakuutteli syyttömyyttään.
 • Itse todistajana toiminut kreivitär tunnusti kahden kesken, että hänen poikansa henkeä uhataan ja syyllinen on paikallinen kauppias. Haranilla oli kuitenkin kiire muualle ja meitä väsytti, joten siirryimme majataloon. Oikeus ja palkkiot voinee hetken odottaa.
 • Päätin vierailla vielä hovimestarini luona esittelemässä uusia löytöjäni ja tämä yhdisteli jälleen tavaroita.
 • Mahtavasti lumottu taistelusauva syntyi jostain syystä kypärästä ja heikommasta sauvasta, tosin näin mahtavia esineitä harvoin tulee vastaan. Paremman puutteessa se annettiin Neeralle.
 • Cespenar paransi myös Neeran suojaavaa viittaa, antaen tälle mahdollisuuden näkymättömyyteen ja liikkeiden nopeutukseen kerran päivässä. Muutostyöt osoittautuivat kuitenkin melko hintaviksi.
 • Ragnar selkeästi oli opetellut käyttämään äpärämiekkoja, joten annoin Cespenarin tehdä mahtavasti loihditun demoneja ja epäkuolleita kurmottavan miekan. Tosin inkvisiittorin mahtimiekka on edelleenkin voimakkain ase, ehkä Neeran hieronta- ja taistelusauvaa lukuunottamatta.
 • Voimakkaita pikkukiviä tuntuu löytyvän lähes kaikkialta, myös suurmestarin nahkapanssari löytyi jossain vaiheessa. Liikenopeutta lisäävä suojus ei vain toimi nopeussaappaiden kanssa yhtä aikaa, joten se osoittautui varsin turhaksi.

Ragnarin kommentoinnit:

 • Neeralla oli poikkeuksellisen paljon ongelmia hengissäpysymisen suhteen, onneksi Haran antoi tekohengitystä.
 • Toisaalta itsellänikin oli pitkästä aikaa ongelmia tusinamaagien kanssa kun ei oikein ajatus kulkenut ja tapahtui jopa täydellinen jäätyminen, kuten monille muillekin seurueemme jäsenille pääsi käymään. Vastaaviin seisauksiin tarvinnee varautua myös jatkossa.
 • Neera sai sentään paremman sauvan käyttöönsä, mahtoi edellinen jo kyllästyttää...
 • Gopar ei juuri kuluttanut aikaa jaaritteluihin vaan meni yleensä suoraan asiaan. (ei liity edelliseen kommenttiin, kai!?)

Toisen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 248 9 % 694748 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 169 6 % 475587 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 434 17 % 2004533 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 804 31 % 3560046 34 % Lohikäärme
Rasaad 642 25 % 2926682 28 % Bodhi
Neera 222 8 % 564961 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 32 134 -5 Angurvadal +4 (Lumottu pitkämiekka +4) 6 12-19 1
Haran Marmorituli 29 130 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 0 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 24 171 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -10 19-30 2,5
Gopar Hurmenyrkki 27 212 -11 Aikojen varsta +4 (Lumottu varsta +4), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -14, -13 24-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 30 114 -12 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -7 13-32 4
Neera 23 63 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 4 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 305980 kultapalaa.

Kolmas peli-istunto: Rikollisten juonien selvittelyä ja Thayn johdon siistimistä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Käytiin puhuttelemassa kauppiasta, joka kuulemma pitää kreivittären poikaa vankinaan.
 • Kaunopuheinen kaveri, vakuutteli oikean syyllisen olevan kaupungin taistelumaagi. Ragnar tarkisti kaunokielen asennetta, pahalta vaikutti.
 • Kävimme taistelumaagin juttusilla, sanoi syytösten olevan perättömiä ja pojan olevan jossain pahan Kiseriksi kutsutun kauppiaan talossa.
 • Ragnar tarkisti taistelumaaginkin asenteen, ei ainakaan ilkeämielinen ollut, ellei sitten jollain erityisellä ollut vuorattu taikurin kaapu.
 • Kauppias oli poistunut kaiketi talostaan, varmistelin huoneen kerrallaan, kunnes siirryimme kellariin. Kellarissa kauppias odottikin salamurhaajatovereidensa kanssa.
 • Taistelu loppui lyhyeen ja pääsin jälleen tutkimaan kaappeja, tällä kertaa löytyi jotain tähtiputousmetallia. Yksi taisteluvelho piilotteli salaoven nurkan takana, mutta ei selvinnyt pitkään inkvisiittorin käsittelyssä.
 • Kaapattu poika löytyi ja kreivitär tarjosi palkkion.


 • Kävimme hovimestarini juttusilla, joka takoi Haranille tähtiputousmetallista voimakkaasti loihditun sähköisen taistelunuijan. Ase ei kyllä ollut läheskään yhtä kova nuija kuin käyttäjänsä.
 • Goparille ei kelvannut lepääminen jumalaisella luksustasollani alempien tasojen poimuissa, vaan vaati rottien täyttämää majatalomajoitusta. Eipä siinä oikein vaihtoehtoja ollut, joten palautin ryhmämme Saradushiin. Ei raivoavaa barbaaria viitsi turhan takia suututtaa, vaikka kuinka jumalten veri virtaisi suonissani. Puolijumala jos toinenkin on tainnut tuta Goparin vihan.
 • Majatalossa päätin juoman älyn voimin auttaa veljeä hädässä ja pelotin taikakääröllä miehen matkoihinsa, lopuksi siemailin juomia baaritiskillä, ennen kuin pulitin rahat huoneesta. Tämänkin palkkiorahan olisi voinut säästää.
 • Neera valmisteli hätätilanteita varten jälleen taikoja, joista toivottavasti olisi enemmän hyötyä kuin viimeksi.
 • Lopulta lähdimme matkaan Saradushista taskutasoni kautta, päätyen jonkin metsän laitamille. Pahan tulijättiläisen palkolliset teurastivat kauppakaravaania, jonka puolustamiseen jouduimme osallisiksi.
 • Neeralle saapui viesti joltain linnulta, kuulemma on aina harrastanut lintujen kanssa juttelua, tosin eipä ole ennen tullut huomattua. Kuulemma Thayn punaiset maagit majailevat lähistöllä, joten päätimme asettaa heille ansan.
 • Pelastetun kauppiaan varastoista löytyi esineitä ja mies otti mielellään tuhotun sotilasjoukon varusteet tarjoten kultapalkkiota.
 • Tutkimme vielä lähistön soturien varalta, Rasaadin päätyessä halimaan jälleen karhun hengiltä. Vihollisiakin tuntui majailevan joka puskassa rivisotilaista taisteluvelhoihin ja Taloksen pappiin.
 • Viimein suuntasimme kohti Neeran mainitsemaa aukiota ja katalia punavelhoja. Valitettavasti matkalla meidät väijyttikin jotkin Sharin palvojat, jotka halusivat Rasaadia hengiltä. Erään kuolleen pimeyden kätyrin taskusta löytyikin kartta jonnekin kääpiöiden kadotettuun asujaimistoon, jota yksissä tuumin päätimme tutkia, kunhan ehdimme.


 • Saavuimme viimein aukiolle, asetin ansoja väijytystilanteen varalta ja Neera taikoi villisti houkutellakseen punamaagit paikalle.
 • Mokomat saapuivatkin suurella joukolla, rivisotilaiden kävellessä suoraan ansoihini. Villimagiametsästäjien pomo valitettavasti karkasi nopeasti taistelusta, oudosti vetäen meidätkin mukanaan Thayhin villillä magiallaan.
 • Jouduimme keskelle areenataistelua gladiaattorien ja käärmeihmisten keskelle. Taistelu osoittautui todella haastavaksi, vahinkoa jaeltiin nopeammin kuin pappimme ehti parantaa, Ragnar tyrmistyi käärmeistä niin pahasti, että oli heittää henkensä.
 • Tapahtuman selostaja ohjasi meidät taukotiloihin areenalta, jossa vaikutti olevan useita kauppiaita. Paikalle ilmaantui myös nekromantian suursulkiiri ja kuollut fakiiri Szass Tam, joka tarjosi meille ystävällisesti tehtävää villin thaylaismaagin pysäyttämiseksi. Kuulemma villimagia ei sovi Thayhin ja Neeran nemesis olikin jonkun Tamin vastustajan kätyri. Mukava vaihtoehto oli kuulemma kuolema tehtävän vastaanottamiselle, enkä viitsinyt alkaa Thayssä riehumaan julmien punapellejen kotikentällä.
 • Kävin kaupat läpi ennen lepoa ja tehtävän toimeenpanoa. Itselleni ostin näkymättömyyssormuksen, parannussormuksen sekä kuolemataikuudelta, sähköltä ja kylmältä suojaavan Kalmotaikurin viitan.
 • Haranille ostimme sähköltä suojaavan ja salamoita viskovan kilven. Goparille löytyi vain uusi vyö, joka suojaa miekan ja kirveen iskuilta. En tiedä oliko miehen peltipöksyt pysyneet vain henkseleillä jalassa.
 • Myöhemmin vasta tajusin, että Rasaadille olisi voinut tarjota taikuudenvastustuskykyä lisäävän amuletin, mutta moinen koru jäi ostamatta.
 • Lepäämisen jälkeen isäntämme Szass Tam ystävällisesti lähetti meidät taikuuden siivin Neeran verivihollisen kartanoon, jossa puhdistimme paikan ensiksi vartioista.
 • Touhu oli melko veristä puuhaa ja ansatkaan eivät jostain syystä osuneet silmiini. Muutenkin meno yltyi sekasorroksi jähmetystaikojen sataessa taivaalta kuin vesi.
 • Harppuni ja Haran poisti jähmetyksiä minkä ehdimme, itsekin pysähdyin. Haran taas meni mykäksi emmekä voineet turvautua papin rukouksiin. Vartijoita ja velhoja tuntui ilmestyvän joka oven takaa, mokomat hörppivät pulloja ja juoksivat karkuun minkä ehtivät. Lopulta saimme päätettyä vartijoiden touhut ja talo hiljeni.
 • Jostain syystä talon keskellä olevassa puutarhassa villi punavelho vietti rauhaisaa juttutuokiota vartijakapteeniensa kanssa. Varovasti avasin keskipihalle johtavat lukot ja purin katalan ansan. Päätin juoda myrskyjättiläisen voimat takaavan juoman ja hiipiä velhon kimppuun ennen kuin mokoma ehtii aiheuttaa lisää kaaosta kaikkialle. Ystävällisesti iskin varjoista kirkkaasti liekehtivän miekkani kaikin ylimaallisten taikavoimieni takaa punavelhon viitan selustan läpi. Arvioin tosin iskuvoimani hieman väärin, sillä tunaritaikuri räjähti verisumuksi lihankimpaleiden lennellessä ympäri ennen niin vihreää puutarhaa.
 • Vartijakapteenit eivät arvostaneet ilmestymistäni verisumusta, vaan kävivät heti päälleni vahingoittaen raskaasti kehoani. Onneksi oven takana odotelleet toverini ryntäsivät apuuni itse keskittyessäni vain vasamien ampumiseen takalinjoista. Taistelu oli nopeasti ohi ja aloin ihmettelemään missä se kutsumisen kello olikaan, josta Szass Tam puhui. Onneksi muut huomasivat keskellä puutarhaa olevan kellon, jota harjaantuneet ansanetsintäsilmäni eivät vain jostain syystä rekisteröineet.
 • Palkkioksi suoritetusta tehtävästä isäntämme Szass Tam päättikin eliminoida meidät, jottei tieto hänen osallisuudestaan leviäisi. Valitettavasti emme suostuneet jättämään asiaa sikseen, vaan pistimme vastaan.
 • Thayn takapiru ja katala kalmovelho osoittautui erittäin haastavaksi vastustajaksi, jonka taikavarasto tuntui loputtomalta mahtitaikojen sataessa. Mies myös pyrki välttämään taikasuojien purkuja hinnalla millä hyvänsä, aika pysähtyi pariin otteeseen, kunnes lopulta Neeran oma ajanpysätysloitsu antoi toivoa epäkuolleen taikurin pysäyttämisestä.
 • Pian Neeran ja inkvisiittorimme työn tuloksena velho joutui puolustuskannalle, toivoen meidät matkoihinsa. Eikä mitään lopulta saatu palkkioksi. Sentään palasimme lähtöaukiollemme ja sain keräiltyä thaylaisen partion tavarat pitämisen säkkeihini. Käväisin kotiulottuvuudessani tekemässä Cespenarin avustuksella myrkyiltä ja selkäänpuukotuksilta suojaavan tosinäkemisen hupun, ennen kuin palasin tuhotun kauppakaravaanin kauppiaalle myymään Thaysta tuodut rihkamat ja parannuspullot kohtuullista noin 150 tuhannen kultapalan taskurahaa vastaan. Kummasti kauppiailla tuntuu kultaa kirstuissa riittävän.

Ragnarin kommentoinnit:

 • Melko mahtimaageja vastassa, ei enää edes miekkani pysty purkamaan vastustajan taikaa joka iskulla. Lisäksi tuntuvat vihollisten taiat tehoavan liiankin hyvin, minkä seurauksena seurueemme edesottamukset olivat ajoittain melko jähmeitä.
 • Irenicus ja Sarevok olivat omasta mielestään koviakin? Punavelhojen keskuudessa samantasoisia tyyppejä käytetään näköjään kamaripalvelijoina.
 • Harmi että se Szass Tam pääsi livahtamaan, oli taas melkoiset hulinat menossa...
 • Seurueella alkaa olla jo niin paljon kultaa kerättynä, että lohikäärmeetkin varmasti jo haluaisivat lyötäytyä mukaamme.

Kolmannen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 258 9 % 766048 7 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 173 6 % 488887 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 449 17 % 2114083 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 835 31 % 3734396 34 % Lohikäärme
Rasaad 667 25 % 3052207 28 % Bodhi
Neera 234 8 % 607361 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 33 136 -2 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), kuo-tuan vasama -1 6-16 1
Haran Marmorituli 30 132 -10 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 1 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 9
Ragnar 24 171 -6 Sydänetsijä +3 (Lumottu pitkäjousi +3), läpäisyn nuoli -12 7-12 3,5
Gopar Hurmenyrkki 28 215 -11 Aikojen varsta +4 (Lumottu varsta +4), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -14, -13 24-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 30 114 -12 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -7 13-32 4
Neera 23 63 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 4 6-9 1

Palkkiokultapussin sisältö: 460283 kultapalaa.

Neljäs peli-istunto: Sharin palvojien palvausta ja älykääpiöiden auttamista

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Tutkittiin johtolankaa Sharin palvojien sijainnista, etsiydyttiin kääpiölinnakkeen lähelle.
 • Vihainen kääpiö haasteli Goparille, päädyttiin leiriin, jossa vaadittiin räjähdyksiä pullossa, suolaa ja viinaa.
 • Muisti pätki rankasti, olikohan alkoholihuurujen syy, sharilaiset eivät kuritusta juuri kestäneet.
 • Heikkopeikkokääpiöt olivat kokoajan tiellä ja kun yritimme toimia viisaasti Rasaad vain juoksi etunenässä raivoten ennen järkeviä valmistautumisia.
 • Rasaad vaihtoi ketteryyttä auttavat hanskat vahinkoa tekeviin hieman huonolla menestyksellä.
 • Varjoulottuvuudessa kävimme vierailulla, mutta palasimme takaisin lepäämään. Varjoja tuntui tunkevan joka nurkasta, luolat kuhisivat muita petoja ja kääpiöiden vartioitu leirikin oli täynnä karhuja.
 • Itse kääpiölinnoituksessa oli paljon taikapulloja kuin vettä hörppiviä sharilaisia, sekä jokin taikaesinehuone, jossa tavarat tuhoutuivat ennen kuin pääsin tutkimaan.
 • Löysimme voimakkaan suojaavan viitan, jonka annoimme lopulta Goparille, jonka resuinen haiseva viemärirätti heitettiin Haranin hartioille. Silti viitaksi liian loistokas ryhmämme papille.
 • Rasaad otti Sharin palvojien tekemän munkinpäähineen, joka suojaa sekoilulta, siunaa käyttäjänsä ja antaa mahtivoimat muutaman kerran päivässä.
 • Paikan tutkiminen oli melko hohdotonta palkkioesineiden keräilyä, ei edes järkeviä kääpiöesineitä löytynyt.

Neljännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 261 9 % 781048 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 191 7 % 529967 4 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 461 17 % 2158383 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 858 31 % 3839966 34 % Lohikäärme
Rasaad 689 25 % 3258927 29 % Bodhi
Neera 242 8 % 658011 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 33 136 -3 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), kuo-tuan vasama 0 6-16 1
Haran Marmorituli 30 132 -16 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 1 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 24 171 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -10 19-30 2,5
Gopar Hurmenyrkki 28 215 -13 Aikojen varsta +4 (Lumottu varsta +4), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -14, -13 24-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 31 116 -10 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -8 17-36 4
Neera 23 63 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 4 6-9 1


Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Rasaad 16 (20) 16 14 11 14 14

Palkkiokultapussin sisältö: 462029 kultapalaa.


Viides peli-istunto: Varjotason varjoissa, suometsätemppelin siimeksessä ja laavatemppelin laduilla

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Putsattiin vallattu kääpiöasumus Sharin palvojista, niin ulkoa kuin sisältäkin.
 • Varjotasolle eksyttiin, siellä Haran vain puhkui ja puhalsi varjot kumoon.
 • Palkkionmetsästyspuukotin palavalla miekalla selkään outoja vastuksia, jotka eivät reagoineet, lopulta kaveritkin tulivat hakkaamaan, kestävää porukkaa.
 • Rasaad lopulta herätti vastukset transsista, toinen niistä olikin varjolohikäärme.
 • Koko taso vaikutti romahtavan niskaan, joten häivyimme, suostuttelun jälkeen Rasaadkin poistui henkihieverissä paikalta.
 • Palkkioksi saimme 7500 kultapalaa. Hui kauhistus mikä omaisuus. Palasin myymään sharinpalvojien roskaesineet kauppiaalle keskelle teurastettua karavaania, jostain mies kaivoi esiin taas satojatuhansia kultapaloja.


 • Lähdimme metsään, joka kyllä vaikutti suolta, jokin Gorionin haamu koitti väitellä, mutta olikin jokin ilkeä henki. Haran vain nauroi ja puhalsi henget helvettiin.
 • Ehkä Haranista joskus vielä kehittyy jotain hyödyllistä ryhmämme hyväksi, vaikea kyllä uskoa.
 • Temppelissä oli hullu papitar, joka kertoi tarvitsevansa omansa ja puolitulijättiläispoikansa sydämet, jotta tästä voi tehdä vahingoittuvan.
 • Lähdimme siis tulijättiläisten majapaikkaan Marssivuorille, tulijättiläisiä tuntui hiipivän maan täristessä huomaamattomasti joka pikkukiven takaa. Myös Bhaalin jälkeläisiä tuntuu olevan muodossa jos toisessa, vastaan tuli niin heikkoja yksilöitä, että ihmetytti miksi Bhaal on nähnyt vaivaa siementään kylväessä moisiin otuksiin.
 • Pirullisia tuli- ja laavanasoja ja vihollisia tulijättiläisten majapaikka vaikutti olevan täynnä, kokoajan henkistä väsymystä iski papin parannuksista huolimatta. Neera ja Rasaad olivat vaikeuksissa henkensä kanssa.
 • Mutkien kautta ja laavalammikoissa kylpemisen jälkeen vihdoin taisimme saada temppelissä etenemistä haittaavat voimakentät kumottua.

Viidennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 264 9 % 797048 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 241 8 % 745427 6 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 474 16 % 2311033 19 % Balor
Gopar Hurmenyrkki 887 31 % 4116616 33 % Lohikäärme
Rasaad 707 25 % 3423427 28 % Bodhi
Neera 246 8 % 715511 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 34 138 -3 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), kuo-tuan vasama 0 6-16 1
Haran Marmorituli 31 134 -11 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu sotavasara +3) 1 12-18 (+8 jättiläisiä ja jättejä vastaan) 1
Ragnar 25 174 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -11 21-32 2,5
Gopar Hurmenyrkki 29 218 -13 Antautumattoman kirves +3 (Lumottu taistelukirves +3), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -13, -13 22-29, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 32 118 -12 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -8 14-33 4
Neera 24 64 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 4 6-9 1


Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Ragnar 20 (22) 18 18 10 13 18
Rasaad 16 (20) 16 (18) 14 11 14 14

Palkkiokultapussin sisältö: 691645 kultapalaa.

Kuudes peli-istunto: Sydäntulitemppelin pelkurijättiläiset ja peili-Berduin

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Syvemmällä tulisessa temppelissä oli lisää laavaa ja tulijättiläisiä. Rojua kerääntyi, mm. 2 sydäntä.
 • Ragnar haastoi tulen elementaalitason ruhtinaan kaksintaisteluun, Neera avusti sammuttamalla mokoman liekit.
 • Cespenar paransi Goparin kirvestä, onneksi ei hajonnut koko ase. Nyt se on melko mahtava, tiputtelee satunnaisesti vastustajan päitä, vaikka löisikin varpaaseen.
 • Sydämillä paha papitar teki taikansa, mutta lopulta hyökkäsi kimppuumme. Jostain syystä ansat hoitivat petturin hengiltä.
 • Lepäsimme tasollani, ennen kuin suuntasimme kohti taistelutannerta. Kauppiaallekin kelpasi taas roinat.
 • Sotureita ja jättiläisiä tuntui ilmestyvän kuin tyhjästä. Suunnitelmamme eivät oikein pitäneet, lopulta Ragnar haastoi Yaga-Shuran kaksintaisteluun, mutta perääntyi.
 • Jättiläinen lähti pian karkuun kun huomasi olevansa haavoittuvainen ja palasi joidenkin kavereidensa kera.
 • Mokoma Bhaalin jämä tuhoutui nopeasti ja tämän seuralaiset katosivat. Itse jouduin takaisin taskutasolleni juttelemaan jumalten lähetille jotain lapsuustraumoista.
 • Haran sai jätiltä itselleen sopivan haarniskan, joka paransi ketteryyttä. Goparille annoin jätin käsistä kääpiöllekin sopivan sotavasaran. Itselleni nyysin kilven.
 • Melissan ilmestyi valittamaan, että kaupunki on tuhottu ja jotain muita sisaruksia pitäisi listiä ja kuulemma koko maailma on nyt minun perässäni palkkiota metsästämässä.
 • Mitä pahaa muka olen tehnyt?
 • Käväisimme sitten taskutasollani oudossa laavahuoneessa, jossa oli perustallaajien lisäksi peiliminä ja Sarevokin kätyrit. Jostain syystä pidin ajanpysäytyslaavakylvystä Neeran epäonnistuessa hyödyntää taikojaan. Onneksi Gopar hoiti pahan kaksoisolentoni hengiltä ennen kuin mokoma päätti minun päiväni. Haranin nopeutuksen öljy auttoi tiukasta tilanteesta.
 • Lopulta sain parantavia lähteitä laavalammikoiden tilalle, valitettavasti laavalammikot tuntuivat toimivan säännöllisemmin.
 • Cespenar yhdisteli jälleen esineitä, kovia kiviä loputtomasti tiputtavan säkin ja hilparin, jolla pitäisi tippua päät.
 • Matkan pitäisi jatkua jonnekin keitaalle ja luostarikaupungin katveeseen, saa nähdä mitä tästäkin tulee.

Kuudennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 271 9 % 833698 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 243 8 % 777427 6 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 487 16 % 2472383 19 % Imix (Tulen elementaaliruhtinas)
Gopar Hurmenyrkki 911 31 % 4340916 34 % Lohikäärme
Rasaad 720 25 % 3569077 28 % Bodhi
Neera 247 8 % 715511 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 35 140 -6 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), kuo-tuan vasama 0 6-16 1
Haran Marmorituli 32 136 -12 Myrskytähti +5 (Lumottu sotanuija +5) 1 14-19 (+1-6 sähkövahinkoa) 1
Ragnar 26 177 -6 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -11 21-32 2,5
Gopar Hurmenyrkki 30 221 -13 Antautumattoman kirves +5 (Lumottu taistelukirves +5), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -15, -13 24-31, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 33 120 -12 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -8 14-33 4
Neera 25 65 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 5-8 1


Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Haran 18 (19) 17 (18) 19 9 22 8
Gopar 18/00 (25) 18 20 (21) 7 10 6

Palkkiokultapussin sisältö: 707365 kultapalaa.

Seitsemäs peli-istunto: Aavikkokaupunki täynnä ongelmia

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Ei vahvasti mene Tethyrin valtiolla, Saradushin tuho oli laitettu syykseni ja päästäni on luvattu sadantuhannen kultapalan palkkio, vain irrotettuna.
 • Jostain syystä paikallinen armeija kenraalin johdolla oli laitettu palkkioita metsästämään, valitettavasti jouduimme asevoimia harventamaan.
 • Päädyimme Amkethran pieneen aavikkokylään, jota vartioi suuri luostari. Paikallinen luostarinpää vaikutti varsin nuivalta tyypiltä, kertoi meille kyllä Bhaalin jälkikasvun pesäpaikkoja.
 • Kaupungissa luostarin palkkasoturit ja munkit vain heikensivät asukkaiden asemaa, muutamaan kahakkaan jouduimme ottamaan osaa.
 • Paikallista hautuumaata riivasi myös epäkuollut taikuri, josta hommauduimme eroon suurempia kyselemättä, erään matkalaisen murheeksi.
 • Satatuhatta kultarhaa olisin saanut Neeran lahjoittamasta mekaanisesta linnusta, mutta jostain syystä kieltäydyin kokemusta rikkaampana.
 • Tethyrin armeijan ja palkkasoturien tarvikkeiden myynnistä sai sentään hieman rahaa, tosin jälkeenpäin huomasin, että paikallinen majatalonpitäjä olisi tarjonnut paremmat palkkiorahat tavaroista.

Ragnarin kommentit:

 • Tuntuu siltä että kaikilla on täällä omat armeijat ja kaikki taistelevat kaikkia vastaan.
 • Me emme mitään armeijoita edes tarvitse, pelkästään Gopar vastaa helposti yksinkin sataa perussolttua...
 • Mielenkiintoista että satatuhatta kultakolikkoa ei Berduinille nyt kelvannut vaikka yleensä hän on usein ollut kovin tarkka saamiensa palkkioiden suhteen, mitä lie taas Neeran kanssa menossa...

Seitsemännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 278 9 % 869498 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 247 8 % 797327 6 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 494 16 % 2502133 19 % Imix (Tulen elementaaliruhtinas)
Gopar Hurmenyrkki 926 31 % 4419361 33 % Lohikäärme
Rasaad 739 25 % 3674127 28 % Bodhi
Neera 269 9 % 781776 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 36 143 -6 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), kuo-tuan vasama 0 6-16 1
Haran Marmorituli 33 138 -12 Myrskytähti +5 (Lumottu sotanuija +5) -2 14-19 (+1-6 sähkövahinkoa) 1
Ragnar 26 177 -7 Carsomyr +5 (Lumottu kahden käden miekka +5) -11 21-32 2,5
Gopar Hurmenyrkki 30 221 -13 Antautumattoman kirves +5 (Lumottu taistelukirves +5), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -15, -13 24-31, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 33 120 -12 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -8 14-33 4
Neera 25 65 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 874979 kultapalaa.

Kahdeksas peli-istunto: Pimentohaltioita, hämähäkkejä ja outoja kääpiöitä

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Salakuljettajilla oli jotain ongelmia munkkien kanssa. Palkkioksi sai ostaa niiltä tavaraa, Gopar sai paremman heittokirveen.
 • Oudolla aukiolla metsäneläimet suuttuivat kun Neera ja Ragnar tutkivat niiden magiansuojautumiskykyä, olivatkin pimentohaltioita.
 • Tunnelit kuhisivat mokomia maanalaisia suippokorvia, kuten myös heidän orjiaan ja lemmikeitään. Tavaraa satoi suorastaan.
 • Jostain syystä Gopar alkanut näyttämään heikkenemisen merkkejä, ettei vain voimakas kirves imisi miehen kestävyyttä.

Goparin mietelmät:

 • Aseista paras tähän asti, Antautumattoman Kirves on vihollisil paha rasti,
 • Kilvistä ei oo hyötyy, niin kovaa ei löydy et ei läpi sais lyötyy,
 • Päät täl helpost halko, kahtii menee ku herneen palko,
 • Haittapuolen Berduin äkkäs tosin, perimätiedon ansiosta osin,
 • Kirves myyttinen kantajansa elinvoimaa imee, entiset omistajat kiroo sen nimee,
 • Enpä vielä tunne eroa, mut kestävyys alkaa kantaa veroa,
 • Niinkö siinä käy, et kun yhden demonin palasiks lyö, onkin aika viettää kuninkaallises sviitis yö,
 • Hotellin ovel jonoo kertyy, lordit seikkailijoilt apua kysyy, mut huoneestain vaan kuorsaus raikaa, unimyssy ei päästä lähe ennen päivällisaikaa,
 • Tarviiko alkaa saunatarviketta esiin kaivaa, nelipäistä Aikojen Vastaa,
 • Tai kokonaa vasaroihin vaihtaa, epäkuolleet tätä yhtä kaihtaa,
 • Voipi olla nää murheet ennenaikaisia turhan, kun kilpailu jatkuu jumaluudesta murhan,
 • Pian seurue tää joko maan mullissa matoja ruokkii, tai sit jumalten pirskeissä kuokkii

Kahdeksannen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 289 9 % 923618 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 260 8 % 878527 6 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 525 16 % 2709473 18 % Imix (Tulen elementaaliruhtinas)
Gopar Hurmenyrkki 995 31 % 4983001 34 % Lohikäärme
Rasaad 809 25 % 4227427 28 % Bodhi
Neera 292 9 % 899056 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 37 145 -6 Tulihammas +4 (Lumottu kevyt varsijousi +4), kuo-tuan vasama 0 6-16 1
Haran Marmorituli 34 140 -12 Myrskytähti +5 (Lumottu sotanuija +5) -2 14-19 (+1-6 sähkövahinkoa) 1
Ragnar 27 180 -7 Sydämenetsijä +3 (Lumottu pitkäjousi +3) -12 7-12 2,5
Gopar Hurmenyrkki 31 206 -13 Antautumattoman kirves +5 (Lumottu taistelukirves +5), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -15, -13 24-31, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 34 122 -12 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki) -8 14-33 4
Neera 26 66 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 5-8 1

Palkkiokultapussin sisältö: 860144 kultapalaa.


Yhdeksäs peli-istunto: Kalmotaikuri, heikkopeikkokohtaamisia ja puolipimentohaltia

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Rauhallisessa uumenalassa lepäsimme hetken, jonka jälkeen ryntäsimme kuokkimaan kalmomaagin bileitä.
 • Ansat aiheuttivat epäröintiä, mutta Neeran ajanpysäytys ja epäkuolleen taikurin suojien poisto helpotti tilannetta.
 • Goparin riimuvasara koitui luisevan velhon kohtaloksi.
 • Nurkat suorastaan pursusivat mahtiesineitä, joita hovimestarini kaipaili.
 • Kohtaamisten määrää ei oltu korvattu laadulla, mahtaileva pimentohaltiapapitar usutti meidät maan elementaaliprinssiä vastaan. Valitettavasti perustavanlaatuinen maaotus ei muuta kuin tärisyttänyt tannerta, joskin jälkijäristyksiä saimme kestää tämän tasolleen paluun jälkeenkin.
 • Itse haltiapapitar oli heikko, mutta tämän tarkkailija pesä-äiti-kumppani aiheutti katseellaan Ragnarin kuoleman. Tosin ylvästä paladiinia leikkien sain herätettyä pyhällä mahtiesineellä inkvisiittorin jälleen elävien kirjoihin.
 • Jokin pimeä haltiakapteeni halusi pääni seinälleen, joskin meille ennaltatutun tarkkailijakaverinsa suostutteluna päädyimme kaksintaisteluun. Join nopeuttavan pullon ja ammuin kapteenin täyteen lamauttavia vasamia, kunnes lopulta kunniakkaasti pilkoin jähmettyneen vastuksen palasiksi. Samalla tarkkailijan asettama lumous tuhosi kapteenin alaiset.
 • Seuraavaksi vastaamme tuli mielennylkijöitä, jotka olivat osittain epäkuolleita. Goparin vasaroille niistä ei ollut vastusta. Jokin mahtavampikin otus oli joukossa, muttemme edes huomanneet.
 • Päätin palata tasolleni tekemään mahtiesineitä, jostain syystä tässä yhteydessä Goparin mahtikirves imi taas raivopään elinvoimaa pysyvästi.
 • Hovimestarini taikoi miekkaani mahtavammaksi, suojaten minua elinvoimanvarastukselta ja nyt miekkani tekee minusta tulijättiläisen veroisen voimissani. Myös varsijouseni voimat paranivat.
 • Ragnarin jo ennestään voimakkaasti loihdittu miekka sai tehoaan lisää Tyrin silmäksi kutsutusta pyhästä kivestä. Miten alempien tasojen otus voi pyhiä esineitä käsitellä noin helposti ja osaa jopa parantaa niitä?
 • Rasaad sai parannetun sapelin, joka suojaa myös elinvoiman vientiä vastaan ja tarvittaessa lisää osumatarkkuutta huomattavasti.
 • Päätin antaa kukkulajättiläisen voimat antavan vyön Neeralle, koska tämä joutui epäluonnollisen painavien pullojen kanssa valittamaan jatkuvasti.
 • Viimein jouduimme taistelemaan Bhaalin mahtavaa puolipimentohaltiajälkeläistä vastaan. Mokoma päätti luoda itsestään patsaskopioita, joiden lisäksi taistelimme paikalle vähitellen ilmestyviä pimentohaltioita vastaan. Neeran kutsuma enkelimäinen otus avusti taistelussa huomattavasti ja selvisimme, vaikka Haran ja Gopar vahingoittuivatkin välillä melko pahasti.
 • Sain itselleni uuden loihditun kiven pääni ympärille, joka suojaa, lisää elinvoimaani ja parantaa vammoja lähes silmissä.
 • Kuten tavallista, Bhaalin elinvoiman vapautuessa jouduin taas tasolleni jumalten lähettilään juttusille. Tällä kertaa kohtasin jonkin version itsestäni, joka kertoi jostain ennustuksista.
 • Hallusinaatiosta vapauduttuamme poistuimme pimentohaltioiden päämajasta ja päätimme palata tasolle katsomaan mitä kummia siellä nyt tapahtuu.
 • Jokin viattomuudekseni itseään kutsuva otus halusi minun palaavan tilaan, jossa olin Kynttilälinnakkeessa ennen kaikkea kokemaani. Kun kieltäydyin, viattomuuteni muuttuihin Tappajaksi, Bhaalin ilmentymäksi. Nopeuspullon avulla kiersin voimakasta otusta muiden jakaessa vahinkoa. Haran heitteli jotain outoja valopalloja, jotka vaikuttivat jopa tehoavan.
 • Tasolta palattuamme taas kokemusta rikkaampana päätimme palata munkkien linnoituksen lähelle myymään pimentohaltia-armeijan varusteet hyvää palkkiota vastaan.

Yhdeksännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 294 9 % 981618 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 260 8 % 878527 5 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 536 16 % 2800473 18 % Imix (Tulen elementaaliruhtinas)
Gopar Hurmenyrkki 1019 31 % 5272001 34 % Lohikäärme
Rasaad 827 25 % 4437927 29 % Bodhi
Neera 292 9 % 899056 5 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 38 149 -7 Tulihammas +5 (Lumottu kevyt varsijousi +5) 0 6-13 1
Haran Marmorituli 35 142 -12 Myrskytähti +5 (Lumottu sotanuija +5) -2 14-19 (+1-6 sähkövahinkoa) 1
Ragnar 28 183 -7 Sydämenetsijä +3 (Lumottu pitkäjousi +3), tulinuoli -8 7-12 2,5
Gopar Hurmenyrkki 32 191 -12 Riimuvasara +5 (Lumottu sotavasara +5), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -15, -13 25-31, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 35 124 -14 Spektripolttomerkki +5 (Lumottu sapeli +5) -9 15-22 2
Neera 26 66 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5) 5 5-8 1
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Berduin 16) 17 16 14 12 19
Gopar 18/00 (25) 18 20 7 10 6
Neera 11 (19) 17 14 17 10 11


Palkkiokultapussin sisältö: 1178562 kultapalaa.

Kymmenes peli-istunto: Lohikäärmekylpylä, alihankintaa ja vierailevia jumaluuksia

Otteita Berduinin päiväkirjasta:

 • Heti lohikäärmeluolaa lähestyessä ilmestyi joku Draconis uhoamaan, ihmismuodossa.
 • Hänen kutsumansa näkymättömät otukset kävelivät ansoihini, muut hoitivat itse uhoavan otuksen.
 • Valitettavasti muuttui vielä lohikäärmeeksi, josta ei juuri vastusta ollut, valitettavasti Rasaad kuoli johonkin. Onneksi osaan leikkiä paladiinia paholaisapurini tekemien pyhien rannesuojien kanssa.
 • Lohikäärmeen luolaan pääsimme kanniskelemalla repussa ovella olleen lohikäärmevartijan päätä. Valitettavasti jotain outoja otuksia ja lammikoita oli vastassa.
 • Viimein löysimme lätäkön, jonne pystyi sukeltamaan, luuvihulaisia ja hengittämistä auttavaa litkua oli jälleen yhdessä altaassa.
 • Jonnekin kalaihmisten keskelle päädyimme lammikosta jossa hengityslitku auttoi, vangittuna oli munkki, joka antoi meille köyttä ja kuoli pois. Miehen käsi jostain syystä sopii parantamaan Rasaadin katanaa. No hovimestari saa murehtia miten mätänevä liha ja teräs yhdistyy ylivoimaiseksi aseeksi.
 • Kuulemma Baalin puolilohikäärmejälkeläistä vartioi jonkin taialla sidottu lohikäärme, jonka purkamiseksi ja ovien avaamiseksi tarvitsemme kääröä.
 • Köyden avulla pääsimme uudesta lammikosta luolaan, jossa odotti suuri kasa outoja silmiä ja muutama patsas. Neera siivosi silmämassoja edestämme, outoa oli meno.
 • Hullu velho kivettyneiden seikkailijoiden edessä kertoi omistavansa käärön sekoilujensa keskellä, mutta halusi jonkin tarkkailijan silmän. Kuulemma hommaan liittyisi pienten koiraotusarmeijoiden tuhoamista.
 • Muutimme patsastelevat seikkailijat takaisin lihaksi ja tarjosin heille työtä silmän etsimisessä. Vaikuttivat aika kokemattomalta porukalta, mutta päivien odottelun jälkeen mokovat kävivät päälleni ja tuhoutuivat hetkessä tappajan muodossa. Jostain syystä Ao päätti puuttua peliin ja tällä kertaa seikkailijat vain 100 kultapalaa vastaan luovuttivat löytämänsä kalsarit ja silmän. Ehkä vain hallusinoin unissani moisen outouden.
 • Velho antoi silmää vastaan käärön, tutkaillessani hullun maagin kokeita jostain syystä niistä sikisi silmiä lähes loputtomasti.
 • Lammikoissa räpiköityämme ja muutaman silmän lisää tuhottuamme päädyimme vartiolohikäärmeen luolaan, joka lupasi auttaa meitä eteenpäin kirouksensa purkamista vastaan. Tämän jälkeen otus mahtaili, mutta päätti häipyä vähin äänin.
 • Itse pääpedon luolassa meitä odotti jostain syystä jääsalamantereita, joita taisi muuallakin luolissa olla. Vahingossa varjoissa hiipiessäni yhden liukkaan jääniljakkeen perässä herätin Bhaalin lohikäärmejälkeläisen huomion ja jouduimme taisteluun. Tällä kertaa Gopar joutui taistelussa pahimman vahingon uhriksi, kun Neeran ajanpysäytysloitsu ei pysäyttänytkään lohikäärmeeksi muuttunutta vastustajaamme. Onneksi osasin jälleen leikkiä paladiinia ja Gopar pääsi mukaan kukistamaan pahiksia, tosin ilman vaatekertaansa. Neera punasteli sekä vaatetuksen puutetta että omaa osuuttaan raivopään ennenaikaiseen elinajan päättymiseen.
 • Lohikäärmeen kukistettuamme jääsalamanterit kai häipyivät, koska taas näimme näkyjä jumalten lähetiltä, tällä kertaa tulijättiläisveljeni haamu kertoi tarinoita viidestä suuresta sisaruksestani. Eipä muuta kuin että kusipäämunkki on myös Bhaalin sukua ja vaatinee pään poistoa jonkun toimesta.
 • Kerättyämme lohikäärmeen tavarat ja poistuessamme lohikäärmeluolasta itse Elminster tuli höpöttämään outoja, kuulemma tarvitsemme jälleen Saemon Havarianin apua. Mokoma lurjus.
 • Päätin pistäytyä katsomassa tasollani tilannetta, tällä kertaa bileitäni kävi kuokkimassa sekopäinen paha jumaluus Cyric, joka tiedusteli tilannetta ja usutti kätyrinsä kimppuumme.
 • Cyricin kätyrit olivat varsin onnettomia, mutta sain samalla syyn antaa hovimestarini takoa lihaa ja terästä katanaksi, lisäämään Neeran golemikirjaan sivuja ja Goparin aikojen varstaan sähköisän pään.
 • Kohtaloni tuntuu lähenevän loppuaan, toivottavasti saamme estettyä murhanjumalan jälkeläisten katalat suunnitelmat. Mitähän lopulta teen jos jumaluus kolkuttaa ovelle? Tähän mennessä seuralaiseni ovat seuranneet minua uskollisesti, mutta mitä moiset olisivat mieltä uudesta Palkkionmetsästäjien jumalasta? Voiko murhanjumaluudesta edes sellaista muodostaa? Kuolevaisenakin voi olla melko ikävää palkkioita metsästää, kun kaikki Elminsteriä myöden syyttävät minua maailman sekasorrosta, vaikka vain koitan siivota muiden murhanjumalan jälkeläisten sotkuja. Kiittämättömiä ovat, eivät edes palkkiota tarjoa kun heitä koitan auttaa. Palkkiota tarjoavat sen sijaan päästäni. Pitäisiköhän asettaa itse KAIKKIEN päistä palkkio ja kerätä ne? Ei kaiketi.

Kymmenennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 298 9 % 987618 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 263 7 % 884527 5 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 552 16 % 2901473 18 % Imix (Tulen elementaaliruhtinas)
Gopar Hurmenyrkki 1036 31 % 5477001 34 % Lohikäärme
Rasaad 842 25 % 4610927 29 % Bodhi
Neera 304 9 % 967056 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 39 151 -7 Tulihammas +5 (Lumottu kevyt varsijousi +5), kuotoan vasama 0 7-17 1
Haran Marmorituli 36 144 -12 Energiaterä -6 6-9 9
Ragnar 29 186 -7 Carsomyr +6 (Lumottu kahden käden miekka +6) -12 22-33 (+6 lisävahinkoa kaoottisen pahoja vastaan) 2,5
Gopar Hurmenyrkki 33 194 -12 Riimuvasara +5 (Lumottu sotavasara +5), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -15, -13 25-31, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 36 141 -12 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki +4) -8 14-33 4
Neera 27 67 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5), Aurinkokiviammus 5 12-15 1


Palkkiokultapussin sisältö: 1148616 kultapalaa.

11. ja Bhaalin valtaistuin -kampanjan päättävä peli-istunto: Palkkionmetsästäjäin jumalan korotus

Ote palkkionmetsästäjäin jumalan Berduinin pyhästä kirjasta: Ja niin viimeisinä Berduinin kuolevaisina päivinä, hän kohtasi suurta napinaa varsinkin siltä katalalta ja selkärangattomalta kääpiöpapilta, jonka nimi pyyhittäköön ikuisesti historian kirjoista. Berduin opetuslapsineen kohtasi katalan Balthazar-munkin tämän omassa pyhäkössään, ensin puhdistaen pyhällä vihalla tämän armeijat maailman kartalta ja keräten varusteista palkkiorahat paikallisessa majatalossa. Suuren palkkionmetsästäjän kunniakkuudella ja oveluudella petturipelle seivästäytyi omille portailleen joka puolelta ilmestyneisiin loihdittuihin keihäisiin. Viimeisen suuren Bhaalin jälkeläisen kukistuminen aiheutti suurelle palkkionmetsästäjyydellemme viimeisen kuolevaisen näyn, jossa tälle paljastettiin Melissanin kataluus ja suuri petturuus. Tämä entinen murhan ylipapitar aikoi itse jumaluudeksi varastetulla Bhaallin lasten elinvoimalla. Tämän pyrki Berduin pysäyttämään vaaroja karttamatta estämään.

Berduin palasi jälleen jumalaiselle kuolleen isänsä tasolle seuraajineen ja kohtasi murhan jumalan voimakkaimman ilmentymän, Hävityksen. Tämän suuret luumiekat aiheuttivat ongelmia ja teräsuojukset olivat vahingoittaa suuren tuhon ilmenemän kimppuun hyökkääviä, kunnes villi taikuri Neera poisti pedolta suojaukset ja siirtyi massatuhoamaan joka puolelta ilmestyviä luuaseita. Ragnar, Rasaad ja Gopar taistelivat raivoisasti omista haavoistaan välittämättä nerokkaan Berduinin jakaessa vasamia Tulihampallaan jatkuvalla syötöllä. Viimein suuri peto kaatui Ragnarin miekkaan ja seurue päätti levähtää ennen viimeisintä koitosta.

Levon jälkeen Berduin päätti kohdata viimein kuolevaisen kohtalonsa ja siirtyi itse Bhaalin valtaistuimelle, jossa itse Melissan uhosi varastettua Bhaalin elinvoimaa uhkuen. Itse jumalkokelasta vaikeammaksi vastukseksi meinasi osoittautua tämän manaama kuolonstyrankisilmä, mutta tämäkin katosi Melissanin kohdatessa pyörremyrskyn vimmalla aseitaan ja raajojaan huitovat Ragnarin, Goparin ja Rasaadin. Tämä katala murhan papitar pakeni takaisin Bhaalin elinvoiman virtaan jättäen Berduinille mahdollisuuden keskeyttää tämän prosessin tuhoamalla ilman ruhtinaan armeijoineen. Goparin mahtava vasara karkotti vampyyrituulet muiden moukaroidessa heikkoa tuulen herraa. Berduin antoi petturiseuraajansa parantaa loukkaantuneet ja itse ansoitti jumalatarpyrkyrin jalansijat, ennen kuin lopulta sulki hanat murhaesanssivirralta. Melissan uhosi jälleen, mutta kompastui suoraan nerokkaisiin palkkionmetsästysansoihin!

Sama toistui toistamiseen Melissanin paetessa esanssivirtaan ja kumppanusten tuhotessa sekä jään elementtiruhtinaan ja katkaisten esanssivirrat jälleen ansoitusten jälkeen. Jälleen Melissan uhosi ansoihin ja pakeni. Kolmas ja viimeinen toisinto johti alempien tasojen kataluuksien ja langenneen jumalten palvelijan tuhoon. Tällä kertaa Melissan jopa selvisi henkihieverissä ansoista, mutta joutui kohtaamaan ylivoimaisen Berduinin ja tämän mahtavien kumppanusten sekä heiveröisen papinulosteen hyökkäykset.

Jumalten lähetti palasi ilmoittamaan, että taistelu on ohi ja Melissan tuhoutuu lopullisesti, tosin Bhaalin jälkeläisenä Berduinin kohtaloksi tuli päättää itse jumalaisen elinvoiman kohtalosta. Neera ilmoitti suuresta palavasta rakkaudestaan Berduinia kohtaan, mutta alkoi selittelemään jostain katalista kissaeläimistä. Rasaad vannoi uskollisuuttaan, kuten myös Ragnar ja Gopar. Tämä katala ennen niin suuri uskottu petturi ja katala huijari saarnaaja selitteli ties mitä joutavia ja lähes sylki päin Berduinin kasvoja.

Berduin päätti ottaa jumaluuden hallintaansa ja ohjata omaa kohtaloaan kohti suurempia palkkionmetsästyskenttiä, Neeran heittäessä raivarin ja sanoutuen irti touhusta. Ei ollut kovin voimakas tämän puolhaltianeidon rakkaus, osoittautui jumalrasistiksi, mutta vain hieman harhaanjohdettuksi.

Suuri ja mahtava Gopar peri palkkionmetsästyskultin johtajuuden, joskin tämän pyhät kirjoitukset osoittautuivat hieman erikoisiksi. Perimätieto kertoo edelleen, että tämä kielen taituri ei valitettavasti osannut lukea. Taistelussa ei liene tämän raivopään voittanutta.

Uljas jousiampuja Ragnar, tuo inkvisiittoreista periksiantamattomin päätyi palkkionmetsästyskillan pääinkvisiittoriksi. Hänen harteilleen jäi palkkionmetsästäjien kohteiden väliaikaismajoitustilojen järjestäminen ja kuulustelumetodien luominen. Laulut ja jotkin hämärämmät kirjoitukset kertovat erityisesti naisvelhojen joutuneen hieman erilaisen kohtelun kohteeksi.

Rasaad lähti omille teilleen, puhdistaen omaa munkkiuskontoaan, mutta ikuisesti pysyi kunnioitettuna hahmona palkkionmetsästäjäin uskontokunnassa.

Perimätieto ei kerro mitä nimeltämainitsemattomalle helppoheikille ja jalkarättipyykkääjäkääpiölle tapahtui seikkailujen jälkeen. Jotkut kertovat hänen palanneen sukunsa keskelle vaimonsa luokse, mutta moinen onnellinen loppu lienee mahdoton käsittää moiselle liukkaalle lierolle.

Mutta niin Berduin nousi palkkionmetsästäjäin jumalaksi, voittaen perimänsä pahuuden ja tasapainottaen maailmaa palkkiorahojen ja lainkuuliaisuuden voimalla. Berduinin kuuluisat palkkiorahat kuulemma kuluivat Goparin kirjoitusmateriaaleihin, olueen ja Ragnarin luomaan infrastruktuuriin. Jotkut kertovat että Ragnar olisi joillekin noitanaisillekin jaellut arvohelyjä ja taikasauvoja varsin avokätisesti, mutta moinen ei liene mahdollista.

Ragnarin kommentit:

Ja näin Berduinista tuli kuolematon jumalaisen esanssin haltija. Muut seurueen jäsenet alkoivat kehittää palkkionmetsästyskillasta yleishyödyllistä organisaatiota, joka seikkailujen avulla kerätyn huomattavan varallisuuden ansiosta pystyi kehittämään toimintaansa hyvin nopeasti. Nykyään organisaatio omistaa suuret määrät kiinteistöjä Tethyristä aina Luskaniin saakka. Killan pääpaikka sijaitsee Amnissa, jossa on myös Berduinin Temppeli, sekä Gopar Hurmenyrkki -yliopisto. Yliopisto on tunnettu etenkin kirjallisuuden tutkimuksestaan. Amissa sijaitsevat myös hairahtuneiden maagien eheytyslaitokset, joiden suosio on ylittänyt kaikki odotukset.

Mainittakoon myös että organisaatio kerää huomattavia tuloja myös oheistuotteiden myynnillä. Niihin kuuluvat mm. Bhaalin Esanssi -niminen olut. Lisäksi on lanseerattu "Goparin Kalut" -nimellä kulkeva tuotesarja, joka sisältää mm. kirveitä. Tarjolla on myös erilaisia maaginsauvoja moneen eri tarkoitukseen.

Neera otti Berduinin ylösnousemuksen alkuun hyvin raskaasti, mutta piristyi huomattavasti seurueen jäsenten suorittamien erilaisten toimenpiteiden ansiosta.

Ote Goparin pyhistä kääröistä:

 • Baalin voimat kaikki kerättyä saatiin, vaik joka juntti tuli niit itselleen vaatiin,
 • Berduin nyt tuonpuoleises pitää majaa, pidoil ja rellestyksel ei liene rajaa,
 • Kilta jäi meiän muiden komentoon, jäsenmäärä kasvaa, syyt jäljittyy tuntemaamme jumalolentoon,
 • Palvojat täyttää joka nurkkaa, joku oven raosta kurkkaa, haluu nähä Berduinin taikajuomii, meidän reissusta tuomii,
 • Varasto on täynnä pomon alkemian tuotteit, osassa pulloi kääpiön eritteit, mitäpä turhaan yksityiskohtii kertomaa, uskokoon fanit mitä haluaa,
 • Toisinaan lähen mukaan palkkioit keräämään, vaatimuksena et pystyn kuninkaallises sviitis heräämään,
 • Takan yläpuolta koristaa joka hirviön pää, pääsylipputulojakin sillä kerää,
 • Seurueestamme poissa on Rasaadi, joka vaihtelevin tuloksin munkin virkaa suoritti,
 • Kuulen et edelleen sen seurassa uskonnolliset väittelyt toistuu, harva niistä elävänä poistuu,
 • Paladiinimme aktiivisena kiltahommia laajentaa, entisen pomomme hylättyy naista pimeinä öinä lohduttaa,
 • Meillä tais joku parantaja olla kans, mut lähti pian matkaans,
 • Paras muisto matkasta oli kyl kuolonhuuto Irkotusen, jos sen mulkun haudan löydän ni päälle kusen.


11. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Berduin 309 9 % 1122618 6 % Saladrex (Punainen lohikäärme)
Haran Marmorituli 266 7 % 915527 5 % Thaxll'ssillyia (Varjolohikäärme)
Ragnar 573 16 % 3104973 18 % Imix (Tulen elementaaliruhtinas)
Gopar Hurmenyrkki 1053 31 % 5629001 33 % Lohikäärme
Rasaad 860 25 % 4767427 28 % Bodhi
Neera 320 9 % 1036056 6 % Firkraag (Punainen lohikäärme)
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Berduin 39 161 -6 Tulihammas +5 (Lumottu kevyt varsijousi +5) 1 6-13 1
Haran Marmorituli 37 146 -12 Kääpiöheittäjä +3 (Lumottu heittovasara +3) 1 12-18 (+8 jättejä ja jättiläisiä vastaan) 1
Ragnar 29 186 -7 Carsomyr +6 (Lumottu kahden käden miekka +6) -12 22-33 (+6 lisävahinkoa kaoottisen pahoja vastaan) 2,5
Gopar Hurmenyrkki 34 197 -12 Riimuvasara +5 (Lumottu sotavasara +5), Crom Faeyr (Lumottu sotavasara +5) -15, -13 25-31, 23-29 4 (3 + 1)
Rasaad 37 143 -12 Nyrkki +4 (Lumottu nyrkki +4) -8 14-33 4
Neera 27 67 -2 Ikuardin linko +5 (Lumottu linko +5), Ammus +3 3 14-17 1


Palkkiokultapussin sisältö: 1229321 kultapalaa.