Icewind Dale

Tietoa

Icewind Dale on tietokoneroolipeli, jolla on useita lisäosia ja sivupelejä.

Kulmapaikka-pelit

Tänne on koottu moninpelissä pelattuja pelejä.

IWD:EE-ryhmäpeli, peruskampanja, 21.6.2015 - 3.10.2015, 25 h

Pelaaja Hahmo Rotu & Sukupuoli Luokka Alignment STR DEX CON INT WIS CHA Ikä
fitzhood Hurlon Sagat Haltia/M Dragon Disciple Lawful Evil 14 19 14 18 10 18 125
Cb Gurk Warhand Puoliörkki/M Priest of Tempus Chaotic Neutral 19 18 16 10 18 12 21
lanxu Argosh Puoliörkki/M Barbarian Chaotic Neutral 19 18 19 11 18 3 15
asdfas Eidar le Golas Haltia/M Archer Lawful Good 18/99 19 17 10 18 8 135

Matkakertomus

Ensimmäinen peli-istunto: Junttilasta korpeen

Saavuimme Itäsataman kylään, jota kaupungiksi täällä pohjoisen erämaassa kutsutaan. Lainvalvojia täällä ei juuri näkynyt, yksi Hrothgar-niminen vaikutti sellaiselta, joka pitää kuria yllä, virkaintoinen ukko pukeutuu vapaa-ajallaankin levyhaarniskaan ja ei päästä irti miekastaan olutta kurkuunsa kaataessaankaan. Matkalla pohjoiseen olimme menettäneet jetiväijytyksessä kaikki varusteemme, kulta mukaanlukien, joten Hrothgarin ehdotus myöhässä olevan kauppakaravaanin etsimisestä kuulosti etäisesti houkuttelevalta, mikäli siitä saisi rahaa. Mukanani oli pari vankkarakenteista puoliörkkiä, Argh ja Murhakäsi tai jotain sinnepäin, jotka olin ottanut Luskanista mukaan henkivartijoiksi luvaten pienen osuuden tulevista ryöstösaaliista, joita pohjoisesta löytyy. Kaksikko oli yhtä paljon kiinnostunut taisteluista, joihin vääjäämättä vaarallisessa pohjoisessa joutuisimme. Seurueen neljäs jäsen oli häiritsevän kunniallinen jousiampujahaltia, jonka minulle velkaa oleva tuttava samoojien killassa oli määrännyt henkivartijaksi pohjoisen matkalle.

Koska ilman rahaa ja varusteita meillä ei ollut muuta tekemistä kuin norkoilla kapakan takkatulen ääressä, päätin ottaa vastaan Hrothgarin tehtävän. Samalla komensin alaiseni kyselemään paikallisilta, olisiko heillä työtä tarjolla. Tehokkaasti kartoitimme potentiaaliset rahavirrat, ja samalla reissulla puoliörkit olivat poimineet kylästä mukaansa kaiken arvokkaalta vaikuttavan sudentaljoista perhekalleusjalokiviin. Yllättävän päteviä nämä isokokoiset korstot, jotka eivät hiippailijoilta vaikuta, emmekä joutuneet vastaamaan vihaiselle väkijoukolle tavaroiden luvattomasta omistussiirrosta. Kylästä löytyneet tehtävät olivat tavanomaista väkivallan täsmäkäyttöä, koirankokoisten kovakuoriaisten liiskaaminen tavernan kellarista ja raivohullun suden lopettaminen sen asetuttua toisen kotiin. Juoppo kalastaja halusi minun hakevan kyläkaupasta viiniä ja maksoi tästä hakureissusta ruhtinaallisesti 3 kultapalaa. Järven rannalla oli vedenelävä haltia joka halusi toimittaa ikiaikaisen rikkinäisen miekan sen oikealle omistajalle ja tästä hyvästä sain vaivanpalkaksi arvokkaan helmen.

"Rikastuneena" muutin kaupassa kaikki arvoesineet rahaksi ja ostin porukallemme kohtuulliset varusteet tulevia taisteluita varten. Puhetaidoillani neuvottelin hyvät hinnat vaikka kauppias oli hankalaa sorttia ja kuvitteli olevansa tärkeäkin henkilö täällä takahikiän perukoilla. Tempuksen puoliörkkikleeri halusi välttämättä kalliimman koristellun kypärän, tehköön omalla ryöstösaaliin osuudella mitä lystää, mutta arvostaisin enemmän käytännöllisempää asennetta kun henkemme riippuu vähäisten varusteidemme tasosta. Muut palkolliset vetivät rumat kypärät mukisematta päähänsä ja minähän ei typeriin metallikotsiin koske. Suuntasimme kylän ulkopuolelle, jossa poika huusi hirviöiden vieneen hänen kalansa. Tietä eteenpäin matkatessa hirviöt osoittautuivat tavanomaisiksi hiisiksi, jotka nukutin voimakkaalla unitaiallani ja alaiseni helppoa taistelua kummistellen viilsivät nukkujilta kurkut auki, barbaaripuoliörkin hienovaraisuus tosin salli vain ruumiiden paloittelun. Heitin kalanruodon pojalle ja jatkoimme matkaa karavaania tähyillen, vaikka aavistin löytävämme pelkkiä ruumiita erämaasta.

Löytyneen luolan suulta sudet karkoitettuamme havaitsimme tyhjiä karavaanikärryjä ja örkin juoksevan syvemmälle luolaan. Sisällä tapoimme jokaisen vastaantulevan örkin ja niitä olikin aika lauma. Ison joukon nähdessäni nukutin nekin taioillani, jottei kaaoksessa joku jousimies saa onnenkantamoisellaan minua hengiltä kun henkivartijani ovat kiireisiä. Taikojeni kantamattomissa olevat örkit rusikoitiin hengiltä nopeasti ja nukkujat saatettiin lopulliseen uneen. Käskystäni huolimatta puoliörkit väittelivät ruumiilta aseiden poimimista vastaan, kuulemma ei maksa vaivaa kun niistä ei makseta tarpeeksi. Jokainen kultapala oli tärkeä tässä vaiheessa, joten poimin aseet ja ripustin ne tyytymättömien alaisten selkään. Luolaston perimmäisestä nurkasta löytyi örkkien ympäröimä jätti, joka kesti useita kirveen ja piikkinuijan iskua mutta kaatui lopulta haavoihinsa. Täältä löytyi myös karavaanin lasti josta poimimme parhaat päältä kuten taikakääröt ja rahat. Jättiruumiilla oli myös lumottu sormus, jonka pujotin sormeeni tunnistettuani sen suojelevat ominaisuudet. Itäsatamaan palattuamme ilmoitin Hrothgarille karavaanin kohtalosta ja tämä kertoi suunnittelevansa aseistettua retkikuntaa Kuldaharin kaupunkiin Maailmanselkä-vuoriston keskelle, hakemaan kipeästi kaivattuja tarvikkeita. Sovin, että tulemme mukaan, kun tässä tuppukylässä ei varmaan enempää rikkauksia löydy. Puoliörkkikleeri kävi jututtamassa paikallista Tempuksen kleeriä, mutta en vaivautunut paikalle kuuntelemaan uskonnollista höpinää. Levättyämme hädin tuskin siedettävissä oloissa majatalon rottia kuhisevassa huoneistossa lähdimme kohti Kuldaharia.

Jouduimme jääjättiläisten järjestämään väijytykseen kapeassa solassa, kun lumi alkoi vyöryä kohti. Tunnistin heti, että on parasta jatkaa juoksemista eteenpäin lähempänä olevaan turvaan, kun taas suurin osa kulkueen imbesilleistä lähti juoksemaan päinvastaiseen suuntaan ja hautautui lumeen. Vastaantullut erakko kauhisteli joukkokuolemaa ja totesi ettei ruumiita kuitenkaan saada kaivettua ylös lumesta ja haudattua ennen kevättä. Hyvä tekosyy olla näkemättä vaivaa tunareiden tähden, vaikka kunniallinen haltia sitä tuntui harmittelevan. Matkalla Kuldahariin kimppuumme kävi kerta toisensa jälkeen uusi hiisijoukko, jonka tapettuamme etsimme suojaa näkötornista, johon oli kuitenkin asettunut jätti. Emme ryhtyneet taisteluun, sillä otus vaikutti rauhalliselta, tosin valitteli päänsärkyään. Emme kuitenkaan jääneet lepäämään samaan torniin jätin kanssa, joten raivasimme tiemme hiisien läpi luolaan, joka kuitenkin kuhisi valtavia kovakuoriaisia. Päätin suunnata kohti aiemmin näkemäämme myllyä, joka vaikutti lähempää nähtynä olevan vallattu, koska korkea-arvoinen hiisi vartioi ovea. Jututin hiittä joka ei käynyt kimppuumme, mutta valitteli jätin tapaan päänsärkyä ja outoa pakottavaa tarvetta pysyä laaksossa, jossa mylly sijaitsi. Levättyämme ulkosalla astuimme sisään myllyyn, jossa örkki vaati huonolla yleiskielellä maksua jostain hyvästä, josta kleerimme kieltäytyi hyökäten örkkien kimppuun. Surmattuamme huoneellisen örkkejä jatkoimme alempaan kerrokseen tappaen sieltä hiidet ja keräten arvoesineet laatikoista. Komerosta löytyi piiloutunut poika nimeltään Jermsy, joka oli asunut myllyssä vanhempiensa kanssa ennen hiisijoukon tuloa. Poika lähti kohti Kuldaharia nyt kun olimme tappaneet tieltä suurimman osan hiisistä. Viimeisessä taistelussa myllyn sisällä oli vaarallinen tilanne kun taikani käytettyäni hiisi pääsi lähietäisyydelleni ja sai sivallettua, mutta parannuspullo pelasti ja viimeisetkin hiidet saatiin hengiltä. Paria mailia tietä eteenpäin kuljettuamme saavuimme Kuldaharin valtavan suuren tammipuun luokse. Tammesta huokui lämpöä, joka sai ympäristön tuntumaan paljon houkuttelevammalta kuin kylmä vuorisola, josta olimme juuri tulleet. Kylän rakennukset oli rakennettu enimmäkseen puun juuriston sisälle, mutta huomasimme myös velhon tornilta näyttävän rakennuksen. Aloimme katsella ympärillemme etsien kylän johtajaa tai vastaavaa jolle kertoa menestyksekkään joskin väkimäärältään huvenneen retkikuntamme seuraavasta tavoitteesta.

Ensimmäisen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 20 17 % 695 20 % Susi
Hurlon Sagat 3 2 % 55 1 % Jousi-hiisi
Argosh 50 44 % 1325 38 % Susi
Eidar le Golas 40 35 % 1355 39 % Jätti
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 3 30 -1 Aamutähti 17 9-15 1
Hurlon Sagat 2 12 5 Linko 17 2-5 1
Argosh 3 51 0 Sotakirves, sotakirves 14, 16 10-17, 10-17 2,5 (1,5+1)
Eidar le Golas 2 26 3 Komposiittijousi 13 5-10 2,5

Toinen peli-istunto: Hautalaaksoa siivoamaan

Kuldaharissa meitä vastaanottamassa oli liikaa kysymyksiä esittävä poika, jonka meinasin hätistää tiehensä uhkailemalla, mutta sain näyn jossa koko kylä hyökkäsi tästä hyvästä kimppuumme. Siltä varalta että kylässä tosiaan on tarkat lait uhkailun suhteen, jätin pojan vain ihmettelemään yksikseen. Kävimme kylän rakennukset läpi ja selvisi, että Kuldaharissa on ongelmia riittämiin. Teeskennellessäni kiinnostusta asukkaiden murheisiin kuulin että kylää vaivaa poikkeuksellisen kylmä sää ja jatkuvia myrskyjä, hirviöitä parveilee ympäriinsä ja asukkaita katoaa jäljettömiin. Paikan johtaja arkkidruidi Arundel paasasi pahuuden voimista kleerillemme, joka pyöritteli silmiään kuunnellessaan. Vaikkei meillä ollut kiinnostusta ruveta pelastajiksi, totesimme kuitenkin ettei kylästä ole poispääsyä lumivyöryjen tukkiessa kaikki poispääsytiet, ja ainoa vaihtoehto hitaan nälkä- ja kylmäkuolemisen sijaan olisi selvittää mistä nämä oudot ilmiöt ovat saaneet alkunsa. Arkkidruidin mainittua Varjolaakson olevan hyvä paikka etsiä tuomiopäivän kätyreitä, marssimme kesken vanhuksen jaarittelua ulos mökistä kohti majoituspaikkoja.

Ulkona tapoimme harhailevia jetejä ja kyselimme palkkiota vastaan suoritettavia tehtäviä vastaantulijoilta. Kuulimme majatalon pitäjän kadonneen ja saman tien puolituisen otettua paikan haltuunsa väittämällä omistajan testamentanneen sen hänelle, vaikka testamentti ei vaikuttanut aidolta. Kiristysmahdollisuudet ymmärrettyäni pengoimme majatalon huoneet ja löysimme sormuksen, johon kaiverretun tekstin mukaan majatalo ei kuulunut puolituiselle vaan kylän asukkaille. Sen sijaan että kertoisimme asukkaille tästä, sovimme puolituisen kanssa, että majoitumme jatkossa parhaaseen huoneeseen maksutta.

Tarvittavat varusteet ostettuani suuntasimme Varjolaaksoon, jossa vastaan tulevat ihmishahmoiset varjot ja jetit eivät meitä juurikaan hidastaneet. Tyhjensimme hautakammion toisensa jälkeen arvoesineistä, mitä elävöitetyt luurankovartijat eivät arvostaneet, mutta kylmän teräksen voima kumosi niiden vastalauseet. Ansoitetut käytävät eivät hidastaneet puoliörkkilihavuorta, joka itseään Argoshiksi kutsuu, ja joka käyttää taktiikkanaan rynnätä läpi ansaterien ja myrkkypilvien ennen kuin ne ehtivät tappamaan, seurueen kleerin varmistaessa ettei barbaari eksy kuoleman porteille. Harkitsin apuolennon hankkimista ansojen purkamiseksi, sillä jatkossa ansat saattavat olla kertalaakista tappavia murskaimia ja salamalla ruumiit karrelle polttavia. Hautakammioiden suunnittelijoilla tuntuu usein olevan kieroutunut tarve laatia mahdollisimman sadistisesti tappavia ansoja. Huono juttu heidän kannaltaan, että hautakammioiden tilaajilla on yleinen käytäntö murhauttaa suunnittelijat etteivät salaisuudet paljastu.

Toisen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 31 18 % 3455 22 % Kalmo
Hurlon Sagat 6 4 % 1020 6 % Tundra-lumimies
Argosh 80 46 % 7470 47 % Tundra-lumimies
Eidar le Golas 52 30 % 3705 23 % Lumimies-päällikkö
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 4 33 -2 Aamutähti 15 9-15 1
Hurlon Sagat 3 18 5 Linko 17 2-5 1
Argosh 4 68 0 Sotakirves, sotakirves 13, 15 10-17, 10-17 2,5 (1,5+1)
Eidar le Golas 3 39 4 Valtava pitkäjousi 10 8-13 2,5

Kolmas peli-istunto: Luutanssin loppu

Olimme viimein päätyneet ison hautakammion teurastettuamme ison joukon yhä harvinaisemmiksi käyviä lumimiehiä sekä elävöitettyjä varjoja. Eräs sisäänkäyntiä vartioiva varjo osoittautui muita huomattavasti voimakkaammaksi ja vaati taikuutta vahingoittuakseen. Hidasteista huolimatta marssimme sisään ja kohtasimme suuren joukon käveleviä luurankoja. Joukon johtaja esittäytyi luutanssijaksi ja vaati selitystä hautainvaasiolle. Kuulustelin tätä epäsikiötä, joka vaikutti närkästyneeltä siitä, että sitä syytettiin pahanteosta laakson ulkopuolella, ja koetti selvästi saada meidät tuntemaan syyllisyyttä haudan puhdistamisesta ja epäkuolleiden saattamisesta lopulliseen lepoon. Kun ei kuulustelu tuottanut tulosta, joukkomme murskasi luurangot viimeiseen ruipeloon asti ja keräsi sarkofageista kalleudet parempaan talteen.

Käytäviä tutkiessa jouduimme ansaan jos toiseenkin, mutta suurimman osan niistä purki ryhmän barbaari. En ole asiantuntija ansastuksessa, mutta olen kohtuu varma, että Argoshin tapa rynnätä ansojen läpi laukaisten ne, ei ole yleinen tapa tehdä ansoista vaarattomia. Tämä hienotunteisuuden puute saa miettimään millä tavalla tuo puoliörkki Itäsatamassa kahmi ihmisten omaisuuden kylää kierrellessään. Kenties joku onneton kotiin palatessaan löytää jokaisen kaapin ja piirongin kirveellä halkaistuna. Joka tapauksessa yksi hautakammion ansa sai lähes koko seurueen tainnoksiin, minut mukaan lukien, levittämällä myrkkykaasut käytävään. Jousiampuja Eidar kuitenkin reflekseillään onnistui pysyttelemään kaasupilven ulkopuolella ja ammuskeli seinien salalokeroista vyöryvät luurankosoturit hengiltä. Myöhemmin käytävistä löytyi myös salaoven takaa kammio, jossa tunkeilusta raivostunut muumio piti hiljentää magian ja teräksen kanssa. Tuumasin, että haudoista oli tässä vaiheessa löytynyt jo sen verran arvotavaraa, että suuremman lastin kantaminen tuottaisi vaikeuksia. Taisteluhaavojen parantelu Kuldaharin kohtuuhintaisessa majatalossa houkutti myös enemmän kuin kivilattialla nukkuminen epäkuolleiden meitä vaaniessa, joten suuntasimme takaisin ihmisten ilmoille tavaroita myymään.

Kolmannen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 46 14 % 6080 15 % Suurkalmo
Hurlon Sagat 11 3 % 2550 6 % Vihti
Argosh 147 47 % 21460 53 % Muumio
Eidar le Golas 106 34 % 9870 24 % Lumimies-päällikkö
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 5 42 -2 Aamutähti 15 9-15 1
Hurlon Sagat 4 28 5 Lumottu linko +1 15 3-6 1
Argosh 4 68 0 Sotakirves, korkealaatuinen sotakirves 12, 13 10-17, 10-17 2,5 (1,5+1)
Eidar le Golas 4 52 4 Lumottu pitkämiekka +1 13 7-14 1

Neljäs peli-istunto: Varjolaakson valtapeli

Myytyämme suuren osan hautakammioiden aarteista suuntasimme takaisin varjolaakson hautojen uumeniin. Suurilukuisten luurankoarmeijoiden ja satunnaisten vihtien, zombien ja varjojen kanssa voitokkaasti taisteltuamme saavuimme viimein perimmäiseen kammioon, jossa tapasimme rauhallisemman haarniskaan pukeutuneen henkiolennon. Kresselackiksi esittäytyvä haudantakainen hahmo kertoi elämäntarinansa, jonka mukaan oli halunnut paeta kuolemaa rakentamalla valtavan hautakompleksin jumalan kunniaksi ja uhraamalla lopuksi rakentajien ja oman henkensä. Lopputulos ei ollut toivottu, ja nyt Kresselack viettää ikuisuutta epäkuoleman tylyssä huomassa. Haamu ei myöskään ollut tyytyväinen siihen, että tapoimme hänen osapuilleen parin sadan soturin epäkuolleen palvelijajoukkonsa viimeiseen luuviuluun asti, mutta ei käynyt päällemme muiden tapaan, vaan ehdotti kertovansa mistä Kuldaharin ongelmien aiheuttaja löytyy, jos autamme Varjolaaksoa komentoonsa haluavan Aurilin papin tappamisessa. Tämä pappi kuulemma oli myös vastuussa ympäriinsä parveilevista elävöitetyistä varjoista. Suostuin tähän, kun en muutakaan tietolähdettä keksinyt.

Varjolaakson luolassa, jossa olimme jo aiemmin vierailleet, tapasimme etsimämme papin. Hän osoittautui samaksi henkilöksi, joka oli toiminut Kuldaharin kuppilassa tarjoilijana. Hetken jutusteltuamme oli murhauksen vuoro, ja taistelu papin ja varjokätyrien kanssa oli lyhyt. Kresselackin luo palattuamme hän kertoikin ettei tiedä kuka tai missä Kuldaharia piinaava kelmi on, ainoastaan tietävänsä, ettei tämä ole Varjolaaksossa. Huijaava henkiolento säästyi kostoltamme, kun lupasi palkkioksi vielä haudastaan arvokkaat loitsitut miekat ja todettuamme, että yksin hautakammiossaan ikuisuuden viettävää oli rangaistu jo riittävästi. Palasimme myymään arvoesineitä ja täydentämään varusteitamme Kuldahariin. Olisi mietittävä uudelleen Arundel-druidin kanssa mistä etsisimme Kuldaharin piinaajaa.

Neljännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 70 15 % 11040 14 % Valittu zombi
Hurlon Sagat 23 5 % 7735 10 % Vihti
Argosh 202 45 % 38105 49 % Muumio
Eidar le Golas 153 34 % 19670 25 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 6 49 -3 Lumottu aamutähti +1 14 10-16 1
Hurlon Sagat 5 39 2 Lumottu linko +1 15 3-6 1
Argosh 5 95 -1 Korkealaatuinen sotakirves, korkealaatuinen sotakirves 10, 12 10-17, 10-17 2,5 (1,5+1)
Eidar le Golas 5 65 3 Komposiittipitkäjousi 7 7-12 2,5
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Hurlon Sagat 14 19 15 18 10 18

Viides peli-istunto: Unohdettu jumala, palvojien unohdetut ruumiit

Arundel tuumasi, että häirikön etsimiseen tarvitaan Kuldaharista kauan sitten varastettua maagista jalokiveä. Jostain arkkidruidi oli sattumalta saanut tietää että muutaman tunnin lumihankiharppomisen päässä on temppeli, jossa jalokivi todennäköisesti olisi. Suuntasimme temppeliin, jossa oli jättiläisten ruumiita ympäri lattioita, ja vihaisia kaapumiehiä syyttelemässä meitä jalokiven varastamisesta. Lumessa tarpomisen jälkeen en sietänyt sekopäisten kulttilaisten solvauksia, vaan annoin maagisten ohjusten puhua. Huone toisensa jälkeen tyhjeni jättiläisistä ja mustakaavuista. Happonuoleni sulattivat, Gurkin piikkinuija murskasi, Eidarin nuolet lävistivät ja Argoshin kirveet halkoivat vähäjärkisiä päitä. Viimeisen huoneen perukoilta löytyi tyhjä alttari ilman jalokiveä, joten ilmeisesti kaaputollojen puheissa oli ollut jotain tottakin.

Arundelille kerrottuamme hukkareissusta ja lattialta löytyneestä myrkkypullosta, druidi kehitti meille uuden vaellustehtävän, tällä kertaa Lohikäärmeen silmä -nimiseeen luolaan, jossa kuulemma oli ainoa paikka, josta kaapumiehet olisivat voineet saada tuoretta käärmeenmyrkkyä. Koko joukkomme kirouksia syytäen suuntasimme jälleen kohti lumen täyttämiä vuorisolia. Päiväkausien marssimisen jälkeen perillä pääsimme viimein tuulensuojaan luolastoon, mutta iso joukko liskomiehiä meinasi ylivoimalla vyöryä ylitsemme. Kylmyyttä karsastavat liskomiehet eivät tulleet luolan ulkopuolelle, joten vietimme yön lumihangessa haavoja parannellen.

Viidennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 73 15 % 12300 13 % Valittu zombi
Hurlon Sagat 26 5 % 8750 9 % Vihti
Argosh 222 45 % 44485 49 % Muumio
Eidar le Golas 165 33 % 24540 27 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 6 49 -3 Lumottu aamutähti +1 14 10-16 1
Hurlon Sagat 5 39 2 Lumottu linko +1 15 3-6 1
Argosh 6 112 -1 Uskontappaja (lumottu sotakirves +2), korkealaatuinen sotakirves 8, 11 12-19, 10-17 2,5 (1,5+1)
Eidar le Golas 6 78 3 Komposiittipitkäjousi 4 10-15 2,5

Kuudes peli-istunto: Liskojen viimeinen yö

Kuljimme Lohikäärmeen silmän käytäviä pitkin yhä syvemmälle vuoren uumeniin. Matkalla rusikoimme ylipainoisia kovakuoriaisia, hämähäkkejä, liskomiehiä, peikkoja, ja lisää kaapuihin pukeutuneita fanaatikkoja, vaikuttivat Talonan palvojilta. Kukaan ei pysähtynyt juttelemaan, vaan kävivät päälle suu vaahdoten. Saimme teurastettua suuret joukot vastustajia taktikoimalla ahtaisssa käytävissä estäen vihollisia käymästä kerralla lähitaisteluun, ja heittelin taustalta juuri oppimiani tulipallotaikoja kärventäen peikon rumilukset tuhkaksi. Alaiseni nurisivat taistelun jälkeen saaneensa myös palovammoja tulipallojen liekeistä, mutta vaihtoehtona olisi ollut antaa verenhimoisten peikkojen vyöryä vapaasti päälle ja raadella puoliörkit riekaleiksi. Luolien kätköissä tapasimme paljon Kuldaharin kidnapattuja asukkaita, mukaan lukien papitar, joka osoitti vapautuksesta kiitollisuutta vaatimalla säkkikaupalla kultarahoja parannustaioista.

Suuressa kammiossa törmäsin liskomiesten kuninkaaseen, joka kehuskeli sivulauseessa kyläläisten lihan makua ja komensi armeijansa kimppuuni. Alaiseni oli komennettu ennakoivasti asemiin liskomiesten väijytystä varten, mutta syöttinä toimiessani tietämättäni eksytin liskomiehet väärään suuntaan, jossa ne raivoisat huudot kaikuen hakkasivat seiniä turhautuneena. Tätä tarkkaamattomuutta hyödyntäen kärvensin koko joukkoa tulipallolla, ja henkiinjääneet jäivät puoliörkkien ja jousihaltian uhreiksi. Liskomiehiltä vapautetut kyläläiset suuntasivat kohti uloskäyntiä, kun taas me jatkoimme matkaa syvemmälle luolaan.

Kuudennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 80 12 % 16120 8 % Vaihehämähäkki
Hurlon Sagat 66 10 % 43305 12 % Vihti
Argosh 268 41 % 64530 33 % Muumio
Eidar le Golas 226 35 % 66795 35 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 7 57 -3 Lumottu aamutähti +1 12 10-16 1
Hurlon Sagat 7 53 2 Lumottu linko +1 14 3-6 1
Argosh 7 129 -3 Uskontappaja (lumottu sotakirves +2), Puolustaja (lumottu taistelukirves +2) 7, 9 12-19, 12-19 3 (2+1)
Eidar le Golas 7 91 3 Komposiittipitkäjousi 4 9-14 3

Seitsemäs peli-istunto: Maanalaiset ruokajuhlat

Rynnäkkömme edetessä vastaamme tuli suuria joukkoja räjähteleviä luurankoja ja vihtejä. Niistä jotkin puhuttelivat meitä äänellä, joka näytti tulevan jostain muualta ja keskustellessa selvisi, että kuolleidenherättäjä komensi tätä roskasakkia. Palautettuamme hyypiöt kuoleman syleilyyn tapasimme itse kuoleiden komentajan, joka kutsui itseään Presioksi. Massiiviset epäkuolleiden joukot tulivat nujerrettuksi hetkessä käytettyäni joukkoomme kiireytystaikaa ja kuolonmaagin heikot taiat loppuivat kuolonhuutojen kera. Tyhjensimme maagin luola-asumuksen arvotavaroista ja jatkoimme matkaa. Pitkän luolastoharhailun jälkeen ihmetetykseksemme puiseen oveen. Sen takana oli erikoisen sivistynyt miljöö: Eldathynin papeiksi itsensä esittelevät miehet olivat rakentaneet asuinkelpoiset käytävät vuoren sisuksiin ja sisustaneetkin sen matoin ja seinävaattein. Papit eivät tuntuneet tietävän mitään Sydänkivestä, mutta tarjosivat meille leposijan verrattain ylellisissä tiloissa.

Kun heräsin joitakin tunteja myöhemmin, oli ryhmämme pappi käynyt kaikki käytävät läpi ja löytänyt paljon lukittuja ovia ja outoja symboleja, jotka eivät liittyneet Eldathynin uskontoon. Tehtyäni kauppaa kirjastonpitäjän kanssa päätin kysellä meidät alunperin vastaanottaneelta papilta oudoista symboleista. Pappi sekosi täysin ja alkoi suu vaahdossa solkkaamaan käärmeiden ylivertaisuudesta ja hälytyksen tehden kävi kimppuumme. Silmänräpäyksen verran ihmeteltyäni surmasin seonneen käärmefanaatikon ja komensin seurueemme taisteluasemiin käytävän päähän, sillä kuulin kaukaisuudesta lähestyvän sihisevän sotajoukon. Ennen kuin viholliset pääsivät taisteluetäisyydelle loitsin seittitaian, joka jumitti kurjimukset paikalleen, minkä jälkeen heittelin heidän päälleen tulipallon jos toisenkin. Puoliörkit mättivät henkitoreissaan luikertelevat Yuan-ti-hirviökäärmeet hengiltä ja jousimies rei'itti kiljuvat käärmepapit.

Teeskentelevät papit eivät saisi meitä enää sumutettua, sillä päätin tappaa jokaisen vastaantulijan, olivat sitten käärmeissään tai eivät, ja kerätä talteen kaiken rahanarvoisen tavaran. Suuressa salissa näkyi olevan juhla-ateria menossa, ruokalistalla siepattujen kyläläisten marinoituja ruumiita, joten loitsin lähitaistelijoihin näkymättömyystaiat ja komensin vihollisjoukon keskelle, samalla kun samooja antoi jousen laulaa ja minä viskoin maagista ohjusta. Käärmeotusten taistelusta oli taktiikka kaukana ja saimme jopa huoneen täydeltä käärmetaistelijoita tapettua yksitellen niiden tajuamatta missä vihollisensa ovat. Yhdestä huoneesta paljastui vangittu seikkailijaseurue, jonka käärmeihmiset olivat vanginneet ja joita aikoivat epäilemättä käyttää vatsantäytteenä. Joukkio ei jostain syystä kuitenkaan halunnut poistua käärmeiden kodista vaan jäivät neuvottelemaan kun me suuntasimme portaita pitkin alaspäin yhä syvemmälle pimeyteen. Tunsin jo luuytimissäni miten tämän murjun käskynhaltija oli aivan nurkan takana.

Seitsemännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 91 11 % 32520 8 % Albion
Hurlon Sagat 108 13 % 98695 26 % Epäkuollut luutnantti
Argosh 328 41 % 146490 38 % Presio
Eidar le Golas 254 32 % 100390 26 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 8 61 -3 Vasaravarsta +2 (lumottu varsta) 11 11-16 1
Hurlon Sagat 9 67 0 Lumottu linko +1 14 3-6 1
Argosh 8 146 -3 Uskontappaja (lumottu sotakirves +2), Puolustaja (lumottu taistelukirves +2) 6, 8 12-19, 12-19 3 (2+1)
Eidar le Golas 7 91 3 Turodahel +2 (lumottu pitkämiekka) 9 8-15 1,5
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Hurlon Sagat 14 19 (20) 15 18 10 18
Eidar le Golas 18/99 19 17 10 (11) 18 8

Kahdeksas peli-istunto: Demoniset riidat poikki

Kiemurtelevassa käytävässä meitä oli vastassa yllättäen pikkutyttö, joka puhui sekavasti ennustajaeukon tapaan, eikä vastannut kysymyksiini. Muutaman kerran teleportattuaan pois paikalta ja jätettyään meidät taistelemaan käärmealaisiaan vastaan, ei häntä enää näkynyt. Käytävä oli täynnä ansoitettuja laattoja, joihin ansanpurkaja-Argosh juoksi miettimättä. Gurk-pappi tosin oli oppinut jumalaltaan ansojen havaitsemistaian, jota käytimme menestyksekkäästi välttäen enemmät myrkky-, lävistys- ja mielikontrolliansat. Matkan varrella löytyi aarrekammiota (jonka jätimme tyhjäksi), kidutuskammiota (josta vapautimme lisää kyläläisiä) ja oleskelutiloja, joista jälkimmäisessä koitimme levätä haavoja parannellen, mutta aina silmät ummistettuamme katosta pudottautui väijyksissä odottaneita käärmesotureita. Taikojen avustuksella saimme surmattua siinä määrin käärmeitä, että pehmusteista ei ollut pulaa nukkuessa, ja saimme olla tuntikausia rauhassa vihollisen olohuoneessa.

Viimein pääsimme perimmäiseen kammioon, jossa meitä odotti pikkutyttö, joka esittäytyi Yxunomeiksi ja demoniksi. Hänellä ilmeisesti oli ollut vuosisatojen mittainen kiista toisen alempien olemassaolon tasojen asukin kanssa, jonka nimeä ei maininnut, vain sen, että heillä oli sota meneillään kuolevaisten maailmassa. Kun vaadin saada tarvitsemaamme Sydänkiveä itsellemme, demoni tylysti totesi meidän tehneen jo tarpeeksi vahinkoa hänen suunnitelmilleen, ja muutti muotoaan kahden miehen mittaiseksi kuusikätiseksi Marilith-demoniksi. Peräännyimme taktisesti sopivaan oviaukkoon, vyöryvien käärmearmeijoiden tieltä ja aloin loitsia taistelutaikoja. Kaoottisen taistelun jälkeen kaikki joukkomme jäsenistä olivat vielä hengissä, Argoshin kirveiden valuessa demoninverta. Poimin maasta Sydänkiven ja karistimme kolkon luolan tomut jaloistamme.

Kuldaharissa jututimme taas arkkidruidia ja tarjosin hänelle jalokiveä, jotta hän voisi käyttää sitä selvänäkemään vihollisten johtaja. Miekkonen alkoi kuitenkin pahaenteisesti kiittämääm vihollisensa tappamisesta ja paljasti ettei olekaan Arundel ja Yxunomein olleen hänen verivihollisensa. Valedruidin teleportattua Argoshin kirveitä karkuun oikea Arundel löytyi viilleltynä yläkerrasta kuolemaisillaan, mutta ennen poistumistaan elävien kirjoista kertoi ainoan henkilön, joka osaisi Sydänkiveä käyttää, olevan Larrel-niminen haltia Katkaistun käden tornissa. Druidin vaiettua lopullisesti menimme vielä ostoksille ennen jälleen uutta päiväkausi kestävää jalan tehtävää retkeä.

Kahdeksannen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 99 10 % 39500 6 % Albion
Hurlon Sagat 117 12 % 111205 19 % Epäkuollut luutnantti
Argosh 393 42 % 264835 45 % Yxunomei
Eidar le Golas 313 33 % 168985 28 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 8 61 -3 Vasaravarsta +2 (lumottu varsta) 11 11-16 1
Hurlon Sagat 9 67 0 Lumottu linko +1 14 3-6 1
Argosh 8 146 -4 Uskontappaja (lumottu sotakirves +2), Puolustaja (lumottu taistelukirves +2) 6, 8 12-19, 12-19 3 (2+1)
Eidar le Golas 8 104 0 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi) 2 8-13 4
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Argosh  19 18 19 11 18  3 (1)
Eidar le Golas 18/99 19 17 10 18 8 (6)

Yhdeksäs peli-istunto: Käsimatkatavarat kateissa Katkaistun käden matkakohteessa

Saavuimme Katkaistun käden tornille, jonka sisäänkäynnillä meitä oli vastassa sekavia puhuva luurankovelho. Pettävistä kääpiöistä horiseva rumilus heitti tulipallolla oravaa luullen tätä ilmeisesti kääpiöksi, mutta kädetti senkin ja heitti ohi. Tämän jälkeen luurankomaagi katosi ilmaan ja jatkoimme matkaa tornin sisätiloihin, jossa törmäsimme käsittämättömään määrään eteerisiä örkkihaamuja. Kokenut seurueemme ei tästä hetkahtanut, vaan pistimme kummitusörkit manan majoille käden käänteessä. Vahva tunne väijytyksistä seurasi mukana joka kerrosta noustessa, mutta romautetut portaat eivät tarjonneet hyviä asemia ammuskeluun alhaalta käsin, joten jouduimme kerta toisensa jälkeen kiipeämään uuteen kerrokseen örkkien ja hiisien keskelle. Tornin huoneista löytyi vahvoja maagisia esineitä, kuten haltioista hakkelusta tekevä varsta ja kääpiöitä kyykyttävä kirves, mutta jäisi nähtäväksi osoittautuisivatko aseet käteviksi tässä tornissa.

Monessa huoneessa jouduimme vyöryvien hiisiarmeijoiden keskelle ja taktiikat sai unohtaa, kun piti mättää henkensä edestä. Onneksi minulla oli tässä vaiheessa parannuspulloja iso nippu käsillä. Argosh antoi hiisille oikein isän kädestä halkoen hiiden kalloja kuin polttopuita pölkyllä. Itselläni ei kättäpidempi riittänyt tulvivien hiisijoukkojen edessä, ja jouduin turvautumaan taistelusauvan sijaan sisäsyntyiseen kykyyni, lohikäärmeen henkäykseen. Ylivertainen tulihenkäykseni korvensi kasoittain hiisihyökkääjiä, mutta melkein myös seurueemme papin. Yhdellä tasanteella ei kaikki mennyt käsikirjoituksen mukaan, kun kimppuumme kävi viikatemaisilla luuterillä varustetuja isokokoisia luurankoja. Niiden pelkoaurasta tulviva kauhu oli niin käsinkosketeltavaa, että yleensä peloton barbaari Argosh joutui tolaltaan ja ryntäsi ympäri käytäviä, purkien tosin ansoja samalla. Viimein saimme hengähdystauon taistelusta, kun saavuimme tornin kerrokseen, jossa oli vain rauhanomaisia haltioiden haamuja, jotka sallivat meidän käydä kauppaa ja nukkua majoitustiloissa.

Yhdeksännen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 119 10 % 57750 7 % Albion
Hurlon Sagat 152 13 % 143305 19 % Epäkuollut luutnantti
Argosh 464 41 % 326585 43 % Yxunomei
Eidar le Golas 375 33 % 225185 29 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 9 65 -4 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 10 12-18 1
Hurlon Sagat 9 67 0 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 15 4-9 1
Argosh 8 146 -4 Uskontappaja (lumottu sotakirves +2), Puolustaja (lumottu taistelukirves +2) 6, 8 12-19, 12-19 3 (2+1)
Eidar le Golas 8 104 -3 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi) 2 8-13 4

Kymmenes peli-istunto

Kymmenennennen peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 131 10 % 73150 8 % Albion
Hurlon Sagat 177 14 % 176305 19 % Epäkuollut luutnantti
Argosh 510 41 % 385835 42 % Yxunomei
Eidar le Golas 411 33 % 272085 29 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 9 65 -4 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 10 12-18 1
Hurlon Sagat 10 74 -2 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 14 4-9 1
Argosh 9 163 -4 Uskontappaja (lumottu sotakirves +2), Puolustaja (lumottu taistelukirves +2) 5, 7 12-19, 12-19 3 (2+1)
Eidar le Golas 9 117 -4 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi) -2 10-15 5
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Hurlon Sagat 14 19 15 18 10 18 (19)
Eidar le Golas 18/99 19 (20) 17 10 18 8 (6)

11. peli-istunto: Haltiahaamun hulluus

Herättyämme oli taas aika jatkaa yksitoikkoista työtä jokaisen vastaantulevan örkin ja hiiden haamun tuhoamiseksi. Noustessamme yhteen viidestä tornista, tapasimme kuitenkin tornin vartiostoon kuuluvan haltiasamoojan aaveen, joka toivoi entisten alaistensa pääsevän lopullisesti manan majoille, sillä nyt he vain mielettöminä hyökkäilivät kaikkien kimppuun päättymättömässä taistelussa tornin puolesta. Suoritettuamme joukkomurhan haltiasamooja halusi vielä itsekin kuolla taistelussa, ja toteutimme toiveen. Kummitus jätti kadotessaan jälkeensä arvokkaan jousen, jonka oma samoojamme otti itselleen.

Taisteluntäytteisen tarpomisen jälkeen tapasimme tornin entisen käskynhaltijan tornin huipulta. Larrel-niminen velho oli epäkuolemassaan menettänyt järkensä ja hoki vain maagisen laitteensa, Astrolaben nimeä. Paikalla ollut selväjärkisempi haltiamaagi ehdotti, että laitteen korjaaminen voisi auttaa päämaagin mielentilaan. Olimmekin jo löytäneet huoneista laiteen palasia, mutta vielä oli suunnattava kohti uusia käytäviä. Toisesta tornista tapasimme papin, joka epäkuolleena halusi edelleen pitää yllä tornin temppeliä, joka oli joutunut huonoon kuntoon vuosien saatossa. Tapettuamme tornista muut, agressiivisemmat papit, löysimme vapaa-ajan tiloista tynnyrillsen pyhitettyä vettä ja laitoin Agroshin kantamaan parin miehen painoista tynnyriä. Haltiapappi oli kiitollinen ja ehdotti, että toisin tänne muitakin temppeliin sopivia tarvikkeita, jos löydän niitä. Harkitsin asiaa, sillä olisi sääli jättää yksi haltiakulttuurin suurimmista saavutuksista, Seldarinen käsi, täysin rappiolle.

Keräsimme viimeisetkin Astrolaben palaset ja toimme ne haltiamaagille, joka korjasi laitteen. Larrel vaikutti olevan viimein tolkuissaan ja keskustelimme siitä, mitä tornissa oli tapahtunut. Seldarinen käden haltioilla oli ollut liitto kääpiöiden kanssa, ja yhdessä he olivat laatineet mahtavia taikaesineitä yhdistäen muinaisen haltiamagian kääpiöiden ensiluokkaisiin sepäntaitoihin. Liittosuhde purkaantui kuitenkin, kun selvisi kääpiöiden myyneen yhdessä valmistettuja taikaesineitä örkeille, mistä seurasi suuria vaikeuksia taisteluissa vaeltelevia örkkilaumoja vastaan. Lopulta torni joutui piiritetyksi ja vallatuksi, jolloin Larrel oli aikonut taikoa Mythal-taian tornin suojaksi, mutta jokin meni pieleen ja kaikki tornin sisällä olleet muuttuivat epäkuolleiksi. Kuten olin toivonut, Larrel osasi käyttää Sydänkiveä selvittääkseen sen magialla Kuldaharin piinaaajan olinpaikan, ja paikaksi paljastui kääpiöiden tukikohta Dornin syvyys. Larrel varoitteli petturimaisista kääpiöistä, mutta ei auttanut muu kuin jatkaa matkaa. Larrel teleporttasi meidät Kuldahariin, jossa täydensimme tarvikkeita ja suuntasimme kääpiöluolastoihin.

11. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 134 10 % 76250 7 % Albion
Hurlon Sagat 182 14 % 181755 18 % Epäkuollut luutnantti
Argosh 536 41 % 414535 42 % Yxunomei
Eidar le Golas 432 33 % 294685 30 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 9 65 -7 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 10 12-18 1
Hurlon Sagat 10 74 -5 Lumottu linko +1, Lumottu ammus +2 11 5-8 1
Argosh 9 163 -4 Uskontappaja (lumottu sotakirves +2), Puolustaja (lumottu taistelukirves +2) 5, 7 12-19, 12-19 3 (2+1)
Eidar le Golas 9 117 -4 Turodahel +2 (Lumottu pitkä miekka +2) 7 8-15 1,5

12. peli-istunto

12. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 146 10 % 89535 7 % Albion
Hurlon Sagat 215 15 % 205315 18 % Ettini
Argosh 573 40 % 466020 40 % Yxunomei
Eidar le Golas 484 34 % 379195 33 % Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 10 67 -7 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 8 12-18 1
Hurlon Sagat 11 75 -5 Lumottu linko +1, Lumottu ammus +2 11 5-8 1
Argosh 9 163 -4 Kahlittujen sielujen kirves (lumottu sotakirves +3), Puolustaja (lumottu taistelukirves +2) 4, 7 13-20, 12-19 3 (2+1)
Eidar le Golas 9 117 -4 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi) -2 10-15 5

13. peli-istunto

13. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 174 11 % 108441 8 % Ettini
Hurlon Sagat 228 14 % 229446 17 % Pronssivartija
Argosh 610 39 % 548676 40 % Yxunomei
Eidar le Golas 524 34 % 452420 33 % Suurempi Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 10 67 -7 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 8 12-18 1
Hurlon Sagat 11 75 -5 Lumottu linko +1, Lumottu ammus +2 11 5-8 1
Argosh 10 176 -6 Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) 2, 5 14-21, 13-20 3 (2+1)
Eidar le Golas 10 120 -4 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), happonuoli +1 -4 11-16 5

14. peli-istunto

14. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 179 11 % 120861 8 % Mustajääritari
Hurlon Sagat 239 15 % 241286 16 % Pronssivartija
Argosh 617 38 % 562096 39 % Yxunomei
Eidar le Golas 552 34 % 507040 35 % Suurempi Muumio
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 11 69 -9 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 8 12-18 1
Hurlon Sagat 11 75 -6 Lumottu linko +1, Lumottu ammus +2 11 5-8 1
Argosh 10 176 -6 Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) 2, 5 14-21, 13-20 3 (2+1)
Eidar le Golas 10 120 -4 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli -3 10-15 5

15. peli-istunto

15. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 185 11 % 151861 9 % Jorilin henkivartija
Hurlon Sagat 244 15 % 254286 14 % Tahriintunut vartija
Argosh 644 39 % 682096 40 % Yxunomei
Eidar le Golas 572 34 % 589040 35 % Jorilin henkivartija
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 12 71 -9 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 8 12-18 1
Hurlon Sagat 12 76 -6 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 14 4-9 1
Argosh 11 179 -6 Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) 1, 4 14-21, 13-20 3 (2+1)
Eidar le Golas 11 123 -5 Pidä nopeasti (Lumottu pitkämiekka) 4 9-16 1,5

16. peli-istunto

16. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 191 11 % 168111 8 % Malavon
Hurlon Sagat 262 15 % 296956 15 % Tahriintunut vartija
Argosh 676 39 % 770386 39 % Yxunomei
Eidar le Golas 600 34 % 712570 36 % Malavon
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 12 71 -8 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 8 12-18 1
Hurlon Sagat 12 76 -8 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 14 4-9 1
Argosh 12 182 -6 Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) 0, 3 14-21, 13-20 3 (2+1)
Eidar le Golas 11 123 -4 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli -4 10-15 5
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Gurk Warhand 19 17 16 10 20 12

17. peli-istunto

17. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 199 11 % 194111 9 % Malavon
Hurlon Sagat 273 15 % 347956 16 % Suurempi muumio
Argosh 690 38 % 814386 38 % Yxunomei
Eidar le Golas 617 34 % 769570 36 % Malavon
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 13 73 -9 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 6 12-18 1
Hurlon Sagat 13 77 -8 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 13 4-9 1
Argosh 12 182 -6 Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) 0, 3 14-21, 13-20 3 (2+1)
Eidar le Golas 12 126 -7 Pidä nopeasti (Lumottu pitkämiekka) 3 9-16 1,5

18. peli-istunto

18. peli-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 206 11 % 228111 9 % Malavon
Hurlon Sagat 279 14 % 370706 14 % Suurempi muumio
Argosh 742 39 % 1015836 40 % Yxunomei
Eidar le Golas 641 34 % 899570 35 % Malavon
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 15 77 -10 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 6 12-18 1
Hurlon Sagat 14 78 -9 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 13 4-9 1
Argosh 14 188 -6 Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) -2, 1 14-21, 13-20 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 13 129 -6 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli -11 11-16 5

IWD:EE-ryhmäpeli, Heart of Winter -lisälevykampanja, 1.11.2015 - 30.1.2016, 15 h

Heart of Winter - Ensimmäinen istunto

Ensimmäisen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 0 0 % 0 0 %
Hurlon Sagat 0 0 % 0 0 %
Argosh 0 0 % 0 0 %
Eidar le Golas 0 0 % 0 0 %
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 15 102 -10 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 6 12-18 1
Hurlon Sagat 14 74 -9 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 13 4-9 1
Argosh 14 188 -6 Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) -2, 1 14-21, 13-20 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 13 129 -6 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli -11 11-16 5

Heart of Winter - Toinen istunto

Toisen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 17 35 % 65250 31 % Aave shamaani
Hurlon Sagat 2 4 % 11000 5 % Skaldar
Argosh 14 29 % 68750 32 % Jääkarhun henki
Eidar le Golas 15 31 % 64000 30 % Mustakarhun henki
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 16 104 -10 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 4 12-18 1
Hurlon Sagat 14 78 -9 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 13 4-9 1
Argosh 15 191 -6 Vangittujen sielujen kirves (lumottu taistelukirves +3), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) -2, 0 13-20, 13-20 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 14 132 -6 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli -8 11-16 5

Heart of Winter - Kolmas istunto

Kolmannen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 62 55 % 236500 52 % Aave shamaani
Hurlon Sagat 4 3 % 19000 4 % Skaldar
Argosh 24 21 % 108500 24 % Jääkarhun henki
Eidar le Golas 21 18 % 86750 19 % Mustakarhun henki
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 18 108 -10 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 4 12-18 1
Hurlon Sagat 16 90 -10 Lumottu linko +1, Lumottu ammus +2 9 5-8 1
Argosh 17 197 -6 Vangittujen sielujen kirves (lumottu taistelukirves +3), Benorgin totuus (lumottu taistelukirves +3) -4, -2 13-20, 13-20 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 15 135 -6 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli +1 -11 13-18 5
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Hurlon Sagat 14 19 16 18 10 18 (19)

Heart of Winter - Neljäs istunto

Neljännen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 68 29 % 273500 23 % Jäägolemi-vahti
Hurlon Sagat 15 6 % 37600 3 % Skaldar
Argosh 78 34 % 442300 38 % Jääkarhun henki
Eidar le Golas 67 29 % 386750 33 % Jäägolemi-vahti
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 20 112 -10 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 2 12-18 1
Hurlon Sagat 17 91 -10 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 12 4-9 1
Argosh 19 203 -5 Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4), Nuori raivo (lumottu taistelukirves +5) -7, -6 14-21, 15-22 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 17 141 -6 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli +2 -14 14-19 5

Heart of Winter - Viides istunto

Viidennen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 70 22 % 289500 21 % Jäägolemi-vahti
Hurlon Sagat 25 8 % 59145 4 % Skaldar
Argosh 120 39 % 548770 40 % Jääkarhun henki
Eidar le Golas 91 29 % 450300 33 % Jäägolemi-vahti
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 21 114 -9 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 2 12-18 1
Hurlon Sagat 18 92 -10 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 12 4-9 1
Argosh 20 206 -8 Nuori raivo (lumottu taistelukirves +5), Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4) -9, -6 15-22, 14-21 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 18 144 -6 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli +1 -15 14-19 5
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Gurk Warhand 19 16 16 10 22 12

Heart of Winter - Kuudes istunto

Kuudennen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 124 26 % 468400 25 % Jäägolemi-vahti
Hurlon Sagat 42 8 % 107945 5 % Skaldar
Argosh 177 37 % 710725 38 % Jääkarhun henki
Eidar le Golas 128 27 % 553905 30 % Jäägolemi-vahti
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 22 116 -9 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 0 12-18 1
Hurlon Sagat 18 92 -10 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 12 4-9 1
Argosh 20 206 -8 Synkhuurteen nyrkki (lumottu kyynelkaasu +4), Kahlittujen sielujen kirves (lumottu sotakirves +3 -8, -5 15-20, 13-20 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 18 144 -8 Toiminnan pitkämiekka (Lumottu pitkämiekka +4) -4 10-17 3

Heart of Winter - Seitsemäs istunto

Seitsemännen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 173 28 % 719300 30 % Jäägolemi-vahti
Hurlon Sagat 82 13 % 152545 6 % Katsoja
Argosh 201 32 % 826325 35 % Jääkarhun henki
Eidar le Golas 158 25 % 634645 27 % Jäägolemi-vahti
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 23 118 -9 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 0 12-18 1
Hurlon Sagat 19 93 -10 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 11 4-9 1
Argosh 22 212 -8 Nuori raivo (lumottu taistelukirves +5), Vihkijän terä (lumottu sotakirves +4) -10, -7 15-22, 14-21 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 19 147 -6 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), nuoli -15 13-18 5
Hahmo STR DEX CON INT WIS CHA
Hurlon Sagat 14 19 16 18 10 19 (20)

Heart of Winter - Kahdeksas istunto

Kahdeksannen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 180 23 % 739300 26 % Jäägolemi-vahti
Hurlon Sagat 122 16 % 218735 7 % Katsoja
Argosh 261 34 % 1056955 37 % Jääkarhun henki
Eidar le Golas 197 25 % 811485 28 % Jäägolemi-vahti
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 24 120 -9 Pyhitetty aamutähti +3 (lumottu aamutähti) 0 12-18 1
Hurlon Sagat 19 93 -10 Kutsujan sauva +3 (lumottu taistelusauva) 11 4-9 1
Argosh 22 212 -8 Nuori raivo (lumottu taistelukirves +5), Minotauri-herran kirves (lumottu sotakirves +4) -10, -7 15-22, 14-25 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 20 150 -8 Toiminnan pitkämiekka (Lumottu pitkämiekka +4) -4 10-17 3

Heart of Winter - Yhdeksäs ja viimeinen istunto

Yhdeksännen HoW-istunnon tilastot:

Hahmo Tappojen määrä Tappojen osuus r Taistelukokemus Taistelukokemuksen osuus Voimakkain uhri
Gurk Warhand 231 23 % 905800 25 % Jäägolemi-vahti
Hurlon Sagat 192 19 % 378735 10 % Katsoja
Argosh 340 34 % 1309455 37 % Icasaracht'n sielujalokivi
Eidar le Golas 236 23 % 920485 26 % Jäägolemi-vahti
Hahmo Taso HP AC Ase/Aseet Thac0 Asevahinko Hyökkäykset
Gurk Warhand 25 122 -9 Rutollinen aamunkoitto (lumottu aamutähti +4) -1 13-19 1
Hurlon Sagat 20 94 -11 Rakastaja (lumottu heittotikari +4) 7 5-8 1
Argosh 23 215 -8 Minotauri-herran kirves (lumottu sotakirves +4), Nuori raivo (lumottu taistelukirves +5) -9, -8 14-25, 15-22 3,5 (2,5+1)
Eidar le Golas 21 153 -6 Ssethin sanansaattaja (Lumottu pitkäjousi), Puremisen nuoli +1 -17 13-18 5