FeedTheBeast

Feed The Beast (FTB) käsittää Minecraftille tehtyjä modipaketteja sekä custom-karttoja. FTB oli alunperin custom-kartta, joka tarvitsi toimiakseen useita modeja Minecraftille. Modien asentamisen helpottamiseksi Slowpoke ja joukko muita ihmisiä alkoi kehittää omaa käynnistintä sekä modipaketteja, jotta kyseisten custom challenge mappien pelaaminen helpottuisi. Tästä syntyi lopulta nykyinen kätevä FTB-käynnistin (Launcher), joka osaa automaattisesti ladata ja asentaa kaiken tarvittavan FTB-modipakettien ja FTB-karttojen pelaamiseksi. FTB-launcer on lähitulevaisuudessa jäämässä historiaan, sillä sen korvaamisesta Curse-nimisellä asiakasohjelmalla (client) on tehty päätös.

Tällä sivulla käytetään tästä eteenpäin yleisesti lyhennettä FTB, ja tällä viitataan joko käynnistimeen tai modipaketteihin, ei FTB custom -karttoihin. Ensimmäinen "suuri ja suosittu" FTB modipaketti Minecraft versiolle 1.4 oli paketti Beta A, joka rakentuu Minecraft version 1.4.2:n päälle. Sen seuraajat olivat 2012 joulun tienoilla julkaistut Mindcrack- sekä Direwolf20-paketit. Mindcrack paketti on räätälöity Mindcrack-serverin käyttäjien toiveiden mukaiseksi, ja Direwolf20 paketti on räätälöity kuuluisan modattua minecraftia pelaavan Youtube-käyttäjän Direwolf20:n toiveiden mukaiseksi. 2013 alkuviikkojen aikana julkaistiin FTB Ultimate -paketti, joka sisältää vielä suuremman kokoelman modeja ja hieman eri asetuksilla kuin esim. Mindcrack-paketti. Se oli FTB:n 1.4.7-ajan "feature paketti".

Minecraftin ja modien pikkuhiljaa päivittyessä 1.5 (1.5.2) aikaan 2013 kesän aikana, FTB julkaisi FTB 1.5.2 WGT ja NGT beta (eli testi)-paketit. NGT tarkoittaa No GregTech ja WGT tarkoittaa With GregTech. Hieman myöhemmin Gregtechin ympärille nousi hirveä draama ja paskamyrsky, ja tämän jälkeen Gregtech poistettiin kaikista muista FTB:n 1.5-modipaketeista, ja sille luotiin oma FTB Unhinged (1.5.2) pakettinsa. FTB 1.5.2 NGT paketista aika suoraan muodostui FTB Unleashed (1.5.2), joka oli FTB:n 1.5.2 ajan "feature paketti" eli laajin modipaketti. Direwolf20:llä oli taas luonnollisesti oma pakettinsa jota hän käytti Let's Play-sarjassaan. Siitä tuli jossain vaiheessa myös v2 paketti, jossa oli käsittääkseni jokin epäyhteensopiva muutos, mahdollisesti asetuksissa.

Minecraftin päivitys 1.5.2:sta 1.6.4:ään oli joillekin modeille jonkin verran työläämpi kuin aiemmat päivitykset, ja 1.6 modipakettien ilmestyminen kesti aika kauan, päivitettyjen modien määrän ollessa kauan aika pieni. FTB:n 1.6.4-ajan paketteja ovat lopulta mm. FTB Monster (1.6.4), joka on massiivinen paketti, ja sillä ei ole mitään varsinaista teemaa. Slowpoke totesi yhdessä Livestreamissaan jotakuinkin, että Monster on heidän "huonolaatuisin modipakettinsa tähän mennessä, se on vain suuri kasa modeja heitetty yhteen". Muita 1.6.4 paketteja ovat mm. Direwolf20 (1.6.4) paketti, FTB Lite2 (1.6.4) paketti sekä nopeasti erittäin suosituksi noussut FTB Agrarian Skies: Hardcore Quests (1.6.4).

2014 kevään aikana julkaistu FTB Agrarian Skies: Hardcore Quests on skyblock-tyyppinen mappi sekä sen ympärille rakennettu modipaketti, joka sisältää questejä, rajatun määrän elämiä (joita voi ansaita lisää questeistä), sekä on huomattavasti normaalia Minecraftia vaikeampi etenkin alkupuolella, pääasiassa nälän ja ruuan ja niihin tehtyjen muutosten takia. Agrarian Skies nousi nopeasti erittäin suosituksi ja siitä tuli käsittääkseni (masa) 2014 kevään FTB:n suosituin ja pelatuin modipaketti, ja monet ovat ylistäneet sen saaneen heidät uudelleen pelaamaan Minecraftia aiemman tylsistymisen jälkeen. Agrarian Skies on kuulemma kuitenkin vain testipaketti/-kartta, ja jotain vielä huikeampaa on luvassa myöhemmin.

Seuraavassa on listattu jotakuinkin käänteisessä aikajärjestyksessä Kulmapaikan modatut Minecraft serverit. Yliviivatut eivät ole enää aktiivisessa käytössä, tai niistä on vastaava uudempi versio:

 • masa's BuS (1.7.10): (masan omaa modipakettia käyttävä 1.7.10 modattu serveri.)
 • FTB Agrarian Skies 1 v3.1.4 (1.6.4): (Kulmapaikan toinen, "varsinainen" Agrarian Skies 1 serveri.)
 • FTB Agrarian Skies 1 v2.1.9 (1.6.4): (Kulmapaikan ensimmäinen FTB Agrarian Skies 1-serveri. Jäi lyhytikäiseksi, koska restartattiin v3.x.x:n myötä.)
 • FTB Direwolf 20 (1.6.4): (Kulmapaikan FTB Direwolf20-serveri. Perusmodipaketista hieman muokattu kokonaisuus.)
 • Sky Factory 1.2: (Sky Factory-serveri [saatavissa ATLauncher:sta]. Ei ole pelattu käytännössä lainkaan.)
 • FTB Unleashed: (FTB Unleashed-pakettia käyttävä palvelin. Seuraajana FTB Direwolf20 1.6.4.)
 • FTB Ultimate (v1.1.2): (FTB Ultimate-pakettia käyttävä palvelin. Seuraajana FTB Unleashed.)
 • FTB Creative (MindCrack v8+): (Kulmapaikan Creative FTB-serveri. Vanha, kts. alla.)
 • FTB YAWS (MindCrack v8.3.2): (YAWS = Yet Another World Started, name by Asdfas. Jäänyt unohduksiin Ultimaten myötä.)
 • FTB testi 2 (Mindcrack v1+): (masan eka testimaailma MindCrack-paketilla)
 • FTB testi 1 (Beta A v12): (Vanha, ensimmäinen testiserveri. Pelattu n. tunnin verran.)

Hiukan lisää taustaa eri servereistä

 • Beta A maailmaa [25595] on pelattu n. tunnin verran, sekä masa että lanxu testasivat FTB:tä sillä pikaisesti 2012 joulukuussa.
 • Ensimmäinen MindCrack-pakettia käyttävä maailma [25596] luotiin 2012 joululoman aikana, ja masa on pelannut siellä ehkä n. 10-20 tuntia. Hiukan farmien alkuja ja muutamia oreja mainattu, eli ei paljon mitään vielä tehty.
 • YAWS-maailma [25600] käynnistettiin 2013-02-12 aamuyöstä, ja sen oli tarkoitus olla koko Kulmapaikan yhteinen survival FTB-palvelin. Se jäi unohduksiin, kun Ultimate-serveri käynnistettiin, koska Ultimate sisältää vielä hieman enemmän modeja, sekä Ultimate-serverillä oli alussa muitakin pelaajia.
 • Kulmapaikan FTB Creative -serveri oli alunperin MindCrack pack v8.1.x tai v8.2.x. Siellä on vain muutamia pikaisia testirakennelmia, eikä se ole ollut juurikaan käytössä. Jos tarvetta FTB Creative -serverille ilmenee, päivitetään se joko Ultimate-pakettiin tai todennäköisemmin johonkin uudempaan, kuten Unleashed (MC 1.5.2).
 • FTB Ultimate -maailma [25601] (alunperin Ultimate v1.0.1, Minecraft 1.4.7) käynnistettiin 2013-03-27 illalla erään Twitch.tv streamin chatissa käydyn keskustelun seurauksena. Se vakiintui varsin nopeasti masan pääasialliseksi FTB-maailmaksi, ja YAWS jäi sen myötä unohduksiin. Kyseinen maailma oli aikaisemmin kulmapaikkalaisille FTB:n pelaajille suositeltu maailma. Päivitettiin 2013-07-24 versiosta v1.0.1 versioon v1.1.2, joka jäi viimeiseksi versioksi kyseisestä paketista. Kyseinen maailma on sittemmin jäänyt pois käytöstä uudempien FTB-pakettien ympärille luotujen maailmojen myötä.
 • FTB Unleashed [25602] on Kulmapaikan FTB Ultimate-serverin seuraaja ja se on tuntimäärässä mitattuna Kulmapaikan kaikkien aikojen suosituin FTB-serveri. masan lisäksi siellä pelasi kaksi masan Twitch.tv:n streamia seurannutta henkilöä. Serveri käynnistyi ensimmäisen kerran 2013-09-09 yöllä.
 • FTB Direwolf20 (DW20) 1.6.4 [25603] on Kulmapaikan FTB-servereistä tuorein. Se korvaa aiemman FTB Unleashed -serverin, ja se on tällä hetkellä Kulmapaikan pääasiallinen ja kulmapaikkalaisille pelaajille suositeltavin FTB-serveri. Serveri käynnistyi ensimmäisen kerran 2014-02-21 illalla.

Asennus

Feed The Beast modipakettien asennus onnistuu yksinkertaisesti lataamalla modipaketin tekijöiden käynnistin (launcher) täältä.

 • Laita FTB-käynnistin omaan hakemistoonsa, koska se lataa tarvittavat tiedostot kyseiseen hakemistoon (esim C:\Users\masa\Desktop\FTB)
 • Käynnistä launcher, aseta haluamasi asetukset (Options tabilta, esim. resoluutio ja käytettävä muistimäärä), sekä luo profiili Minecraft-tunnuksillasi
 • Valitse listasta modpack, jota haluat pelata (Modpacks-tabilta), ylhäältä dropdown-valikosta haluamasi versio paketista ja klikkaa Launch, jonka jälkeen tarvittavat modit ladataan ja asennetaan automaattisesti ja Minecraft käynnistyy kyseisten modien kera
 • Suosittelen päivittämään LWJGL-kirjaston ensimmäisen käynnistyksen jälkeen versioon 2.9.0 (helposti MultiMC:n avulla, kts. alla)
 • Nauti Minecraftista, jossa on lukematon määrä kaikenlaista uutta mineraalia, kasvia, puuta, mobia, asetta, teollisuuskonetta yms. vempainta joista ei ole mitään hajua!
 • Vinkki: MultiMC-käynnistin on kätevä tapa hallinnoida eri Minecraft-asennuksia/modipaketteja. Sen avulla voit testata Minecraftin beta-versioita turvallisesti, tai pelata vanhoilla peliversiolla. Sama pätee myös FTB-versioihin. Ohjelman voit ladata MultiMC:n kotisivuilta
 • Jos haluat käyttää MultiMC:tä, niin asenna ensin haluamasi FTB-modipaketti kuten yllä on kuvattu, ja sen jälkeen importoi se MultiMC:hen MultiMC-sivun ohjeiden mukaan
 • Kulmapaikan FTB-palvilimien kustomointiin on tarkemmat ja ajantasaisemmat ohjeet Kulmapaikan jaetussa Dropbox-hakemistossa. Ongelmien ilmetessä kysy masalta apua.

Apuja, vinkkejä yms.