Minecraft-modit

"Modaaminen"

Minecraft on itsessään jo todella erinomainen peli, mutta toisinaan sitä kaipaa että pelikokemus olisi erilainen tai paremmin omaan makuun sopiva. Tälle sivulle on nyt listattu Minecraftin modaukseen liittyviä seikkoja.

Pääosin Kulmapaikkalaiset EIVÄT modaa omaa minecraftiaan, mutta muutamat pelaajat kuitenkin tuntevat että sitä perussettiä pitää tavalla tai toisella muokata. Modausta edesauttamassa ovat Magic Launcher, joka on pakkolataus ennen modauksen aloittamista. Lisäksi osa modeista saattaa tarvita myös ModLoaderin lataamisen.

Nyt Minecraftin version 1.6.2:n myötä on ihan perusversiossa mukana kyky ladata modeja. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ns. omaa launcheria ei enää tarvita mikä muokkaa minecraftin luokkia suoraan jar-tiedostoon. Ylläolevat projektit ovat vielä toiminnassa ja ne toimivat, mutta pakollista tarvetta käyttää niitä ei enää ole. Tätä varten Minecraft-foorumilla on ketju miten toimia näiden uusien launcherien kanssa.

Kun nämä perusjutut on ladattu voidaan aloittaa modien hakeminen. Tätä varten on verkossa erinomainen modilistaus.

modauksen lyhyt oppimäärä

Käyttäjän lanxu suosittelemia modeja:

Osan näistä saa myös Kulmapaikan virallisesta Dropbox-hakemistosta:
Kulmapaikka/Minecraft/mods

Ylläolevat modit parantavat käyttöliittymää, pelattavuutta ja nopeuttavat grafiikanpiirtoa. Toimivat siis myös Kulmapaikan kaikkien rakastamilla Minecraft-palvelimilla.

Step-by-step:

 1. Asenna Forge. Valitse intalleri "recommended"-versiosta ja aja se.
 2. Siirrä Better Sprinting ja Inventory Tweaks -paketit ".minecraft/mods"-hakemistoon
 3. Optifinen asentaminen vaatii enemmän työtä. Seuraa ohjeita foorumilta. Käytännössä libraries-lähestyminen ja jsonin muokkaaminen.
 4. Eipä muuta. Käytä Forge-profiilia kaikkeen käynnistimessä.

Täydellinen listaus mahdollisesti hyödyllisistä modeista

Monet kulmapaikan jäsenet tukevat pelkkiä clienside-only-modeja, koska ne mahdollistavat esimerkiksi JOMB:ssa pyörimisen. Näitä ovat mm.

 • OptiFine — mahdollistaa PALJON grafiikka-asetuksia ja tuen isommille tekstuureille.
 • Inventory Tweaks — tarjoaa mm. inventaarion ja arkkujen järjestelymahdollisuudet.
 • FTB, eli Feed The Beast -sisältää Minecraftille tehtyjä modipaketteja sekä custom-karttoja. FTB:n avulla voit kehittää erilaisia teknisiä vempaimia Minecraftissa, jotka ovat alkuperäisessä Minecraftissa mahdottomia toteuttaa. FTB sisältää myös huomattavasti enemmän kaivettavia mineraaleja. Modi vaatii erillisen käynnistimen asentamisen, jolloin voit pelata sekä FTB:tä että alkuperäistä peliä tarpeen mukaan. Katso myös Kulmapaikan Wikin Feed The Beast -sivusto.
 • Bukkit — Serveripäähän tarkoitettu yleispätevä modaus-rajapinta. Kulmapaikan Rakentelumaailma käyttää tätä.

Tutustu myös Masan kehittelemään Ender Utilities-modiin, sekä Multishotiin, jonka kehityksestä Masa nykyisin vastaa.

Rei's Minimap -modin korjaaminen serveriyhteensopivaksi

Tässä lyhyt listaus tarvittavista asioista mitä pitää tehdä, että minimapin saa toimimaan moninpelipalvelimilla kunnolla. Tätä ei olla nyt viimeaikoina päivitetty, joten omaa harkintakykyä myös mukaan.

Tarvitset 2 työkalua:

 1. Avaa Rei's Minimapin zip-tiedosto Java Decompilerilla.

- Avaa ReiMinimap.class. Etsi kaikki multiplayer-esiintymät.

 1. Jossain rivillä 624~640, metodissa "onTickInGame" on määritelty tilanteet milloin annetaan nähdä entityt. Pidä tämä mielessä.
 2. Avaa Rei's Minimapin ReiMinimap.class DirtyJOE:lla.
 3. Nyt alkaa hankala osuus. Nyt olisi tarkoitus hakea vastaava kohta luokan bytecodesta. Valitse "Methods"-välisivu ja tuplaklikkaa Attributes-listauksen "Code"-kohtaan.
 4. Etsi vastaava kohta metodista. Sen pitäisi näyttää about tältä:
   ifne boolean reifnsk.minimap.ReiMinimap.allowEntityPlayer
  . Tämän alla on lisäksi useampi aload_0 ja getfield boolean reifnsk.minimap.ReiMinimap.multiplayer (täysin vastaavasti kuin lähdekoodissa).
 5. Korvaa iconst_0:t iconst_1:llä. Tällöin totuusarvo on aina 1 vaikka vertailulauseke olisikin epätosi (lol).
 6. Tallenna ja korvaa vanha ReiMinimap.class upouudella ja paremmalla class-tiedostolla.

Eli ei sen vaikeampi homma.

Linkit